Цветно за 1 юни

* Стефан Мичев: „Мисията е изпълнена – децата се забавляваха истински и се чувстваха чудесно през цялото време“
Ателие „Арт терапия“
„УДОВОЛСТВИЕТО беше голямо, искаме пак!“ Това споделиха, спонтанно и почти в един глас, Василена, Виктория, Джансу, Исая, Рая, Тамара, участнички в своеобразната творческа работилница на ателие „Арт терапия“ от СУ „Васил Левски“ (Троян), проведена в ресторант „България“ на 30 май. Ателието е малка част от различните дейности, организирани от училището по проекта „Занимания по интереси“, финансиран от държавния бюджет.

„МНОГО пъстро, весело и ефектно“, това пък казаха любезните домакини, които непрекъснато се грижеха за комфорта на децата и за творбите на малките големи художнички. „Мисията е изпълнена – децата се забавляваха истински и се чувстваха чудесно  през цялото време“, сподели на финала ръководителят на групата, художникът и педагог Стефан Мичев. И допълни: „Защото това е главната цел на Арт терапията – да предлага специализиран начин за използване на творческия процес в изкуството като проводник за комуникация, себеизразяване и развитие на личността. Чрез заниманията с изкуство се стремим да развием широк спектър от физически, емоционални и познавателни умения, които да осигурят ценен принос към социалната и психологическа адаптация, пред които е изправен съвременният човек. И най-важното, следваме мотото „Не образовайте децата да бъдат богати, възпитавайте ги да бъдат щастливи. Така че когато пораснат, да знаят стойността на нещата, а не само цената“.

КАКТО по съдържание, така и по форма и стил, детските рисунки са винаги неповторими и уникални. Те въздействат по-различен начин, но винаги силно положително, едновременно с разширяването и обогатяването емоционалния опит на детето с всяка следваща рисунка. Така ползата бе първо за самите творци, след това и за всички посетители на ресторант „България“, които ще имат възможността да се потопят в един по-различен свят.

ПРОЯВАТА бе посветена на 1 юни с изключителната подкрепа и съдействие на собственика на ресторанта Валентин Бечев и управителката Иванка Църова. Всички материали и пособия бяха подсигурени от г-н Бечев чрез неговия „Копи център“, а след окончателното си завършване творбите на малките художници ще станат част от изискания интериор на това култово за всички истински троянци заведение.

Екипът на ателие „Арт терапия“, СУ „Васил Левски“

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |