Защо кметът Пелов не изпълнява решението на Общинския съвет?!

*  „И той ли е от тези, дето се правят на „силни на деня“ и не се вслушват в сигналите на гражданите?“

Тема с продължение

В средата на м. юли т. г. публикувахме писмото „Кметът Пелов ми обеща“ на редовната ни читателка Мариана Йолова-Боден, наша съгражданка с родови корени от съседно Априлци, живееща от десетилетия в Париж, но нескъсала връзките с родния край. Г-жа Йолова алармираше за един проблем, криещ опасности за априлчани и гостите на курортното градче – навлизането на коли и други МПС-та сред сергиите на уличката, където всяка неделя предиобед се организира пазарът в Априлци. И за неизпълненото обещание на кмета Младен Пелов, въпреки прието решение на Общинския съвет в Априлци за поставяне на забранителен знак. Преди дни получихме второ писмо от г-жа Йолова, призоваващо за пореден път кмета на Априлци да изпълни разпореждането на местния парламент и обещанието си. Т21

Мариана Йолова-Боден
МЛАДЕН ПЕЛОВ, кмет на Априлци, не удържа на обещанието, което ми даде преди месеци – че всяка неделна сутрин, когато е пазарният ден на града, ще се поставя знак, забраняващ влизането на моторни превозни средства в малката пазарна уличка.

КМЕТЪТ не реагира на статията ми във вестник „Троян 21“ (виж „Кметът Пелов ми обеща“ – бел. ред). Знакът продължава да не се поставя и сигурно г-н Пелов няма и намерение да нареди за поставянето му. Питам се и той ли е от тези, дето се правят на „силни на деня“ и не се вслушват в сигналите на гражданите?

ПО ВРЕМЕ на мандата на предишния кмет Бенко Вълев по моя молба Общинският съвет в Априлци бе гласувал за поставяне на знак „Забранено влизането на МПС“ на въпросната уличка и всяка неделна сутрин се поставяше такъв знак, който се сваляше след свършването на пазара. Удобно и безопасно за всички. 

Поглед към центъра на Априлци, неделният пазар се организира на една от уличките в съседство
НАДЯВАМ се този път управникът да изпълни обещанието си и разпореждането на Общинския съвет!
4 октомври 2018 г.
Мариана Йолова-Боден

 Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |