Съветническа тричленка нищи „кметския парк”

* Паркът в кв. „Зла река” струва 1 млн. лв. и е в непосредствена близост до хотела на кмета Бенко Вълев; в Априлци се говори, че е изграден не в името на обществените интереси
 и за злоупотреби
В Априлци
Бенко Вълев
ТРИЧЛЕННА комисия на Общинския съвет (ОбС) в Априлци, в която влизат съветниците Димитър Кокошаров от „Обединение за Априлци” (местна коалиция на СДС, БЗНС и ЗНС), Иван Пиров (РЗС) и Тотка Петрова (ГЕРБ), ще търси нередности по изграждането на обществения парк в кв. „Зла река” и ще проучва цялата документация. Паркът е финансиран с европейски пари по Оперативна програма „Развитие на земеделските райони” (ОПРЗС) и струва 1 млн. лв., а причината за съветническото разследване са съмнения, че стойността му е завишена значително и е създаден за облагодетелстване на кмета Бенко Вълев.

ПАРКЪТ е с изградени автоматизирана подземна поливна система, малък басейн, пътеки, алеи, декоративни зелени площи и отвари през 2012 г. Намира се в съседство с хотел „Априлци 1876”, на който г-н Вълев е съсобственик със сестра си Румяна, майката на бившия финансов министър в правителството на ГЕРБ Симеон Дянков, който до 2009 т. също имал дял в туристическия имот. Новият парк се схваща като продължение на инфраструктурата на кметския хотел и мнозина в Априлци смятат, че не обслужва обществените интереси. Вървят и слухове за злоупотреби със средства.

Поглед от парка към хотела на кмета
Басейнчето в парка
КОМИСИЯТА си е поставила за цел наред с проверката на документацията да изслуша мнения на граждани и експертни становища. Резултатите трябва да са готови през м. октомври, когато ще бъдат докладвани пред местния парламент. „Бях атакувана, че съм в комбинация с кмета, че сме създали условия да се направи този парк. За мен е много важно проблемът да бъде изчистен”, заявила председателката на ОбС - Априлци Пепа Колева, представителка на ГЕРБ (цитатът е по агенция „Блиц” – бел. Т21).

ЛОВЕШКИЯТ депутат от „Атака” Кирил Колев също проявява активност по казуса с парка в Априлци. „Според мен няма как две-три беседки, няколко детски съоръжения и басейн, който в момента събира жаби, да струват един милион лева”, коментира пред партийния вестник „Атака” народният избраник. Г-н Колев твърди, че разговорите с априлчани го убедили, че паркът е неудобен за местните хора и е можело да бъде изграден на много по-добро място, а не в непосредствена близост до хотела на кмета.

Т21

 Още по темата:

14 коментара:

Анонимен каза...

Да им пратим чичо Минчо от Трапето,и чичо Дилянчо от Г. Желязна,да им покажат как се усвоява-ПРАВИЛНО!

Анонимен каза...

А това, че асфалтира цялото Априлци и наслага улично осветление от край до край на града не се споменава! Пиров и Кокошаря и 10 мандата да изкарат не могат да го направят това. А паркове и детски площадки направи на много места в Априлци, не е лошо да се оценяват нещата, а не само да се плюе!!!

Анонимен каза...

Генчо, излагаш се! Това го четох преди 8 дена от друга електронна медия. Стегни се и поне новините от нашия район ги пускай преди всички други.
http://www.blitz.bg/news/article/280331

Анонимен каза...

Не стреляйте по журналиста - той толкова си може!
А относно крадеца от Априлци, то за всички е ясно за какво става въпрос. Супер наглост. Не стига, че това се прави като продължение на хотела му, ами и злоупотребява със средства. Още по-лошото е, че той не е първият, няма и да е последният. Не знам до къде ще я докараме така!?!

Генадий Маринов каза...

До №3: Вслушвам се в заръката ви, стягам се и Ви отговарям с цялото си търпение и уважение.

В съседно Априлци има интересен „кметски казус” – в Общинския съвет се създава тричленна комисия да разследва реализиран преди година и нещо общински проект, заради съмнения, че кметът е сгазил лука; някои от неговите (на кмета) съпартийци се солидаризират със случващото се (като вероятно зад цялата тази работа се крият и някакви по-други и по-лични причини, но това е отделна тема – бел. моя). Първото работно заседание на тричленката е на 9 юли, а в един по-късен момент, по-точно в началото на миналата седмица, от случая се заинтересува и депутат от нашия избирателен район.

За всичко това пред Т21 има два варианта – да го съобщи или да не го съобщи. Съобщаваме го, без претенции да сме първи и да гоним новинарски ефект, защото го смятаме за важно и защото случващото се е АКТУАЛНО – разследването ще върви през този и следващите два месеца и трябва да приключи през октомври. А защо се дразните от това, Вие си знаете. Къде виждате излагацията (ми), пак Вие си знаете. Но то не е моя работа.

С уважение: Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

Анонимен каза...

Генади, много си наивен, честно! Значи според теб няма нищо странно в това, че публикуваш новина, която преди теб по същия начин е публикувана преди 8 дена? Какво тогава обяснение да ти дам? Кое не е както трябва по отношение на информационния ти поток ли ? И не забравяй, че оцелява по- силния, и по- бързия. Ти нямаш претенции, но трябва да имаш, защото това се нарича професионализъм. Това е като да ме викнеш на мегдана и да ми кажеш: Ей знаеш ли, че онази седмица си купих нова каруца и коня ми вече не се спъва като я бута? А, аз случайно съм го разбрал от комшията по село от Габрово миналата седмица, че си си купил нова каруца. И така, разбираш ли логиката, която се опитвам да следвам ? Ти имаш търпение, и това е повече от ясно, но от какво е породено и подхранвано пак само ти си знаеш. Хайде и не с лошо, аз просто се опитах да ти дам акъл, ама и ти като останалите не щеш акъл, а пари, нали ? :)

Анонимен каза...

6 ти, разбрахме че си информиран от по-рано. Сайта си е на Генадий и той решава кое, кога и как да публикува. Застани в коментара с името си и тогава раздавай оценки. Анонимното е малко долничко.И като не ти харесва че се публикува стара инфорчация-не го чети. Няма нужда от полемика и заяждане. Сега коментара ми по темата-нищо няма да се направи от тричленкатаь тя не е нито прокуратура нито съд. ГЕРБ се връщат на власт в държавното управление и всичко в Априлци по въпроса ще се потули.И не само там разбира се. За Цв.Цв. също. Като при него виждам ярка наглост. Той е член на КСНС при президента. Разследван от прокуратура с една осъдителна присъда той посещава заседанията по национална сигуност, стои пред Цацаров и не му пука. Това го пиша за да кажа отново-там в Априлци нищо няма да излезе. Както и в Троян за оставилите ни от Акимов санкции от над 4 000 000лв.И не искам да остава някой за мен с впечатление за друга политическа принадлежност или пристрастност. От БСП още по нищо не става. ББЦ и АТАКА са пътници. ДПС са най лошото нещо за България.

Анонимен каза...

7-ми пaлячоооу, пaлпчоуу.Aко aз съм aнонимен ти кaто кaкъв пишеш? Дребен мушмурок ли су, кaжи ми?

Анонимен каза...

Не само палячо,ами рядко тъпо и неграмотно същество!

Анонимен каза...

....чак пък рядко....то такива с лопата да ги ринеш ;)

Анонимен каза...

6 ти /8 и 9/, не е нужно да афишираш обратната си ориентация, защото така всички разбраха че си педал.

Анонимен каза...

Не бе,11,аз съм 9.Поста ми беше към 8-ми. Чу ли бе, тюфлек!

Анонимен каза...

12-ти, посочвай бе към кого пишеш. 8ми е злобно и комплексирано педалче.

Анонимен каза...

Нивото нa коментирaщите тук е нa ниво цигaнски кaтун. Визирaм нaпример 13-12-11-10. Aбсолютни селяндури с компютри!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |