Маестро Илиян Тодоров с награда от Дико-Илиевите празници в Монтана

* „Троянският оркестър е първият, открил през 1988 г. Дико-Илиевите празници и участвал във всички следващи издания на фестивала“, подчертават организаторите
Отличници
Маестро Тодоров получава наградата, вляво – Елеонора Петковска
МАЕСТРО Илиян Тодоров - титулярният диригент* на Представителния общински младежки духов оркестър с мажоретки на Троян, е получил Почетната значка на Община Монтана на Международните празници на духовите оркестри "Дико Илиев", Монтана 2018. Връчил му я лично кметът на Монтана Златко Живков. Тазгодишното 16-то издание на феста преминанало под знака на две годишнини – 30 години от създаването му и 120 години от рождението на големия Дико Илиев.

„ТРОЯНСКИЯТ оркестър е първият, открил през 1988 г. Дико-Илиевите празници и участвал във всички следващи издания на фестивала. Г-н Тодоров бе удостоен за неговия принос за съхраняването на традицията на духовите оркестри и за развитието на Дико-Илиевите празници, които се провеждат в нашия град“, четем в официалния сайт на фестивала. „Би било несправедливо, ако не оценим по достойнство и ролята на хореографа на мажоретния състав Елеонора Петковска за цялостното естетическо въздействие на ансамбъла от Троян. Той винаги е предизвиквал фурор на празниците ни“, уточняват организаторите. И от нас – честито!

Т21

* В момента Илиян Тодоров се труди като зам.-областен управител на Ловешка област, а диригентската палка е в ръцете на маестро Марин Цочев.


Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |