Розалина Русенова отново е зам.-кмет

* Школската директорка поема овакантения от Поля Димова в края на миналата година пост, ресорът й – култура и образование * „Вече бях канена от г-жа Михайлова на този пост и бях отказала. Сега приех...“

Розалина Русенова
Назначения

ДИРЕКТОРКАТА на най-голямото троянско училище СУ „Васил Левски“, пореден мандат общинска съветничка от БСП и председател на Комисията по образование, спорт, култура и граждански организации в местния парламент Розалина Русенова става зам.-кмет с ресор култура и образование в Община Троян. Новината бе потвърдено от самата нея. Постът беше освободен след оставката в края на 2017 г. на Поля Димова, която бе културен зам.-кмет и в предишния мандат на кмета Донка Михайлова. За г-жа Русенова това не е ново и непознато поприще – тя е била зам.-кмет със същия ресор (2003/2007 г.) в екипа на кмета инж. Дилян Енкин.

„ВЕЧЕ БЯХ канена от г-жа Михайлова на този пост и бях отказала. Сега приех и е свързано с предстоящите чествания на 150-годишнината на Троян, около тях ще има много работа и смятам, че мога да бъда полезна“, коментира пред Т21 г-жа Русенова. От нея научихме още, че не загърбва училището – взела си е едногодишен неплатен отпуск и догодина ще се върне на мястото си, а в този период школското ръководство ще се поеме от зам.-директорката по учебната част.

РОЗАЛИНА РУСЕНОВА е троянска снаха, родена е през 1957 г. в гр. Смядово, Шуменско. Завършила е българска филология в Шуменския университет, има специализации към УНСС - София по държавна администрация и международно право и финансов и банков мениджмънт. Има дългогодишен педагогически стаж, а под нейно ръководство някогашната Троянска гимназия (сега СУ „Васил Левски“) върна водещите си позиции.

ОТ МИНАЛИЯ мандат зам.-кметовете в общинската администрация в Троян са трима, в настоящия момент те са Ангел Ангелов (икономика, финанси), инж. Бистра Чолакова (строителство, общинска собственост) и Розалина Русенова (образование, култура). Като г-жа Русенова ще встъпи в длъжност след представяне на назначението й на предстоящата юнска сесия на Общинския съвет.

Т21

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |