Зам.-кметът Поля Димова си тръгна

* Оставката бе подадена на последната за годината сесия на Общинския съвет; основният мотив: „Направих самопреценката, че вече не съм достатъчно ефективна в работата си“ * Кметът Михайлова: „Безспорен професионалист, изключително принципен и
 до болка почтен колега“
Оставка
Зам.-кметът Поля Димова се сбогува, 22 декември 2017 г.
НА ДЕКЕМВРИЙСКАТА сесия на Общинския съвет в Троян (22 декември), последната за 2017 г., станахме свидетели на една управленска оставка. Поля Димова - зам.-кметът с ресор образование, култура, здравеопазване, социални дейности и спорт, обяви, че по собствена воля напуска поста си и общинската администрация.

„НАПОСЛЕДЪК доста често си задавах въпроса кога трябва да спра. И за себе си взех решение, че това време е настъпило. След над 40 години активен и много динамичен професионален живот, направих самопреценката, че вече не съм достатъчно ефективна в работата си, а все още бих могла да съм полезна на близките си“, обясни решението си г-жа Димова. Като не пропусна да благодари на колегите си и основно на кмета Донка Михайлова, която я покани в екипа си след спечелването на местните избори през 2011. „Благодаря на г-жа Михайлова, че шест години бях част от екипа й. Благодаря и на вас (общинските съветници) за, мисля, доброто сътрудничество, за това, че спазвахме нормални добри човешки взаимоотношения помежду си, което е много важно“. „Позволявам си да ви пожелая да сте здрави, да имате много мъдрост и да направите много добри дела в името и за благото на 150-годишния ни град“, с това послание завърши прощалното зам.-кметско слово.

Букет от председателя на Общинския съвет
Донка Михайлова: "Благодаря ти за всичко!"
ПОЛЯ ДИМОВА бе изпратена с ръкопляскания и два големи букета. А кметът Михайлова се обърна към нея с твърде емоционални думи: „Уважаема г-жо Димова, скъпа Поля, аз се вълнувам не по-малко от теб в този момент, защото от нашия екип си тръгва един човек, с който 6 години преживяхме много трудности, имахме много предизвикателства и постигнахме немалко успехи. За мен и за нашия екип ти си човек безспорен професионалист, изключително принципен и до болка почтен колега, какъвто за жалост все по-рядко се среща, истински приятел. Благодаря ти за всичко!“.

ПРИПОМНЯМЕ. Поля Димова е троянка, от известен род, брат й, живеещ в САЩ, е един от най-големите днешни български математици. Пристигна от Ловеч, където е омъжена и живее от години. Завършила е история в Софийския университет и дълги години работи като експерт в Регионалния инспекторат по образованието. След втората кметска победа на Донка Михайлова (2015 г.) се заговори, че г-жа Димова ще освободи поста си заради навлизане в пенсионна възраст, което не се случи. Но сегашната оставка не е изненадваща и зам.-кметът намекваше за това отдавна. Не е ясно обаче дали вакантното място ще бъде попълнено, като не е изключено това да не се случи. Поля Димова е вторият зам-кмет от екипа на настоящия кмет, който подава оставка, в предишния мандат (2014 г.) това направи Кольо Кацаров, ресор строителство и европроекти.

Т21 

Още по темата:

10 коментара:

ВВС каза...

Преценявам, че малко съм контактувал с г-жа Димова, но резултата от свършеното при тези служебни контакти, винаги е бил желания !... Всеки има право на личен избор! Благодаря, Ви, за съвместната работа и Ви желая здраве,лично щастие, спокойствие и удовлетвореност!
Венелин Стайковски

Анонимен каза...

Ааа, че аз неефективността й съм я видял още от преди години. Да беше казала още тогава.

Анонимен каза...

Доне, вземи пример от Поля.Ходи си!

Анонимен каза...

3-и,аз пък, както и повечето троянци, се надявам Донка скоро да не си ходи.

Анонимен каза...

Да питам нещо. Можели в едно заведение в Троян да се пуши , пие от не пълнолетни да се продават разни забранени неща и това заведение да е на председателя на Общинския съвет. А забравих и вместо да пият чай малките наркоманчета го пушат.

Анонимен каза...

На крив....цигарите му пречат в избирателно заведение,а в други даже и за кибрит и запалка проверяват на входа!!

Анонимен каза...

3-ти ,Доне няма да си ходи а пък теб х.й да те гоне.

Анонимен каза...

Толкова е безлична,че чак не ми се коментира.
Добре доживях и дочаках да се махне от този пост.
Нормално е човек като работи,с труда си да е малко по-полезен,отколкото вреден,а в случая когато става въпрос за общински пари,това е задължително.
Но ''другарите''така прецениха.
Като в живота.Човек разбира че е грешил,но когато е твърде,твърде късно.

Анонимен каза...

Сега от куртоазия ще започнат едни букети ,едни хвалебствия...
Но резултатите от ''успешното управление''са на лице и се виждат.
Апатията в обществото е толкова силна,че тази новина ще бъде подмината с пренебрежение.
Още повече и в сянката на празниците и коледното настроение,доколкото е останало у хората.
Но трябва да си дадем ясна сметка какви са последиците от назначението и избора на некачествени хора на ръководни постове.
И да съм добър на Коледа бих си помислил,че някога някъде може и да е работила добре,но тази работа в общината не е за тесногръди хора.
И ако трябва да се търсят причините за посредствеността на нашата община в културно отношение най вече,то се дължи и на тази жена в последните 6 години.
Да не говоря за конкретни неща.като Рокакадемията например,които нито са нейна идея,нито са направени както трябва.
И ред други неща - теми за отделни статии , а не за коментар.

Дядо Иван каза...

Похвално за госпожата (ако е вярно, че решението е нейно, а не е "подсказано" от някого), срамно за общината. Навсякъде, особено в държавните учреждения, те дебнат и щом наближиш възраст за пенсиониране, "Човешки ресурси" започва да ти подготвя документите, та да слее редовната почерпка за рождения ти ден с изпращнето в пенсия.

На някои места продължават да се правят на ущипани и държат пенсионери на работни места, които могат да се заемат от хора в активна възраст.

Да, има хора в пенсионна възраст, които са по-качествени от други в активна възраст за съответното място, но съществува и обратния случай. Тъй като тази преценка е основно субективна, а и най-често е повлияна от конюнктурни съображения, най-добре е да се прилага законът - навършваш възраст - пенсионират те.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |