„Рико Стил“ купи бетоновия възел на БКС

* Продажбата на общинския имот стана от петия опит, при предишните нямаше кандидати * Интересът на голямата мебелна фирма се обяснява с близостта на „възела“ до производствената й база
Най-после
Бетоновият възел, актуално състояние, м. ноември 2017 г.
ТРОЯНСКАТА фирма „Рико Стил“ ООД бе единственият кандидат и спечели обявения пореден конкурс за продажба на неработещия от години бетонов възел на бившето общинско строително дружество „БКС“ ЕООД. Приватизираният имот включва терен от 13,9 дка в местността Червянска лъка заедно с построените в него сгради и съоръжения.

ОПИТИТЕ за продажба започнаха в края на 2016 г. след окончателния фалит на „БКС“ ЕООД и първоначалната цена бе 351 хил. лв. без ДДС. След два провалили се поради липса на кандидати процедури цената бе намалена с 20% – на 281 хил. лв. без ДДС, но и при третия опит никой не прояви интерес. В края на 2017 г. Общинският съвет свали цената с още 30% – на 197 хил. лв. без ДДС. При поредния конкурс за продажба пак нямаше кандидати, но при повторното му обявяване се включи „Рико Стил“ ООД, който бе обявен за победител в провелата се на 11 април 2018 г. процедура и предстои сключването на договора.

БЕТОНОВИЯТ възел на „БКС“ ЕООД е в незавидно състояние, но интересът на „Рико Стил“ ООД – най-голямата мебелна фирма в общината и района, е обясним с непосредствената близост на имота до основната й производствена база. Според условията на конкурса приватизираният имот трябва да се използва за производствена дейност, като дейността се осъществява не по-малко от 5 години.

Т21 

Още по темата:

17 коментара:

Анонимен каза...

Браво изчаква се цената да падне наполовина и се купува.Браво на умната и успешна кметица Дона.Ако работеше този бетонов възел в рамките на 5 години щеше да донесе повече приходи на общината.Имота трябвало да се използва за производствена дейностза 5 години.Е да ще се използва ама не е уточнена каква дейност.Вратичка в договора.Доне ако една коза ти изяде дипломата от СА"Д.Ценов" за икономист няма и да знаем че си икономист.Това може да го измисли само успешната кметица Дона.

Анонимен каза...

Като си толкова отворен, защо не се яви и да го купиш ти.
После почни да произвеждаш хартиени лодки и вентилаторчета - минаваш през вратичката.

Анонимен каза...

Напълно нормално. Старите истории се повтарят. https://trud.bg/article-5046868/

Анонимен каза...

Първи, да ти препоръчам начална учителка, за да те научи да пишеш? На човек с твоето положение не му прилича да е толкова неграмотен.

Анонимен каза...

Браво на Христо.Истински бизнесмен,работи със замах.

Анонимен каза...

https://www.facebook.com/MareshkiVeselin/videos/760008650869842/
ГЕРБ краде, Марешки поправя след тях.

Анонимен каза...

Лява и дясна троЕнски политики - прилика и разлика
Разлика:
Лява политика - разпродавай Троян на безценица и плюскай
Дясна политика - изкупувай Троян на безценица и плюскай
Прилика:
Съсипвай Троян за личното си благо.
Извод:
На прост народ - крадливи управници и придворни медии.

Анонимен каза...

Някой коментиращит не е допрочели! Пет пъти обявяват процедура по продажба.Цената пада до продажната в момента, никой не купува.Едва тогава има купувач.Преди това е можело да бъде за всеки от вас.Защо не го купихе, нали е супер далавера!Обявата се търкаля от две години!

Анонимен каза...

"Някой коментиращит не е допрочели!" Прав е Президент Радев, че имаме сериозни проблеми с образованието.... и с осмисляне на прочетеното.
8-ми, ако този имот беше твой или на семейството ти, щеше ли да го продадеш по тази "схема" с падаща цена или щеше да изчакаш по-добри времена? Е, при положение, че не си малоумник или престъпен общински чиновник!
А ако на "Рико стил" е бил необходим този имот - защо е чакал две години и пет "обявления" с падащи цени?
Какво построиха или изградиха кретените в община Троян и ОбС Троян последните 30 години, та така зверски разпродадоха на безценица имотния ресурс на Троян? Какво тези престъпници оставиха на идните поколения, които има шанс да не са такива управленски идиоти и да знаят как с ресурсите на общината могат да направят живота на гражданите добър и щастлив?
Давате ли си сметка за повече от век как предците ни са събирали и изграждали имот по имот за обществените нужди и благото на този град?
Какво щяха да продават тези днешни малоумни и престъпни управници, ако предците ни бяха управленски идиоти като тях?
Да, става дума за град, който някога е имал собствена банка и собствено производство на ел.енергия. Град, който е бил един от най-промишленизираните градове в България на глава от населението. Град, в който е имало 4 театрални трупи и две театрални зали по времето, когато в Брюксел са гонили патките да не им окълват брюкселското зеле. Градът на 34-ти Троянски полк! Град, който в цялата си история винаги се е развивал и е увеличавал населението си с изключение на последният четвърт век на повсеместен погром и унищожение.
Енкин-Акимов-Михайлова - това е триото от бившия ГК на БКП Троян, които разпродадоха и видяха сметката на този град. А вие си ги делете на кой успешен и кой най-успешен. Делете си ги на „сини“ и „червени“ или на „наши“ и „ваши“. В крайна сметка след тях остава само стиропор и първи копки за лепене на стиропор...... а, и много похвални статии за непреходната им успешност.

Анонимен каза...

Марине, що са прееба да купиш останките на Машстрой за милион и татък, като можеше на цената на бмв-то на крантата, да купиш същия имот,че и по-голям?Ристю по-умен излезе от теб, или ти имаш повече пари?

Анонимен каза...

Пеевски отново убийствено точен, ама какво от това. Но не са виновни са тези тримцата. Виновни са всички тези 80%-ови.

Анонимен каза...

Убийствен е и материала в Труд от преди 2 години,жалко че не може да се копира и постне тук, та да се знае потомците на стари троянски родове , какъв управник са си избрали!!!
И не забравяйте, на идните избори пак да гласувате или за донка или за новото протеже на радевски- п. п., а после пак да се чешите по простите глави и да викате "що стана?" !

Анонимен каза...

П.П. са инициалите на Петко Пенков-Астрагана, нали????
Кой малоумник ще гласува за него

Анонимен каза...

9-ти,Прекрасен коментар!Поздравления!...Много малко уточнение.Разрухата не е само от последния четвърт век,а доста по-отрано.Когато се подготвя излизане "на сцената" на такива като триото което споменаваш.И понеже схемата е същата и в другите бивши соцстрани,очевидна е водещата роля на "големия брат".

Анонимен каза...

Donka Mixailova e tochno kato romka prodava vsichko pdedi okolo 1 godina prodade 50 dekara cql parcel na Ricostil na stoinosta na 2 cigari Davidof na KB/m

Анонимен каза...

Donka Mixailova e tochno kato romka prodava vsichko pdedi okolo 1 godina prodade 50 dekara cql parcel na Ricostil na stoinosta na 2 cigari Davidof na KB/m

Анонимен каза...

Pak e dobre kato ne go e zel za Edin stek cigari 351xiladi sa 2 va panelni apartamrnta v sofia izkam DA popitam mixailova tolkva li e zakasala obchtinata za 351 xilasi lv vie tolkva dadoxte za remont na kitaiskiq reztorant DA go preoobrazite v toristicheski center gledam4e toristite sa na opa6ka pred centara

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |