Зимният празник на Беклемето

* Започналият да се „подмокря“ сняг изобщо не попречи на празника – нито на ски състезанията за Купа „Беклеме“, а още по-малко на празничната веселба * Кметът: „Браво на Дачко и приятели за
 този празник!“

Радост на почетната стълбичка, сн. Иванка Полендакова
Традиции

ПОРЕДНИЯТ троянски Зимен празник на Беклемето, състоял се в неделя, 11 март, стана добре и дари радост на десетките участници и зрители от всякакви възрастови групи. Организатор на вече традиционната зимна проява (първото издание е през 2011 г.) е Сдружение „Ски-тенис клуб – Троян“ с председател Йордан (Дачко) Стефанов и партньорството и подкрепата на Община Троян и хотел „Сима“. А греещото като за лято слънце и започналият да се „подмокря“ сняг изобщо не попречи на празника – нито на ски състезанията за Купа „Беклеме“, а още по-малко на съпътстващите зимни развлечения и празничната веселба.

Чаровната призьорка Йоана Краевска-Хитрова
И ТОЗИ ПЪТ, наред с победителите по трасетата, подготвени от хората и техниката на „Сима“, имаше и възрастови шампиони – за поредна година доайен бе ветеранът скиор, планинар и дългогодишен планински спасител Пенко Пеевски (83 г.), а най-малкият състезател бе само на 4. Сред важните гости беше и кметът на Троян Донка Михайлова, която връчи някои от наградите, а след състезанието даде следната оценка в страницата си във фейсбук: „Браво на Дачко и приятели за този празник на обичта на троянеца към планината и спорта!“.

Т21

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |