5-годишна от Орешак спечели конкурса „Децата на Европа“

* Призьорката Теара Марковска е щерка на известната керамичка Росица Занкова, творбата й е отличена сред 402 рисунки на
 деца от цялата страна

Теара – в творчески процес в ателието на мама
Отличници

5-ГОДИШНАТА Теара Марковска от детска градина „Незабравка“ в троянското село Орешак спечели първа награда в националния конкурс за рисунка на тема „Децата на Европа“. Детската арт надпревара е организирана от Министерството на образованието, а поводът – българското европредседателство. Победата на нашето момиче е при сериозната конкуренция на участници от цяла България и представени общо 402 конкурсни рисунки. Наградата за победителката е грамота и таблет, осигурени от образователния министър Красимир Вълчев. 

В детската градина в Орешак след връчването на наградата
Наградената рисунка на Теара Марковска
В ОТИШЛОТО на орешашки адрес отличие няма нищо случайно. Теара е дъщеря на известната керамичка Росица Занкова и маминото ателие в Орешак е и нейно от съвсем мъничка. „През годините съм получавала много награди, но никога не съм ги преживявала така, както наградата на Теара“, коментира г-жа Занкова. И от нас – поздравления!

6 коментара:

Анонимен каза...

Браво на детето и родителите.
Наследило е таланта им.

Анонимен каза...

Дано повече деца ни радват с успехите си.

Анонимен каза...

Дано от общината и от инспектората в Ловеч се изчистят боклуците, които ходят да си правят пиар със спечелилите и никаква друга работа не вършат.

Анонимен каза...

Браво на мама, браво на детенце - още много успехи за напред

оти каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Анонимен каза...

Уникално дете! Здраве, късмет и разум на него и на родителите му!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |