Закопчаха шефа на Здравната каса в Ловеч

д-р Антонио Маринов
* Срещу д-р Антонио Маринов е образувано досъдебно производство заради договора с частната „Кардиолайф“ * 1 млн. лв. са щетите от този договор, заявиха от прокуратурата
 * Задържаният остава в ареста за 72 часа

Сблъсъци Актуализиран

НА 15 МАРТ при съвместна операция на ДАНС и полицията бе задържан директорът на Районната здравноосигурителна каса (РЗОК) в Ловеч д-р Антонио Маринов. При извършения обиск на сградата са иззети документи и са разпитани служители. Д-р Маринов бе прибран за 24 часа в предварителния арест, като на следващия ден (16 март) прокуратурата удължи престоя му ареста на 72 часа. Образувано е досъдебно производство по подозрение за злоупотреба със средства на здравната каса.

СЛЕД ТОВА се разбра, че същинската причина за атаката срещу началника на РЗОК – Ловеч е сключеният през миналата година договор на касата с ловешката частна болница „Кардиолайф“; което било за сметка на намиращата се на ръба на оцеляването ловешка държавна болница МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ и допълнително усложнило положението й.

ЗА ТОЗИ ловешки договор става дума и на заседанието на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) на 4 октомври 2017 г. А директорът на касата проф. д-р Камен Плочев го коментира така: „Моето мнение е, че не може една лаборатория („Кардиолайф“) преди 4 месеца да си промени името и от лаборатория да става на многопрофилна болница. Всички знаем колко отделения трябва да има една многопрофилна болница. Същата структура и изведнъж директорът на РЗОК - Ловеч й дава парите, за да фалира болницата в Ловеч. Това не мога да го разбера“ (стенограмата от заседанието – виж тук)

С 1 МИЛИОН лева е ощетил РЗК - Ловеч задържаният д-р Антонио Маринов, заяви на брифинг по темата говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Тя поясни, че „само за три месеца медицински дейности частното лечебно заведение „Кардиолайф” е получило почти 1 млн. лева, въз основа на документи за изплащане на дейности от Здравната каса”.

ОТ ЧАСТНАТА болница „Кардиолайф”, която е с лиценз от м. август миналата година, обаче твърдят, че договорът е за извършването на само един вид медицинска дейност – кардиология, каквато липсва на територията на Ловешка област. „Средствата са получени след разрешение и утвърждаване на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса. И първостепенният разпоредител, в случая НЗОК, разпорежда на РЗОК”, заяви пък главният счетоводител на „Кардиолайф” Илияна Костова (изявлението е пред Нова ТВ). Или с други думи – за превеждането на този 1 млн. лв. отговорността е на централното ръководство на здравната каса. Във връзка със скандала шефът на НЗОК проф. д-р Плочев заявил, че няма да подава оставка.

Т21

Още по темата:

5 коментара:

Анонимен каза...

Направете го национален герой като Левски - обе**** го.

Анонимен каза...

Редно е да ги раздели братски с „бай мек хуй-лакумия” и ще е неизвестен извършител
Дай боже всеки да го разследват за толкова не мъчени пари
Има да даде и да останат

Анонимен каза...

Той и погледа му един такав вторачен, безумен, гербав, поглед на лешояд, поглед на пандизчия подъл...

Анонимен каза...

Тони аферим машала окраде касата, тия мошенници

Анонимен каза...

Ако е успял трудолюбиво да спести милионче, две, в банковата си сметка, то аз не очаквам да бъде осъден ефективно. Е ще му поутънее сметката, но в службите има добри и сърдечни хора, няма да допуснат милионер да търка нара наравно с неблагонадежни откраднали кой кокошка, кой колело.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |