„Бухалката на Бети Панова“ срещу „Талантливият г-н Мондешки“

* Съпругата на шефа на ВКС Лозан Панов атакува в своя „Виртшафтсблат” немската награда на „Елпром Троян“, връчена на 25 януари от посланик Херберт Салбер * Отговор в „Труд“ определя атаката като поръчков пасквил и удар срещу бизнеса

Немската награда за "Елпром Троян"
Сблъсъци

ОСТЪР медиен сблъсък се разрази, след като наскоро (25 януари) Германо-българската индустриално-търговска камара и лично Негово превъзходителство посланикът на Федерална република Германия у нас Херберт Салбер връчиха една от четирите годишни награди за германска икономика в България 2017 (раздел „Иновации“) на троянския производител на електромотори „Елпром Троян“ (виж „Елпром Троян" с висока немска награда – бел. ред.). Заводът, наследник на основаното преди близо 75 години малко предприятие от Марин Стаевски, достигнало до лидерски позиции в бранша си у нас и на Балканите през 70-те и 80-те години, по-късно приватизирано и докарано до фалит и пълна съсипия от масовия приватизатор Николай Банев, а през 2016 г. купено от троянския предприемач Младен Мондешки и тръгнало нагоре – златен медал от Пловдивския панаир 2017 за иновационната разработка без аналог у нас SDM (т. нар. смарт лаборатория), присъединяване към немската програма „Индустрия 4.0“ за създаване на „умен завод“, назначаване на над 120 души, започнала цялостна мащабна реконструкция и инвестиции за този кратък период в размер на над 10 млн. лв., създаване на партньорски отношения със световни лидери в бранша, амбициозна нова инвестиционна програма. 

Младен Мондешки с наградата, вдясно - посланик Салбер
НЕМСКАТА награда за троянския производител връчи посланик Салбер, а я получи собственикът на „Елпром Троян“ г-н Мондешки. На същата церемония, състояла се в аулата на Софийския университет, награда – благодарствена грамота  за „успешно реализирани съвместни проекти и инициативи в региона“, бе връчена и на Община Троян, получи я кметът Донка Михайлова.

***

„Виртшафтсблат”
СЕГА ЗА СБЛЪСЪКА. На 12 февруари в сайта „Гласове“ на Явор Дачков бе препечатана, преведена на български, статията от излизащия на немски език български вестник „Виртшафтсблат”, озаглавена „Талантливият господин Мондешки“. Автор на статията е Бети Панова, собственик на „Виртшафтсблат” и съпруга на председателя на Висшия касационен съд (ВКС) Лозан Панов. В статията основно се атакуват троянците братя Мондешки – Младен и брат му адв. Момчил Мондешки (тези атаки не са нещо ново и не са за пръв път, в тях има и много политика). По-важното обаче е друго – атакува се случващото се с „Елпром Троян“ през последните две години.

ОТ ЕДНА страна – преповтарят се обвинения на конкурента в производството на електромотори Борис Бояджиев („Балканска звезда“ - Троян, „Елпром Харманли“) за подпалени два автомобила, разхлабени задни гуми на друг автомобил и подозрения, че това е дело на братя Мондешки; както и споровете за марката „Елпром“. Но основното е, че статията във „Виртшафтсблат” тотално отрича постигнатото от „Елпром Троян“ след закупуването му от Младен Мондешки и се оспорва обективността на немската награда за троянския производител. „Разговарях с член от журито, определило връчването на приза на германската икономика, за да разбера, как се е стигнало до това, Германо-българската индустриално-търговска камара да даде своето „признание” за положените от Мондешки „огромни  усилия”. Оказа се, че членът на журито не притежава специфични технически познания, за да може да оцени компетентно презентацията на „Елпром Троян“, тъй като между членовете няма никакви експерти в тази област. За да се спазят все пак елементарните изисквания при избора на номинация, всички изцяло са се доверили на решението на камарата“, коментира авторката г-жа Панова.

***

"Труд"
ДНЕС, 14 ФЕВРУАРИ, своеобразен отговор на публикацията във „Виртшафтсблат” излезе във вестник „Труд“, като статията е озаглавена „Бухалката на Бети Панова“. Тук се подчертава, че в Троян вече повече от 70 години, с малки прекъсвания, се развива една от емблемите на българското машиностроене „Елпром Троян“, лидер в производството на електромотори и че „от две години заводът е изваден от погрома на криминалната приватизация, довела до спирането на работа през 2010 г.“. Припомнят се успехите през тези две години, както и амбициозната програма за назначаване на нови 300 работници през тази и следващата година. „Управляваното от Мондешки дружество не просто на думи дава своя принос в повишаване на стандарта на живот в Троян и създаване на добавена стойност за местната икономика, но и практически показва как се бори демографската криза с обезлюдяването на цели региони на страната“, коментира в. „Труд“.

И СЕ НАПОМНЯ, че компаниите би трябвало да срещат подкрепа от държавата – не само от икономическото министерство и местните власти, но и от съдебната власт, която „трябва да гарантира предвидимост и сигурна среда за инвестициите, а не непрекъснато да генерира скандали и да бъде сочена от чуждестранния бизнес като основна пречка за по-висок икономически растеж“. Обобщението е, че атаките са „защото един млад предприемач се гордее с делото на своя дядо Минко Мондешки и основателя на “Елпром Троян” Марин Стаевски, а днес се опитва да възроди едно фалирало след криминалната приватизация предприятие“. „Труд“ отива и по-далеч – „поръчковият пасквил“, както е наречена статията на Бети Панова, се посочва като основание за самосезиране на Висшия съдебен съвет и незабавната оставка на съпруга й.

Т21

• Статията на „Виртшафтсблат” – виж ТУК
• Статията в „Труд“ – виж ТУК

84 коментара:

Анонимен каза...

Борис Бояджиев, човекът, който се опитва да унищожи всички Елпроми в България...

Анонимен каза...

Бояджиев и Панов с еднакви версии за отвити болтове на колелата на колите. Странно нали? Явно сценаристите са едни и същи и на двамата.

Анонимен каза...

Браво на Елпром. Гордея се с този завод. Дано все по-малко завистливи и злобни хора има на този свят.

Анонимен каза...

Борис Бояджиев е човекът, който се опитва по всеячески начин да ликвидира машиностроенето в България. Елпром Троян е с над 70 годишна история, завод, който е емблематичен за българската история и символ на Троян.

Анонимен каза...

Господин Мондешки е голям бизнесмен и се радвам да има все повече хора като него и да милеят за родния си край.

Анонимен каза...

Борис Бояджиев се опита да заличи историята на Елпром Троян. Няма как да бъде сторено това, той дори не може да стъпи на малкия пръст на завода, а тръгнал да се перчи. Бояджиев с неговия смешен гараж за производство на електромотори да вземе да се спре.

Анонимен каза...

Елпром Троян е символ на българското машиностроене. Браво и успех! Гордея се с всеки един успех на завода!

Анонимен каза...

Бавно пишете за възхвала на Мондеците.Досега трябваше да има поне 50 коментара ВИВА МОНДЕШКИ.Какво се бавите.

Анонимен каза...

В Троян има поне двама, които вярват,че нещо се случва в Елпром - Митко Динушев и Генадий Маринов:)))

Анонимен каза...

Седем коментара от емблематичен Мондешки трол.

Имам въпрос към всички четящи статията:Познавате ли човек,който към днешна дата 14.02.2018г работи в така прехваления и международно награждаван Елпром?
Аз не!

Анонимен каза...

Имам чувството, че в Троян и наркодилър да дойде и да открие 200 работни места, ще го направим светец. Наистина ли сме толкова лесно продажни ...

Анонимен каза...

След великата коледна елха на елпром, се очаква велико елпромско велигденско яѝце .То ще бьде наѝ голямото в бьлгария и ще бьде снесено лично от господин мондешки.освен големия се размер яѝцето ще мирише много хубаво точно като ароматизатора в ферарито му.

Анонимен каза...

Ние всички Троянци се гордеем с умните ел,мотори оите сътвори гн.мондешки с трепет очакваме новото поколение ел,мотори които ще произведът по предварителна информация те ще могат да готвят,перьт,чистят,и да правят хубави свирки на мьжете а на жените ще могат да доставят анални наслади.браво на великите елпромци .Пожелаваме все така напред и на горе.

Анонимен каза...

Генади, ти да не би да си станал пресаташе на тия двамцата, че ни занимаваш с рекли и казалу?
Мислиш ли, че хората са толкова гламави и не виждат прането на парите?

Анонимен каза...

Не очаквайте отговор от г-н Маринов. Сигурно си чете хонорара.

Анонимен каза...

В историята на корпоративния троянски живот няма по мащабна PR акция от тази за великия нов стар завод, неговите собственици братя Грим и щастливите малки пчелички, които работят за тях и 4.0 индустрията, а през лятото ходят дружно на банкет с преспиване на морето, по известно още в модерни времена като "тим билдинг". Такава кампания, че националните всекидневници често отделят от главните си страници за този регионален гигант, която движи не просто икономиката, а целия регион. Кампания, продължаваща с билборд под Бъндеришка поляна в Банско на "Елпром Троян", висящ гордо до друга скромна рекламна табела, според която "United we stand strong"...

Анонимен каза...

Ха-ха, голям цирк!Заключени врати с вериги, празна административна сграда...голяма работа кипи, те на това се вика "умен завод"!

Анонимен каза...

.........аз не мога да рззбера какво толкова се учудвате и роптаете!Та Маями е построен от кокаиновата индустрия,Лас Вегас от италианската,ирландската,еврейската и коя ли още не мафия....Перник от минното дело на комунизма,кремиковци от българо руска сделка.....и кой знае още колко.Нека не се заблуждаваме.Традиционния поминък тук са овце и кози по баирите,сливи и ябълки във всичките си продукти,керамика,дървообработване и кирджийство(експедиторски фирми)поради географското положение,и малко сезонен туризъм,малко шивашки .....и стига толкова!Напълно достатъчно за малкото планинско градче.Само че всеки втори колибар смъкнал се от баира,открил window-са вече бленува за иновации,нови технологии и разни думи каде ги чува по телевизията ,ма не е сигурен точно кво значат.Една Гърция се крепи,на туризма,зехтина,узото,растиеневъдството и животновъдството.Само ние българските комплексари сме забравили корените си и искаме да сме ту германци,ту японци.......оставете го Мондешки,ако направи нещо халал!Ако не здраве да е!

Анонимен каза...

Жалко за Троян, жалко за България...

Анонимен каза...

Някой да изключи осветлението на елхата,че и Ферарито няма да стигне за ток,като дойдат от ЧЕЗ!....или,я по добре я оставете,та на Гергьовден под нея ще наредим агнетата.ПЪрдом.уфсете де.

Анонимен каза...

"Елпром Троян" е всепризнат лидер не само в България в областта на иновацийте в машиностроенето, но и като една от малкото български компаний внедрили в производството си т.н. умни заводи. Така, че само адмираций и поздравления за иновативният подход и ръководсвото и неговият лидер г-н Младен Мондешки. Браво!

Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/ikonomika/sobstvenik-na-elprom-troyan-mladen-mondeshki-szdadokhme-prviya-umen-elektromotor-v-sveta_news578711.html

Анонимен каза...

Нещастници, не ви ли писна да плюете по успехите и постиженията на хората! Който си го може си го може, явно не можете да преодолеете завистта, че вие не можете. Браво на Мондешки.

Анонимен каза...

Откакто новият собственик пое нещата в свой ръце, предприятието тръгна ряазко нагоре, доказват го многобройните награди за успешни иноваций и постижения.

Анонимен каза...

Елпром Троян е символа на Троян и троянци се гордеят с него! Благодарим на Мондешки, че го възроди след поразийте на грабителя Банев!

Анонимен каза...

Браво на новия собственик на Елпром Троян, който не само уважава старите традиции в производството, но и ги доразвива и обогатява. Срамота е да се хули такъв чоевк. Засрамете се!!!

Анонимен каза...

Цялата тази групичка около Панов и компания, друга работа освен да плюят успелите и можещи хора нямат. Може би злобата им идва от собствената им некадърност и некомпетентност и за да я приркият оплюват тези кото наистна го могат.

Анонимен каза...

Не всеки може и има капацитета да развива така успешно такова голямо предприятие. Младен доказа, че не само може но и внедрява най-новите технологий в индустрията. Благодарение на тези иноваций завода има много международни награди и признания. Успех и продължавайте по същия начин. Троян ви подкрепя!!!

Анонимен каза...

Дано в България да има все повече инвестиотри като Младен Мондешки и по малко като Банев, който разпродаде сумати предприатия и остави служителте си без заплати.

Анонимен каза...

В завода вече се произвеждат все повече иновационни стоки и уреди признати в цял свят, а те ще ми пишат за некадърност и некомпетентност. Никой в Германия нямаше да награди собственика на предприятието ако продукцията му не се беше доказала на немския пазар.



Анонимен каза...

Троянци имат нужда точно от това, което постигна Младен Мондешки. Съживяване на производството, доволни служители, добър екип, виско възнаграждение, страхотен екип и успеха не закъснява. Евала брато.

Анонимен каза...

Генади,за да няма повече спекулации,наистина,толкова елементарно е.Отново те призовавам,нека Мондешки,ако е мъж,да излезе и да каже кратко и ясно:съграждани,спокойно – завода го има,в него работят еди колко си работници,наистина произвеждаме електромотори по еди колко броя на седмица,имаме пазари за тях-изнасяме ги еди къде си...Който не вярва,да дойде в завода и да се увери с очите си, хем това ще е допълнителна реклама...А то какво, няма нищо такова,от завода пълно мълчание,ние продължаваме да се плюем като гламави...А ти, Генади, и ти се правиш на гламав и ни гледаш сеира,като също си мълчиш...А като няма информация,спекулациите ще продължават...Нима не ти е ясно това ? А това положение не е добре нито за Елпром, нито за Троян и троянци,нито за самия Мондешки...Аз отдавна не живея в Троян(троянец съм), но ми става тъжно и болно,като гледам каква пасквилна оперета се разиграва с Елпром...А е толкова просто,уважаеми Генадий,да се прекрати това...Жалко,ако не положите малко усилие !!!

С уважение: С. Илиев

Анонимен каза...

Коментариите тук са ясни. Отчайващо тъжен е обаче пост №18. Социалният мазохизъм и технологичният нихилизъм, който ни внушава авторът-обективист /явно съвсем не троянец/ цели да ни остави с овчарската гега и дряновия прът за брулене на сливи като основни средства за производство. И плюс това малко керамика, малко туризъм...Това било достатъчно "за малкото планинско градче" Абе, айолу, щом искаш да пасеш овце, паси. Аз, слезлият от баирите и докоснал се до уиндос троянец, искам да бъда в редиците на всеобщия технически прогрес. Както са го правили индустриалците Петър Балевски, братя Оряшкови, Марин Стаевски, Ангел Балевски. Били сме третият електрифициран град в България. Имахме най-големия на Балкански полуостров завод за електродвигатели. Произвеждахме машини с цифрово-програмно управление. Видимо твоят "интелект" явно стига само да пасе овце. Паси...

Анонимен каза...

Елпром си е Елпром! Браво!

Анонимен каза...

А бре,троянци,що се правите(голяма част) на гърмяни от близко разстояние ??? Като е завод,най-нормалното е да се говори за продукция-произвежда ли се,колко е,продава ли се,къде е ??? А то сега какво,пълно лунно затъмнение-никой нищо не казва(от завода)-единствено се говори за награди,нечувани разработки...А къде са моторите,има ли ги? Кой ще ни каже? А така-надплюването продължава...

Анонимен каза...

А бе,Генадий,какво лошо имаше в коментара,че го махна!? След следващо изтриване,очаквай "любезности"...

Анонимен каза...

Това с "любезностите" заплаха ли е?

Анонимен каза...

Ей хора..я се вземете малко с акъла си..! Това е просто перачница на нечий немъчени,или краднати пари..кога го откриха завода,кога направиха печалба и от какво,та върнаха на хората дължимите заплати,направиха го когато не бяха сглобили и един мотор,и колко мотора продадоха,коя конкуренция пребориха,та ги и наградиха от Германия,в Троян болшинството хората не знаят че Елма работи...това си е пълна перачница..ще видите като се спука балона!!!

Анонимен каза...

....до пост 32.Авторът и обективист на пост 18 е учуден как може местен троянец да си помисли ,че овошки се брулят с дрянов прът?!Ясно как.Не е пипал много физическа работа."Иновациите" в бруленето са заместили дрянът с по подходяща,лека дървесина.Никой не внушава ,че "троянецът"трябва да си остане в средните векове,но уважаеми,това са мощностите на градчето.Онова някога е било държавна политика за диверсикация на технологии в западния лагер.А към нешна дата такъв процес да се задвижи,не знам колко КТБ-та са нужни и пак не е сигурно дали ще стане.Живеем във време на ресурси.За съжаление троянските не са много.Но това не пречи основния ресурс на община Троян (в исторически план)-човешкият да се напъне и да изтръгне максимума от наличните природни,териториално стратегически,водни,туристически и т.н.Другото са мечти ,уважаеми,да си носим дрехите из канцелариите и да ни отсипват на края на месеца в канчето.И да се бием в гърдите каква престижна професия имаме.Относно личната квалификация за интелектуалния ми багаж които ми стигал за ДПЖ-ивотни,бих доложил ,че съм притежател,и се развивам в този сектор с нужните ми модернизации и иновации.А бих те попитал ,ти като си футурист,какво развиваш,в какво инвестираш?!Дано да не е само в думи на клавиатурата......

Анонимен каза...

.....японската машина в Машстрой е внесена след среща на правителствено ниво между японската страна и екипът на др. Тодор Живков.Внесенна е именно в нашето предприятие по давление на местен партиен функционер,изявен в тоталитарната върхушка.Целта е била:За японската страна- пробив на тяхни високи технологии в западния лагер(от който са били изолирани) чрез качествена продукция на държава от варшавския договор.На др.Тодор Живков-висока технология в България.Развитие на технологична промишленост,висока добавена стойност на продукт със световна конкурентноспособност,екологично чиста промишленост в екологично чист район,работни места ,подем за местната икономика в "район с природни ограничения".В семейството на същата успешна външна политика е и Елпром.Един брилянтно отигран ход от др.Живков при повея на перестройката с идването на Горбачов.Гледайте документалния филм "Последния лов",за да видите прослувутата българска хитрост и трудолюбие в градивен план.Каде са тези лидери сега????!!!

Анонимен каза...

Умреа!Сега са техните деца и унуци, видно гълви като кютуци.
Ма той и народа е просТ, за туй ситуацията ни е таквоз.

Анонимен каза...

А дали заглавието не е заплаха към Бети, че ще яде бухалки или
ще и лиснат киселина в лицето?

Анонимен каза...

38-и. Как да не ни връщаш в Средновековието като буквално пишеш:" Традиционен поминък тук са овце и кози, ябълки и сливи във всичките си продукти, керамика, дървобработване и кираджийство / експедиторски фирми/,малко сезонен туризъм, малко шивашки...и толкова".Твоята футуристична добавка към средновековните характеристики са експедиторските фирми и шивачките. Такива юзди слагаш на троянеца.Не случайно посочих факти и личности от далечното време /началото и средата на миналия век/когато се пръкват Петър Балевски, Марин Стаевски, братя Оряшкови. Държавната политика и нейните стопански резултати се проявяват по-късно. Резултат на нея бяха Елпром, Машстрой, ХФЗ, Хемус. Съсипаха ги. Прав си, че днес такъв процес не може да се задвижи. Но това не означава, че трябва се сврем под Пачовия или Марковския мост и да чакаме да мине златната вода.Но за разлика от тебе аз насочвам целите и стремежите на способните троянци не назад, а наистина напред, в бъдещите технологични постижения. Ако все още има инициативни, амбициозни наши съграждани. Дано има.

Анонимен каза...

Имам чувството,че Генади, който ми се струваше пич, е заплашен за живота си, та затова се е предал напълно на братята. Този човек беше непримирим към обществените несправедливости, а днес е клакьор на едни най-обикновени фалшификатори.Може би е под заплаха?

Анонимен каза...

43–ти,изобщо не е заплашен,просто е взел нещо под масата от братята...

Анонимен каза...

Я се успокойте,парите били мръсни или не знам на кой си,важното,че Мондешки се опитват да изправят Елпром на крака и дано успеят!!! Все пак завода е в Троян,а не в Ловеч например...Дори и само на 200 човека да осигурят работа,пак ще е добро за Троян-по това спор не трябва да има,нали ???

Анонимен каза...

45 я върви се прегледай! Какъв завод? Що сте толкова наивни.
Генадий много ми падна в очите.

Анонимен каза...

в заглавието е явна препратката към един филм от преди 20-ина години **Талантливият мистър Рипли** - с Мат Деймън сякаш . . . А това Елпром , това Мондешки , Патреци , КТБ-та . . . . . слаб сценарий :( :(

Анонимен каза...

Е това са парите на хората от КТБ

Анонимен каза...

А добър ден.Дали има още недоразбрали, че Момчил Мондешки пере откраднатите от КТБ, от Пеевски, пари.Разбира се с протекцията на държавната мафия, начело с Борисов.
Това, че виждате постоянно пасквили в чест на пералнята, показват че Г.М. се опитва да откачи някой лев.

Анонимен каза...

49 ти с три реда мисля ,че каза всичко каквото може да се каже по темата Елпром и Троян 21,много точно и простичко ,точно в десетката.
Всичко друго е миже да те лажем!

Анонимен каза...

човека дава работа на няколкостотин човека и вие го плюете типично по български

Анонимен каза...

Бети си е стара чанта ламтяща за пари и умори мъжа си за да му вземе парата

Анонимен каза...

Елпром си е бил винаги номер едно без значение какво лаят пумиарите

Анонимен каза...

тази година се предвижда увеличение на персонала на завода до 1500 човека !!!

Анонимен каза...

Синоним на елпром е само един - качество

Анонимен каза...

ЕЛПРОМ - КАЧЕСТВО НА РАЗУМНА ЦЕНА

Анонимен каза...

кой квото да говори в елпром се правят постоянно ремонти и неспират да назначават работници

Анонимен каза...

пари кат шума няма кой да ги харчи

Анонимен каза...

Браво на собственика, развивайте все така стремглаво завода !
Троянци сме с вас

Анонимен каза...

Мога със сигурност да ви кажа,че Елпром Троян работи и се развива повече от добре! И тримата невярващи, които твърдят обратното много добре знаят каква е истината,просто се отпуснете и приемете че завода отново е лидер :-)))

Анонимен каза...

Изпълвам се с гордост всеки път когато мина покрай административната сграда на завода, дава ми надежда че нещо добро се случва с града ни

Анонимен каза...

Евала елпромци, никой не обръща внимание на пюещите, ежедневно показвате че се развивате и троянци ви подкрепят

Анонимен каза...

Освен на един коридор съм видял снимки.Покажете на ПИНО снимко

Анонимен каза...

80раборника по-точно.Без чантаджийте

Анонимен каза...

Малий що плюене,що нещо. Това може да само конкуренцията или платени нейни писатели.

Анонимен каза...

69 много си прав. Ма то каква конкуренция, една второразрядна леярна с име Димчо Дочев, прекръстила се на ЕЛПРОМ ХАРМАНЛИ, че да е барабар Петко с мъжете.

Анонимен каза...

е друго си е да переш на свинете боко и пеевски откраднатите пари от ктб, и да си мислиш, че хората са толкова глупави, че не им е ясна схемата с руините на елма.

Анонимен каза...

Елпром Троян винаги е бил иновативен и е се развивал, независимо от игричките на съдбата. Зависта на собственика на Елпром Харманли, бивша леярна, е огромна. При него най добрите специалисти баха от бивши и настоящи служители на Елпром Троян.
Последния излъган да работи за него, бе Теодор Енев, ама и той се осъзна и се върна с целия си екип отново в ЕЛПРОМ ТРОЯН.

Анонимен каза...

Значии - без работници /според просветените напушляци/и за година и нещо Елпром постигна това което Борис не можа за двайсет. Ами ЕВАЛА на Елпром, продължавайте в същия дух

Анонимен каза...

Хайде чакаме Мондешки Ойл какво се бавят хората чакат да работят искат работа,някой знае ли кога преключва ремонта на пиното или бобинажния цех да подам св.за работа.

Анонимен каза...

.....не съм толкова нясно с фактите колкото многото кучета които лаят в този форум,но хайде да си представим един сюреализъм.Мондешки ,инвестира-елхи,реклами,международни наградки,платени заработки на преебаните от банев,и още,и още......и в един момент машината заработва!Идва договорна оферта със Siemens,или друг някой европейски,а защо ли не китайски производител на някаква средна,или тежка механизация.И тогава кво става?!!Мондешки трябва да въведе изцяло роботизирана производствена линия ако не иска да се издъни ,защото горчивия факт е че качествените работници в Троян от сектора ,повечето са минали 65.Всички останали са пълни негодници,лаици,борци за права и свободи,дихатели-утописти,цигани и обикновенни алкохолици. п.с.ако някой съм пропуснал моля да ме извини.

Анонимен каза...

очевадно, не само си запознат, ти изобщо не знаеш какви ги приказваш !
застани в Понеделник на портала на това което остана от Елма и постой няколко часа. ако видиш поне един камион да влиза или излиза от там, ако видиш повече от 20 човека да влизат и излизат, и изобщо каквито и да е признаци,че там се случва нещо наистина, тогава пиши пак небивалици.

Анонимен каза...

72 каня те в понеделник в 7.30 до 8 часа, а и всеки който желае да види с очите си, до пожарната и пътя за Райковското, колко човека, коли и таксита пристигат в Елпром. Може да видите и паркинга с многото паркирани коли.
Стига глупости. Този номер Елпром - фалира и не работи вече се изтърка. Никой не го взема насериозно.

Анонимен каза...

Каква Бети какви Пет лева? Това в Гласове е поръчков пасквил от Борис Бояджиев. Платена журналистика му викат на това. А защо не видим какво е Борис Бояджиев! От къде стана милиардер на 30 години Борис Бояджиев? Кой му даде фабрики без пари? Колко хора измами с масовата приватизация Бояджиев ? Как 2011г. Бояджиев стата собственик на приватизационен фонд и от масова приватизация, който стана лична собственост на фамилията Бояджиеви!? По схемата на Баневи?! Кой фалира Елма през 2011г. - Бояджиев?!

Анонимен каза...

БОРИС БОЯДЖИЕВ ОТ КОГА ЗАПОЧНА ДА ПРАВИ МОТОРИ В ТРОЯН? ОТ 2011 ГОДИНА, КОГАТО ОНЯ ИНЖ. ЕНЕВ ОТИДЕ ТАМ. А БОЯДЖИЕВ ТОГАВА ПУСНА МОЛБА ЗА НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТ НА ЕЛМА -08.12.2011Г.! А КЪДЕ Е ПРОКУРАТУРАТА. ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СРЕЩУ КРЕДИТОРИТЕ. ОТ КЪДЕ ИМА ПАРИ БОЯДЖИЕВ? НА 30 Е МИЛИАРДЕР, А ТОВА Е ПРЕЗ 90-ТЕ ГОДИНИ! ГЕНЕРАЛИ, МУТРИ И Т.Н. ! НЕЩО МИРИШИ НА ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ!!!

Анонимен каза...

Защо Мондешки не го осъди, а ?

Анонимен каза...

Абе вижте негавните коментари , те са от бизнесмена от Асенвоград /приватизатора/.

Анонимен каза...

Наивни ли сте, двулични лизачи ли сте, страхливци ли сте да твърдите, че черното е бяло? Също като преди 30г.
Не мога да подмина постове с повтарящи се правописни грешки - в българския език няма дума, която в множествено число да завършва на й, например иновации, технологии, фалшификации и т.н.

Анонимен каза...

Възхищавам се на всичко, което прави Елпрм Троян. Браво и все така напред.

Анонимен каза...

ИЗКЛЮЧИТЕЛНО!!!

Анонимен каза...


В понеделник следобед на лични и служебни мейли на съдебни репортери, както и на редакционната поща на няколко издания, сред които и "Правен свят", се получи писмо, в което като подател е посочена: "Бети Панова", съобщава "Правен свят". Същата се представя и за съпругата на председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов. Формално писмото е адресирано до депутата от ДПС и издател на вестниците "Телеграф" и "Монитор" Делян Пеевски. Самият текст е написан в нетипичен стил, който Панова оправдава с твърдяното в неназовани публикации по неин адрес, които й приписват псевдонима "Черен лебед". Същият стана публично известен от т.нар. "стенограми АРГО", в които бившият правосъден министър Христо Иванов е записан да сравнява съпругата на председателя на ВКС с "Черен лебед". В откритото писмо до медиите жената до Лозан Панов атакува магистрати и твърди неистини по адрес на "Правен свят", като по този начин сама потвърждава думите на Христо Иванов. Като отрича да е отправяла обиди по адрес на съдия и прокурор, Панова използва писмото си, за да отправи атаки към действащ съдия от ВКС, неговата съпруга - нотариус, действащ член на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС), както и към предишния състав на ВСС, който всъщност избра Лозан Панов за председател на ВКС. Поименно са споменати анализатори, журналист и няколко медии, сред които и "Правен свят"....

Анонимен каза...

https://www.blitz.bg/obshtestvo/fake-news-ili-istina-sprugata-na-lozan-panov-ss-skandalno-pismo_news587196.html

Анонимен каза...

СОБСТВЕНИЧКАТА НА ВИРШАФТСБЛАТ бЪЛГАРИЯ С КРИМИНАЛНО ДОСИЕ

Регистрация за хулиганство по чл. 325, ал.2 от Наказателния кодекс има съпругата на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов Елисавета (Бети) Панова, пише "Монитор". Тя е за грубо нарушаване на обществения ред, съпроводено със съпротива срещу орган на властта. Това се потвърждава в официално удостоверение, дадено от МВР в отговор на съдебно запитване. Причината за запитването, направено през съда, е дело, заведено от Панова срещу „Телеграф“, който преди година посочи, че половинката на шефа на ВКС има кримидосие.

Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/kriminalni/ofitsialno-cherniya-lebed-na-lozan-s-registratsiya-za-khuliganstvo_news587227.html

Анонимен каза...

https://www.blitz.bg/politika/lsna-dlgo-kritata-istina-za-kriminalnoto-minalo-na-zhenata-na-lozan-panov-i-zashcho-tya-e-cherniyat-lebed_news585337.html

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |