Общината помага на ПСС - Троян

* 6000 лв. от бюджета бяха осигурени за закупуване на професионална екипировка на спасителите; в отговор – благодарствени грамоти
 до кмета и председателя на ОбС
Подкрепа
Спасителите Емил Христов и Христо Сливков показват новите якета
ОБЩИНА ТРОЯН отпусна 6000 лв. бюджетни средства на троянския отряд на Планинската спасителна служба (ПСС), средствата са целеви – за закупуване на екипировка. ПСС работи на доброволен принцип и заради недостатъчния бюджет спасителите купуват екипировката си със собствени средства и подкрепа от спонсори. С настоящото дарение ще се допълни сумата, необходима за новите професионални якета на личния състав, изработени по поръчка и отговарящи на всички изисквания за действие при ниски температури, дъжд и сняг. Отрядът наброява 31 души, от които 26 дават наряд в планината. „Тази екипировка ни е нужна, за да вършим работата си както трябва“, коментира щатният служител на ПСС - Троян Христо Сливков.

ОТ СЛУЖАБАТА са изпратили благодарствени грамоти до кмета Донка Михайлова и до председателя на Общинския съвет Николай Тодоров. „Приемете искрената ни благодарност за оказаната финансова подкрепа и съпричастието Ви към нашата доброволна дейност за опазване на здравето и живота на хората в планината“, се казва в грамотите.

ЩЕ ПРИПОМНИМ, че в края на м. септември т. г. отборът на Троян спечели летния Републикански технически преглед на ПСС за 2017 г. Постижение, което доказва изключителната подготвеност на нашите спасители и водещата позиция на троянския отряд. И означава най-важното – надеждна помощ за пострадалите в Троянската планина.

Т21, по информация на Ваня Илиева

 Още по темата:

7 коментара:

Анонимен каза...

Поредният евтин ПиАр на Михайлова и общината.
Ако искате да помогнете на ПСС-Троян за да ги вдигнете на европейско ниво, каквото те наистина заслужават - купете им хеликоптер!
Ще припомня само, че всяка година /и до 2020 г/ Михайлова изплаща и ще изплаща "мъртви пари" по глоби и санкции заради зулумите на Акимов, с които пари можеха да се закупуват по 3-4 хеликоптера годишно. А на ПСС-Троян е необходим само един.
Ще припомня също така, че само от обезценяването на другите "мъртви пари", които Михайлова прехвърля ежегодно от стария в новия бюджет /между 3 - 3,5 млн лв/ - можеха да се закупят поне още 2-3 хеликоптера.
Ама друго си е да подхвърлиш "трохички" от 5-6 хил.лв. - то писма, то благодарности, то ПиАр-сълзи и сополи....
Жалка работа и жалки управници.

Анонимен каза...

Не знам дали е пиар или не - но на тези момчета трябва да се помага, защото те стават и тръгват, без да питат и без да знаят какво ще намерят! Ай тъй!

Анонимен каза...

Така е 2-ри! Ако попиташ тези момчета какво ще предпочетат между хеликоптер и якета - поне за троянските спасители отговорът е ясен.
Хайде, вдигнете малко "летвата" и се огледате какво правят и как живеят по света. Тук става дума за спасяване на човешки животи и това е с приоритет. В кой век живеем и до кога тези момчета ще действат и спасяват със стандартите от миналото столетие? Отделно, че един такъв хеликоптер ще се ползва и за други спешни случаи на територията на община Троян.

Анонимен каза...

Добре, г-жа Михайлова и ние какво сме виновни, че е наложена санкция и трябва да се плаща????
Я виж цар тиква - не може да се вози по лимузини от София до Троян или Орешак.
Пали си хеликоптера и идва с него. Да сме живи и здрави, че да плащаме на тези паразити да живеят на наш гръб.
Ама не бих пожелал здраве на гласоподавателите на ГЕРБ, понеже заради техният пачи акъл сега затъваме все повече.
Все пак и това е помощ. Нека не сме алчни. Хората и на това се радват.

Анонимен каза...

Точно това е въпросът - "ние какво сме виновни" за да се плащат тези санкции от нашите данъци, вместо с тях да се направи нещо добро и полезно за Троян и жителите му.
Защо Михайлова не потърси сметка от виновниците и като кмет не защити интереса на данъкоплатците?
Защо когато в Троян пристигна един много високопоставен европейски чиновник Михайлова не постави този въпрос или поне да беше попитала в коя европейска държава за престъпни управленски решения и действия се наказва населението да плаща?
И тук не става дума само за тези над 5 милиона глоби и санкции. Къде са онези 1,7 млн лева, които "изчезнаха" от бюджета? Кой ще възстанови на жителите на общината земята на изложението в Орешак, която бе отмъкната с долнопробна измама? Кой ще ни възстанови имотите на бившата "Търговия", които ни бяха отмъкнати с още по-голяма и брутална измама? И още и още. Кой?
Има ли кмет в този град?
А кой продава 10 000 кв.м безценна земя плюс сграден фонд от близо 1000 кв.м. плюс огради, инфраструктура и т.н. за 300 х.лв., а в същото време облепя със стиропор сградата на Пожарната за 720 х.лв.? Кой? Не е ли "невиновната" Михайлова с гласовете на ГЕРБ в ОбС?
Колкото Акимов потърси сметка на Енкин, толкова и Михайлова потърси сметка на Акимов. Гарван гарвану око не вади. Номенклатурните кадри на ГК на БКП Троян замитат един друг следите си, а вие си ги преизбирайте и си се делете на БСП и ГЕРБ щом ви харесва.

Анонимен каза...

Ами дай да направим Боко национален герой като Левски - да го метнем на въжето?
Кой търси сметка на това крадливо и уродливо племе, което зверски краде - по цели милиони направо.

Анонимен каза...

6-ти, малко сте се пообъркали. Там не се крадат милиони, а милиарди. Това обаче нищо не променя в Троян и не прави Михайлова по-добра. Просто мащабите са други. Единствено "играчите" са едни и същи и няма никакво значение на какво са се разделили за удобство - дали на БСП, на ГЕРБ, на "реформатори", на "патриоти" и т.н. - всички те ЗАЕДНО крадат и погубват България /в т.ч. и Троян/ като преки участници или съучастници.
Колкото до Боко, ами сърди се на др.К.Нинова. При буквално спечелени избори тя си скъса задника да ...загуби изборите. Само на един идиот не би следвало да му е ясно защо бе сложен "дуфалакът" Герджиков за служебен премиер плюс целия му екип, да не говорим за "странната" предизборна кампания на БСП, които ако бяха изкарали само 10% от бандитизма на кабинета Борисов 2 - ГЕРБ щяха да гледат властта през крив макарон. Само че сделката е друга.
Ако някой ден спрете да правите разлика между БСП и ГЕРБ, които са двете лица на една и съща монета - възможно е да разберете как и защо ви/ни яздят тези управленски бандити години наред и края му не се вижда.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |