Ремонтът на входа върви добре

* Съкратените срокове ще попречат за завършването на обекта до Нова година; възможно е едното платно да остане без запечатващия слой асфалт, което не е проблем * Догодина – строим моста при бензиностанция „Лукойл“ и ремонтираме входа откъм Беклемето
Асфалт
РЕМОНТЪТ на входа на Троян от разклона за Калейца до хранителния магазин в кв. „Велчевски“ след разклона за „Велде“ – който започна в началото на миналия месец, финансира се и се ръководи от държавната Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ), а изпълнител е троянското подразделение на столичната фирма „Пътприбор“ ООД – върви с добри темпове.

„ПОЧТИ ежедневно съм на обекта, до момента е приключила работата по лявата лента на лявото платно (посока центъра) и започва работата в другите участъци“, коментира кметът Донка Михайлова в отговор на наше питане. Ремонтът създава известни неудобства на автомобилистите, тъй като движението се отбива в едното платно, но това е неизбежно и се приема с разбиране. Паралелно Община Троян започва изпълнението на своя ангажимент – подмяна на бордюрите и при добро време ремонт на тротоарите. Съкратените срокове обаче ще попречат за завършването на обекта до Нова година и е възможно едното платно да остане без последния (запечатващ) слой асфалт, което обаче няма да попречи нито на движението, нито на последващото довършване на работата; „Подобна ситуация имахме при реконструкцията на ул. „Македония“ преди две години и нямаше проблем“, припомни градоначалникът.

ПО СЪЩАТА причина до Нова година няма да се състои и планираното преасфалтиране на следващия участък – от магазина в кв. „Велчевски“ до бензиностанция „Лукойл“. Но на въпроса ще се строи ли новият мост при споменатата бензиностанция, който трябва да изнесе транзитния трафик на другия бряг на реката и да облекчи движението по възловите троянски улици „Васил Левски“ и „Христо Ботев“, кметският отговор бе сравнително оптимистичен. „Мостът бе включен в програмата на АПИ за 2017 г., имаше осигурени и 300 хил. лв. за започване на строителството, но от агенцията не успяха да изберат изпълнител. Имаме уговорка с шефа на АПИ инж. Дончо Атанасов обектът да бъде включен в програмата за следващата 2018 г.“, коментира г-жа Михайлова. И съобщи още една добра новина –  ресорният министър Николай Нанков е дал уверение, че през следващата година ще бъде извършен ремонт и на входа/изхода на Троян откъм Беклемето.

Т21

 Още по темата: 

5 коментара:

Анонимен каза...

"Съкратените срокове обаче ще попречат за завършването на обекта до Нова година"
Тази гениална мисъл на "градоначалника" ли е или е на Т21?
Защо не се удължат сроковете и да се завърши до Нова година според странната ви логика?
Има ли и други добри новини от "градоначалника" за някой друг извън Троян, който ще направи нещо за Троян?

Анонимен каза...

Много хубаво боядисахте пътя към с. Старо Село поздравления боята е супер. В същото време от другата страна на пътя от страната на Угърчин наистина асфалтирват станало равно , а бе просто супер.

Анонимен каза...

Голяма реклама удрят на гербаджийското свърталище, наречено "ресторант".
Успешните неща нямат нужда от голяма реклама.
Или някой са потънали в заеми и ще им вземат имуществото ако не го напълним с балъци?

Unknown каза...

Ако това е последния слой асвалт на готовото платно,то е много с неравности.

Анонимен каза...

Прав е 4-ти. Дано това не е последният слой, защото в момента е доста насечен и неравен.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |