Д-р Йовка Бакърджиева – с отличието „Спасители на детството“

* Родители: „През последните години тя и нейният екип са важна част от хората, борещи се две приемни деца да се изправят на крака. Голям човек и голям лекар, който наистина връща надеждата!”
НАПГ
Д-р Йовка Бакърджиева с наградата си
НАЦИОНАЛНАТА асоциация за приемна грижа (НАПГ) – неправителствената организация, създадена от приемни родители от цялата страна, чието мото е „Сигурно и истинско детство за уязвимите български деца!“ – за втора поредна година връчи наградите „Спасители на детството“. Отличието се дава на приемни родители, лекари, учители, социални работници, правозащитници, осиновители, журналисти и други специалисти, които са дали и дават много за развитието на мисията приемна грижа, които наистина заслужават да бъдат наричани спасители на детството. Церемонията по награждаването се проведе на 1 ноември в столичния хотел „Маринела“ с приятелската подкрепа на М-тел, а сред гостите бяха зам.-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова и зам.-министърът на образованието Таня Михайлова.

СРЕД ОТЛИЧЕНИТЕ за принос в приемната грижа бяха и двама медици, единият от които е съгражданката ни д-р Йовка Бакърджиева. Троянската лекарка беше номинирана от приемни родители.

Троянската лекарка благодари за отличието, София, хотел "Маринела", 1 ноември 2017 г.
МОТИВИТЕ им бяха: „В последно време сме свикнали да чуваме, че всички добри лекари са или в големите градове, или в чужбина. Покрай нашите приемни деца имахме честта да се срещнем с един невероятен лекар - д-р Йовка Бакърджиева. Специалист по физикална и рехабилитационна медицина в МБАЛ „Д-р Георги Стоев-Шварц“, Троян. През последните години тя и нейният екип са важна част от хората, борещи се две приемни деца да се изправят на крака. Възхищаваме се на търпението и отдадеността, с които д-р Бакърджиева обгрижва своите малки пациенти. Никога няма да забравим думите й докато ни обучаваше как да продължаваме терапията в къщи: „За да успеем, в това което правим, всеки от нас трябва да подхожда отговорно. Ние трябва да сме добър екип, за да можем да помогнем на децата“. Не се случва често да срещнем хора, които са толкова отдадени на професията си и на децата. Голям човек и голям лекар, който наистина връща надеждата!”

Цветелина Радулова
ОТ ИМЕТО на Националната асоциация за приемна грижа благодаря на приемните родители и на всички, които им помагат заедно да връщат надеждата за истинско и сигурно детство на изоставените деца. Всеки един от вас е Спасител на детството! Сред наградените тази година са и четири приемни майки, като най-младата от тях – Ивелина Куртева от Пазарджик, се грижи за момиченце, нуждаещо се от непрекъснато медицинско наблюдение, лечение и грижа в болница. Също – осиновителите Милена Димитрова, нейният съпруг Ивайло и синът им Христо, приели в семейството си Карлос и Габриел, братчета, изоставени в сиропиталище.

Цветелина Радулова, Троян,
координатор на НАПГ за Ловешка област

1 Коментара:

Анонимен каза...

Поздравления. Бъдете жива и здрава.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |