Троян вече не е в радиодупка

* Пет нови радиа имат честоти за троянския ефир – „Веселина“, „Фреш“, „Радио 1“, „Нова Нюз“ и „Фокус“
Придобивки
ТРОЯН вече не е в черна „радиодупка“, както бе десетилетия наред. И освен държавното БНР – „Хоризонт“ и „Христо Ботев“ (за известно време на резервна честота предаваше и частното „N-Joy“ – бел. ред.), в троянския ефир отскоро звучат Радио „Веселина“ (99.0 MHz) и Радио “Фреш“ (103.4 MHz), а свои честоти имат още „Радио 1“ (106.9 MHz),  радио „Нова Нюз“ (95.7 MHz) и Радио „Фокус“ (89.5 MHz). А всичко това се случи след редовното заседание на Съвета за електронни медии (СЕМ) от 11 юли т. г., на което бяха излъчени победителите в „обявените конкурси за издаване на лицензии за радиодейност за град Троян“. Както се казва – да ни е честита новата ефирна придобивка!

СЛУЧИЛОТО се има и своята предистория. През м. април 2016 г. общинският съветник от коалиция „Избор за Троян“ Димитър Пиронков внесе в местния парламент предложението Община Троян да поиска от СЕМ да обяви конкурс за радиодейност на територията на нашата община. Предложението бе залегнало в програмата на коалицията, а нормативното основание бе чл. 116, ал. 2 от Закона за радио и телевизия, постановяващ, че СЕМ може да инициира такъв конкурс (дори без заявен инвеститорски интерес). Аргументите на вносителя бяха, че „община Троян от години е лишена от разнообразие в радиоефира“ и че „при все по-нарастващият туристопоток и транзитно преминаващи в района се усеща една огромна празнина“. Подчертано бе също, че „Троян е община със сравнително добре развиваща се индустрия спрямо други общини от нашия ранг и рекламният пазар не е без значение за общината и бизнеса“. Предложението получи одобрение, а резултатът вече е налице.

Т21

25 коментара:

Анонимен каза...

Добре че е Пиронков,че другите съветници са заети с къде келепира е най- голям и муфтата от общинската софра!!!

Анонимен каза...

Е и какво като е Пиронков? Шом това е новина и "придобивка", смятай каквъ град е Троян !

Анонимен каза...

Вчера голяяям магазин LIFE,днес радио програми,утре я хубав хляб,я горива като по другите села,я по весели троянци и т.н.Как да не е новина!

Анонимен каза...

Баавно много баавно като във филм със забавени кадри..троянът краачи към светли бъднини на глобализацията..и цивилизацията,неща който хората по светът имат за нещо от обикновенното си ежедневие,тук се третират като придобивки..и тръбят за тях със фоерверки,естественно като се намесва помоща..работата на партийните секретари на управляващата върхушка..демек ако не сме ний,знаете ли колко тъмно ще е тук.И отново някой ще се опита да ни води към светли бъднини!!!

Анонимен каза...

Супер е.
Хоризонт никога не съм слушал.
N-joy имаха 20 песни на кръст и ги въртяха по цял ден. Отделно много пускаха едни **** (да не казвам кучкотевици), които си решили, че като се преспали с някой си и вече за звезди.
ФМ+ и Фреш бяха маааалко по-добре.
Но сега с Веселина е супер.
Има поп-фолк, народно, диско.
Наистина си беше крайно време да се пусне нещо стойностно в ефир.

Анонимен каза...

Абе как можете да мрънкате и на това?!? Аман.
Браво на Пиронков и дано да са повече като него!

Анонимен каза...

Ще ни острелят с тия вълни за какво са ви тия лумпени

Анонимен каза...

Щеше да е добра новина, ако имаше местна новинарска или тип "магазинна" програма в предаванията на посочените радиа. За нищо такова не се споменава, а и общинският съветник Пиронков не поставя този въпрос и очевидно е по-загрижен за преминаващите през Троян, от колкото за жителите на Троян /а може да има и друга причина/. Очевидно Троян ще продължи да стои под информационен похлупак с "новините", които пристигат в сряда. И то не какви новини, а "новини" за поредните големи успехи.

Анонимен каза...

7-ми какво имаш предвид за вълните?

Анонимен каза...

Дренова тояга за вас! Като няма радиа- що няма? Като уреди някой да има- що пък чак сега? Сигурно и не ви харесват тези, та сте пак недоволни. Уникални сте!

Анонимен каза...

Троян е като Северна Корея Комунизъм! Хората от 20 години слушат такива радиа в другите градове , вие сега ,че са ги пуснали в Троян и голяма сензация. Открихте топлата вода.

Анонимен каза...

10-ти, явно се опитваш да вдигнеш процента на дебилите. наистина ли нищо не схващаш от горните коментари? Информационното положение с новини и информация от и за Троян с нищо няма да се промени. Информационният мрак ще продължи с нови и чужди радиопрограми. Ти ще можеш да продължиш да НЕ знаеш какво става и се случва в Троян с голям избор на музикални радиопрограми и това те изпълва с голяма радост.

Анонимен каза...

Къде е Z-Rock?!?

Анонимен каза...

Хоризонт е от Ботев връх и не се хваща навсякъде добре на 100,9.Христо Ботев въобще не се хваща. Освен това има още едно национално радио - Дарик ,което липсва.

Анонимен каза...

От всички изброени радиа само Веселина се хваща навсякъде , а другите само на кози вир. Но сигурно това е била целта. Това му трябва на Наше село- мазни кючеци и щракане с пръсти.

Анонимен каза...

Това май е първото постижение на общинския съвет този мандат.

Анонимен каза...

Радиото е перфектно.
Аз пък искам радио с музика и вече го има.
Кога пък в Троян е имало радио с местни новини? Това няма от СЕМ да ти го пуснат, а трябва някой тук да го измисли.
В Ловеч си имат радио Лиани, което го имахме и тук и си беше и то доста добро.

Анонимен каза...

Одавна хората слушат радио по интернет. Кеф ти Radio 1 , Zrock , Energy , darik и каквото ти се слуша.Преди 10 15 години имаше нужда , но тогава вървеше само Njoy.Предполагам доста пари ще се дават за честотите , който няма кой да ги слуша.

Анонимен каза...

Напротив.
Много хора слушаме радио ефирно.
Вярно, когато съм си в нас си пускам през нета.
Но когато шофирам си ползвам ефирното радио.
А и има хора на години, които трудно работят с по-новите техники и си карат с радиото в контакта и каквото има ефирно.

Анонимен каза...

Най-малкото в Троян все още съществува радиоточка.

Анонимен каза...

Лиани го няма от 2009, но има Зетра в Ловеч.

Анонимен каза...

Не съм от града, но само искам да ви съобщя, че скоро пак ще се завърне Njoy в Троян, понеже Фреш излъчват с временно разрешение

Анонимен каза...

Да си го държат тъпият Нджой с 20 "песни" на кръст.
И с тези недоправени "рапърчета", които пеят всевъзможни глупости, само рима да има.

Анонимен каза...

Те май си поправиха малко песните.

Анонимен каза...

Май управляващите наистина държат да влошат "материала" с това радио "Веселина".

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |