Започват проверки на фирмите за заявените съдове за смет

* Предизвикани са от съмненията, че има некоректни заявки – т. е. искат се и се плащат по-малко/малки съдове,
 а изхвърляните отпадъци са повече
Контрол
ОБЩИНА Троян и ОП „Комунални услуги – Троян“ започват съвместни проверки на фирмите в общината за заявените съдове за битови отпадъци (когато е избран този начин на таксуване; другата възможност е таксата смет да се плаща според данъчната оценка на имота, но тя не е предпочитана – бел. ред.). Проверките са предизвикани от основателните съмнения, че има некоректни заявки – т. е. искат се и се плащат по-малко/малки съдове, а изхвърляните отпадъци са повече, което затруднява събирането и ощетява общинския бюджет.

ЗА ПОДОБНА практика съобщи на скорошната си пресконференция и кметът Донка Михайлова. Тогава бяха предоставени данни за цените за заявени съдове за смет от фирмите в съседна община, в пъти по-високи от троянските. И изводът бе, че причината за „пестенето“ не е високата такса смет, а нещо друго. И че тази практика трябва да се пресече.

НА 30 ОКТОМВРИ в съответствие със ЗМСМА и общинската Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Троян е издадена заповед №1377 за събирането и извозването на битовите отпадъци през 2018 г. (на кои територии няма да се извършва услугата, честотата на извозване на съдовете, режимът за терените за обществено ползване и т. н.). Заповедта е публикувана на официалната страница на Община Троян. Вече тече срокът (до 30 ноември), в който представителите на бизнеса подават декларация (в общинската администрация) и заявление (в ОП „Комунални услуги - Троян“) за определяне на такса битови отпадъци за фирмените си имоти.

Т21, по информация на Община Троян

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |