Елеонора Тотева – новият шеф на чистотата

* Досегашният главен счетоводител на ОП „Комунални услуги - Троян“ спечели конкурса за директор и на 8 ноември получи назначението
 * От Търново е, но казва за Троян „това е моят град“
Назначения
Елеонора Тотева
ЕЛЕОНОРА ТОТЕВА спечели конкурса за директор на Общинското предприятие (ОП) „Комунални услуги - Троян“ (кандидатите за шефското място бяха двама, другият е бивш управител на частна строителна фирма, прекратила дейността си – бел. ред.) и от 8 ноември е назначена на поста. По мнението на запознати – много добър избор, на млад, динамичен, в час с работата човек; и не по-маловажното – човек с идеи и амбиции, спечелила доверието на незабравимия Събчо Събчев, дългогодишния шеф, който именно в нея виждаше своя заместник.

НОВИЯТ директор на ОП „Комунални услуги - Троян“ е реалист и е наясно, че й предстои битка с много проблеми. При разговора ни дни след назначението тя очерта основните. На първо място – чистотата, там е фокусът. Задачите за решаване са много: с контейнерите, извозването, състоянието на съдовете („мръсни и нелицеприятни, не са мити от години“), чистотата по селата, където трябва да се направят редица промени. Друг възлов проблем – депото за твърди битови отпадъци (сметището), реално то е с изчерпан ресурс и по документи до края на годината трябва да прекрати дейността си; но дигите, които се изграждат, ще дадат отсрочка, а след това предстои изграждането на новата клетка, изискващо доста средства. В тази връзка г-жа Тотева сподели и за финансовия проблем – през следващата година отчислението към РИОСВ ще е близо половин милион лева, тези средства са за бъдещи инвестиции и не се губят, но на практика намаляват ресурса за оперативната дейност на предприятието; споменат бе и фактът, че доста фирми в общината дават некоректни (по-ниски) заявки за броя на съдовете за сметосъбиране/сметоизвозване и по този начин ощетяват бюджета. Следващ проблем – озеленяването, което по думите на директорката „трябва да излезе извън централната градска част“. Звеното по строителството също иска внимание – то е много важно, тъй като изпълнява специфични и неатрактивни задачи, които няма кой друг да свърши.

ПРОБЛЕМИТЕ ги има, но ентусиазмът и увереността – също. „Аз не съм от хората, които ще кажат: „Това не може да стане“. Това го няма в моя речник, всичко може да стане, ако човек иска“, категорична е новата шефка на ОП „Комунални услуги - Троян“.

ЕЛЕОНОРА ТОТЕВА е завършила Стопанската академия в Свищов, специалност „Стопанско управление“. От Велико Търново е, но от 2005 г. живее в Троян. Тук започва работа като счетоводител в „Общински пазари“ ЕООД, а от 2011 г., когато се основава ОП „Комунални услуги - Троян“ (наследило „Комунални услуги“ ЕООД), е главен счетоводител на предприятието. Съпругът й е троянец и имат две деца – 10-годишни близнаци, момче и момиче. Попитахме за троянския й избор. „Много бързо ми хареса Троян, заобичах го, това е моят град, дори сега родното Велико Търново ми стои някак чуждо“, бе отговорът на болярката, станала троянка.

Т21

Още по темата:

11 коментара:

Анонимен каза...

И тази е ...no coment!

Анонимен каза...

Хигиената в Троян от години е на ниво 0.явно от чистотата са ангажирани с почистването на кашпите по центъра и не остава време за улиците, на които живеят простосмъртните троянци.

Анонимен каза...

По време на кметуването на М Акимов големите фирми в Троян заявиха по една-две кофи. И до днес те плащат такса смет по този показател. Новата управителка на Комунални ще върне ли реално /или поне близко до реалното/ деклариране на количеството смет? Това е първият пробен тест за нея. Дано го издържи.

Анонимен каза...

На кого е човек?

Анонимен каза...

На някой който има слабост към търновските катерици и пр.

Анонимен каза...

Мой човек е, много е печена!

Анонимен каза...

3-ти,много не си в час.Фирмите декларират всяка година какъв съд ще ползват.Малкият проблем е,че после никой не осъществява контрол дали декларираното е истина,Големият проблем е,че голяма част от фирмите,а и от гражданите изобщо не плащат и стотинка.По времето ма Акимов събираемостта беше около 40%.Мисля,че оттогава е паднала.Това обаче не е тема за дискусия в една просперираща Община.

Анонимен каза...

От тогава се е вдигнала много. Мисля, че е над 70%.

Анонимен каза...

Браво. Михайлова е избрала човек, който се е готвил години за този пост. Не е нито партиен, нито роднински, нито зависим кандидат. Просто човек, който заслужава.

Анонимен каза...

Защо ли имам чувството, че тази уснихната и симпатична женица с този пост си сложи голям таралеж в гащите.Как ли ще се оправи с работниците от ромски произход.Много ми е интересно.Ще гледаме.Пожелавам и успех с ромите ама имам чувството,че косата и ще се накъдри.

Анонимен каза...

Ами хайде да ѝ дадем поне 6 месеца и да си извади таралежа от гащите.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |