Миро също бе тук

* На 7-ми в Троян бе националната премиера на книгата „Миро Нанков. Пътят на героя“ – великолепното (и като полиграфия, и в същината си) издание, създадено от приятели и съмишленици в негова памет
След премиерата
Криси, Павел и Мария Нанкови, Троян, 7 октомври 2017 г.
ЦЯЛАТА фамилия Нанкови бе пристигнала в Троян за националната премиера на книгата „Миро Нанков. Пътят на героя“ (7 октомври, събота, Информационно-културния център). Мария, съпругата, от Северна Африка, където бе с група на „Адвенчър клуб“, фамилната фирма за приключения. Павел, синът, от Южна Америка, също водил група на „Адвенчър клуб“. И Криси, прелестната щерка, долетяла от САЩ, където живее от няколко години. Да не забравим мама Анче, тя – от Добродан (таткото Пенко бе останал там, в Добродан, уж заради някакви болежки, но истината е друга – заради мъката, която няма да изчезне никога). И с тях десетки приятели, истински, от близо и далеч.

Мама Анче разглежда книгата за сина си
Книгата за Миро
МИРО също бе тук, някъде там горе и със сигурност не бе недоволен. Миро! Великият български пътешественик и наш земляк, неукротимият търсач на приключения, необикновеният, който си отиде след нелеп инцидент на любимия Зелениковски манастир в Троянския Балкан преди две години, на 14 юни 2015 г. А „Миро Нанков. Пътят на героя“ – великолепното, и като полиграфия, и в същината си, премиерно издание (на „Интермайндс“ ООД, София, редактор Биляна Лаундс), 12 разказа плюс стотици фотографии на над 100 страници, бе в негова памет, създадено от приятели и съмишленици, спътници в приключенията му по света, Мирови хора.

Публиката
ПРЕМИЕРАТА бе това, което се очакваше да бъде – запомняща се, шарена, шумна, с много дух, с много любов, също и сълзи, достойна за Миро. Каквато трябваше да бъде. И неслучайно, това се каза, бе в Троян – Миро бе световен пътешественик, но си остана непоправим троянец, винаги троянец. След Троян „Миро Нанков. Пътят на героя“ ще бъде представена в София и Варна.

Генадий Маринов

Още за и от Миро Нанков:

Още снимки от събитието:
 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |