Отвориха Троянския проход – от 13:00 днес

* От АПИ апелират: Не тръгвайте през високопланинските проходи с летни гуми, възможни са заледявания
Изпълнено
През Троянския проход – и от север, и от юг шосето вече изглежда така, 9 октомври 2017 г.
АГЕНЦИЯ „Пътна инфраструктура“ (АПИ) обяви в сайта си, че от 13:00 ч. днес, 9 октомври, Троянският проход (Беклемето) е отворен за движение на всички видове МПС.

ПРИПОМНЯМЕ – след падналия на 7 октомври по високите части на страната първи сняг за сезона Троянският проход бе затворен за движение. На нарочен брифинг на Беклемето на 8 октомври сутринта шефът на АПИ инж. Дончо Атанасов обясни, че причината са нападали по шосето големи дървета и трудности с разчистването. Вечерта на същия ден инж. Атанасов съобщи, че северната страна (троянската) е изчистена и всички сили са насочени към южната (от билото към Кърнаре); като разчетите са за отваряне на прохода на следващия ден, 9 октомври, което се и случи.

ОТ АПИ за пореден път апелират към шофьорите, на които им предстои пътуване през високопланинските проходи, да не тръгват с летни гуми. Поради високата надморска височина е възможно при падане на температурите да има заледявания и хлъзгавост на настилката.

Т21

Бел. ред. За енергичните действия на АПИ и личната ангажираност на инж. Дончо Атанасов – нашите поздравления. Което обаче не отмества генералния въпрос докога при всеки снежец Беклемето ще бъде затваряно и не е ли крайно време този въпрос да се реши, решения има.


Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |