„Чавдар“ започна с победа

* Справихме се у дома с гостите от „Берое 2“ – 97:84 * Феновете в залата видяха немалко добри изпълнения, дело на „чавдарци“
 
Баскетбол, „А“ група, сезон 2017/18 г.

Стефан Генков
Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков 

В НЕДЕЛЯ, 15 октомври, стартира първенството на мъжката „А“ група - регион Изток, в който участва и нашият „Чавдар“. За троянските фенове ще дам малко информация за формата на първенството във втория ешелон на българския баскетбол.

ПОРАДИ големия брой заявили участие отбори в редовния сезон те бяха разделени в два региона - Източен и Западен, с общо 13 състава. „Чавдар“ (Троян) заедно с ИУ (Варна), „Шумен“ (Шумен), „Делфин“ (Бургас), „Черноморец“ (Бургас) и „Берое 2“ (Стара Загора) е в регион Изток, където всички участници ще завъртят по два кръга при разменно гостуване. На същия принцип в регион Запад са отборите на ЦСКА (София), „Атлетик“ (София), „Академик“ (София), „Буба баскет“ (София), „Видабаскет“ (Видин), „Балкан 2“ (Ботевград) и „Рилски спортист“ (Самоков). 

СЛЕД ПЪРВИЯ етап, който ще приключи до 23 декември, се формира първа шестица, от която ще бъде определен новия шампион, и втора седмица. Първият и вторият от двата региона попадат директно в първата шестица, а третият и четвъртият играят на кръст две срещи на разменно гостуване. Победителите попълват първата шестица , загубилите – втората седмица. Важно е, че през втория етап от първенството не се зачитат точките от първия етап.  

Новото попълнение на "Чавдар" Кирил Райков
Младокът Николай Маринов записа 12 точки
А СЕГА да се върнем на терена в зала „Чавдар“ тази неделя. Нашият отбор, който за разлика от други години е само с едно ново попълнение – дошлият от „Левски“ Кирил Райков, излезе надъхано срещу „Берое 2“ и успя да се наложи с 97:84. Резултатите в отделните четвъртини – 26:14, 19:21, 27:21 и 25:28. Феновете на баскетбола останаха доволни от видяното в залата – немалко добри изпълнения, дело най-вече на нашите и, разбира се, доста брак, характерен за началото на всеки сезон.

ПОЛОЖИТЕЛНО за развитие на местния баскетбол беше осезаемото присъствие на троянските играчи: Николай Маринов (12 т.), Габриел Йонков (7 т.), Цветомир Яков (3 т.), Леонид Бажанов, Мирослав Славков, Цветомир Моновски. Но отново водещи играчи в мача бяха познатите ни „чужденци“ в нашия тим – Любомир Лилов (23 т.), Ценко Наков (18 т.) и новото попълнение Кирил Райков (23 т.); необичайно слабо се представи Тодор Колев (2 т.). От гостите впечатли Николай Титков с 33 точки (7 тройки), както и бившият капитан на първия отбор на „Берое“ Мартин Раднев и преминалият от „Спартак“ (Плевен) Милен Дудев.

ДРУГИТЕ резултати в регион Изток: „Черноморец“ - „Делфин“ (56:64), „Шумен“ - ИУ (67:98). В регион Запад: ЦСКА - „Видабаскет“ (84:52), „Атлетик“ - „Академик“ (95:75), „Балкан 2“ - „Буба“ (68:91).
                                                                                            
Стефан Генков, треньор по баскетбол

P. S. Не мога да не отбележа и едно радващо събитие - на почивката между полувремената в залата влязоха четири деца от школата на „Чавдар“, завърнали се със сребърни медали и купа от турнир по стрийтбол в Правец. Пожелавам им и в бъдеще да ни радват с подобни успехи.    

5 коментара:

Анонимен каза...

Е, започнали са с победа, ама пак няма да стигнат далеко.
То и преди бяха хвалби и чудеса.
То едва ли не щели на първо място да бъдат, а накрая всеки ги биеше като шкембе у дувар и нищо и половина.
И сега ще бъде така, ами да вземат да се хванат в Рико или Калинел и да се научат на работа поне.

Анонимен каза...

Я, ти вместо да пишеш глупости отиди им покажи как се играе.

Анонимен каза...

Ей, аз не се занимавам с неща от които не разбирам.
Аз мога да лепя плочки и това правя.
Ама тея само харчат от наш`те пари и нищо не правят.

Анонимен каза...

Съмняваме, че плочките не знаеш от коя страна се лепят ....

Анонимен каза...

Винаги от гланцираната, за да лепне по-добре.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |