За Апостола и тези след него

* „Преди седмица от Общината ни съобщиха, че парите, предвидени за автобуса до Карлово, са дадени за колоездачен поход“ * „Ние пак тръгваме, защото не сме „платени патриоти“

Читателите ни пишат 

Интересно читателско писмо получихме по електронната поща в събота, 15 юли. Негов автор е нашият съгражданин Цветослав Миховски, председател на едно от туристическите дружества в Троян – ТД „Амбарица - 1912“. Публикуваме го, първо, защото е по важен повод – честването на 180-годишнината на Левски, най-великия българин. После, защото в и между редовете се долавят прелюбопитни особености от схващанията на някои граждански организации за взаимоотношенията им с Общината. Накрая, защото в кратичкото си обяснение г-н Миховски намесва и Т21, заявява се като наш читател и ни прави своеобразен жест въпреки строгата забрана от Управителния съвет на неговото дружество, цитираме: „Уважаеми г-н Маринов (гл. ред. на Т21 – бел. ред.), УС на ТД „Амбарица - 1912“ преди доста време взе решение да нямаме вземане-даване с вашия вестник. Причините за това не е време да коментирам тук. Но лично аз реших да направя изключение, заради поместената в него статия „Предстоящо: Купа „Васил Левски“ – от Карлово през Троян до Ловеч“. За това, ако сметнете за необходимо, публикувайте моето лично мнение без редакционна намеса“. Разбира се, публикуваме, без намеса. Т21

Цветослав Миховски
„2017-ТА е годината на Васил Левски“, това обяви на 11 януари Министерството на културата. Сформиран беше Национален инициативен комитет за предстоящото достойно честване на 180-годишнината от рождението на Апостола. По този повод  ние, туристите от ТД „Амбарица - 1912“ правим вече трета поредна година ежегодно поклонение пред паметника на Апостола в родния му град. Правим го без излишен патос и претенциозен „патриотизъм“. И на тази юбилейна годишнина 19 наши членове ще изкачат връх Ботев, ще превалят Балкана и на 18 юли ще се включат в тържественото честване в Карлово.

ДОСЕГА Община Троян подпомагаше финансово този поход, като осигуряваше транспорта до и от Карлово. По този начин и граждани, които искаха да присъстват на честванията, можеха да пътуват с автобуса. И тази година беше договорено същото, но преди седмица от Общината ни съобщиха, че парите, предвидени за автобуса до Карлово, са дадени за колоездачен поход упа „Васил Левски“ – от Карлово през Троян до Ловеч – бел. ред.). Защото Димитър Главчев е патрон на проявата ли?! Защото това е инициатива на Областния управител ли?! Или защото общинарите решиха, че туристическият поход и нашето участие не са достатъчно представителни ли?!

КАК И КОГА решиха да отнемат средствата за заложено преди половин година в спортния календар на общината мероприятие?! Защо не сметнаха за нужно да ни уведомят?! Ние пак тръгваме, защото не сме „платени патриоти“. Ще поднесем своя венец на паметника на Апостола, но този път няма да се снимаме. Ще се разграничим от парада на чиновниците, които се надпреварват да организират мероприятия в чест на Васил Левски.

Цветослав Миховски,
председател на ТД „Амбарица - 1912“

10 коментара:

Анонимен каза...

Троенски, селски драми !Колкото тия са туристическо дружество,толкова Т21 е медия, толкова и общината е такава...

Анонимен каза...

Ах! Колко исках да отида със семейството си на 3-ти март на Шипка, но гадната Община ми взе парите ( не ми даде за гориво, което си е вземане). И аз не съм платен патриот и затова не отидох.

Анонимен каза...

Първи пак ги наряза всички кефиш казах ти давай отварям бирата :))))

Анонимен каза...

Не разбирам защо общината трябва да плаща пътуването до Карлово на туристите. Това означава аз да плащам на Цветослав Миховски разходи за път. Щом искат да изразят почитта си към Левски точно в Карлово да се качат на колите си и да го направят. А можех и да запалят свещичка в нашата църква или да сложат цвете пред хана на Васил Спасов.

Анонимен каза...

Сбъркано е заглавието на статията. Вместо "За Апостола и тези след него" да се постави "Кой да ни плати билета до Карлово".

Анонимен каза...

И нямало да си направят снимки, в знак на протест! Този дали се сеща как се изложи? Туристическото дружество събира членски внос и не е лошо само да си плаща разходите, а не да чака всички да му ги платим от данъците си!

Анонимен каза...

Аз пък си мислех, че като са толкова патриоти - изобщо няма да търсят друг да им плаща кефа, а ще си поведат кампания и ще си намерят спонсори. Сигурен съм, че гадната НЕмедия Т21 би им съдействала напълно БЕЗПЛАТНО. Ама те са научени да си направят екскурзийка за моя сметка, т.е. за сметка на данъците ми към общината. Все си мисля, че плачат като вдовица за ... и е редно да си го получат. КомуниЗЪма умря отдавна.

Анонимен каза...

7-ми
Нищо не е умряло.
Миховски е и прав и не е прав.
Докривяло му е , че са му обещали , а не са дали.
За едно има , а за друго няма.
А не е прав , защото никой не е длъжен да дава.
Проблема с нашите пари /общинските/ в същност е много по-голям.
Отчетност има в общината , но не и пред гражданите.
Най-пресен пример с рок изцепките на общината.
Вече 5-та година никой не се отчита колко струва на общината тази измислица наречена ''РОК АКАДЕМИЯ''.
Колко струва,какво е качеството и ефекта от всичко това.
И много други такива харчове.
Никой не се отчита.

Анонимен каза...

Комунизма е по жив от всякога.Особено в Троян!Но най- жива е троянската простотия, която избира тия от които после реве !

Анонимен каза...

Цецо, Цецо, много се изложи.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |