Наш спечели пробега за Купа „Васил Левски“

* Станимир Чолаков (КК „Хемус 1896“) е победител в двудневното състезание, посветено на 180-годишнината от рождението на Апостола * Парламентарният шеф Димитър Главчев въртя педалите
 от Къкрина до Ловеч
Колоездене
Димитър Главчев здраво натиска по шосето от Къкрина към Ловеч, 17 юли 2017 г.
Областният (вляво) аплодира финиша на парламентарния началник
„ТОВА е една чудесна инициатива и аз с удоволствие я подкрепих, благодаря на участниците, с които карах последните 20 км“, сподели председателят на Народното събрание Димитър Главчев на финала на колоездачния пробег за Купа „Васил Левски“, посветен на 180-годишнината от рождението на Апостола (18 юли 1837 г.).

ДВУДНЕВНОТО състезание стартира на 16 юли от родния град на Левски - Карлово, и завърши на 17 юли в Ловеч, града, избран за революционната столица от Апостола. Финалът бе на знаково място – в старинния квартал „Вароша“, при внушителния паметник на най-великия българин. Инициатор на колоездачната Купа „Васил Левски“ бе областният управител на Ловеч Георги Терзийски, а в организацията и провеждането партньори бяха общините Карлово, Троян и Ловеч, Българският колоездачен съюз и троянския КК „Хемус 1896“.

Победителят Станимир Чолаков
НАРЕД с професионалистите (колоездачи от различни български клубове) в двата 90-километрови етапа (Карлово - Троян и Троян - Къкрина - Ловеч) се включиха, по съкратени маршрути, и любители на колоезденето. Общо участниците не бяха много – около 50, но като за начало е добре. Във втория ден сред любителите по маршрута от Къкрина до Ловеч велосипеда яха и парламентарният шеф (със състезателен №1) и патрон на проявата. Който след това заедно с г-н Терзийски, кмета на Ловеч Корнелия Маринова и зам.-кметовете на Троян и Карлово – Поля Димова и Стойо Карагенски, участва в награждаването на победителите.

Награждаването при юношите старша възраст
КОМПЛЕКСЕН победител при мъжете и носител на Купа „Васил Левски“ стана  Станимир Чолаков (представящ КК „Хемус 1896“, въпреки че от началото на годината кара за италианския „Trevigiani Unieuro“). Първи при юношите старша възраст е Мартин Папанов (КК „Лястовица Казанлък“), трети в тази група е троянецът Йоан Колев (КК „Хемус 1896“); при юношите младша победител е Преслав Балабанов (КК „Несебър“). Награди имаше и за най-добрите при любителите (в различните възрастови групи), както и за най-бързата дама – Веска Иванова.

Т21

Още по темата:

1 Коментара:

Анонимен каза...

Една статия е напълно достатъча всеки що годе грамотен и поне средно интелигентен човек да разбере какво представлява проробовладелската преса в днешната посткомунистическа България.
Погледнете тази статия - започва със снимка на някакво партийно величие, текстът започва със същото партийно величие какво казало, следва съвсем кратко описание на събитието, колкото да се анонсира поредното партийно величие-"инициатор". Следва информация как други партийни величия били там и наградили победителите. Накрая остава място за две-три изречения за самите участници.
Типично слагачество и полягане пред тоталитарната партийна измет, която ни докара до днешния хал и като държава и като общини.
Ако отидете в Швеция или Норвегия и участвате в някой от ски-маратоните, в техните медии е възможно някъде в края да прочетете, че е участвало и кралското семейство.
Няма нормална държава в света, в която едно събитие да бъде толкова пошло и толкова просташки обезличено от и заради жалкото полягане пред властимащата българска управленска и политическа пасмина.
Гледахте ли финалите на "Уимбълдън"? Видяхте ли колко дискретно показаха присъствието на топ-политици и вип-персони за да не натрапват и обезличават турнира и участниците? Хайде сега си представете подобен турнир в България, където на трибуните е примерно др. мутро-комуняга Б.Борисов и/или други представители на управленско-политическата мафия? Сещате ли се какво следва? Къде ще са насочени постоянно камерите и какво ще бълват коментаторите?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |