Спешна среща с шефа на АПИ по „казуса Камен мост“

* Във вторник кметът Донка Михайлова и инж. Николай Райковски разговаряли с инж. Пирин Пенчев и мостоваци от пътната агенция, поставили остро въпроса, присъствал и областният управител * От АПИ обещали: Ремонтът започва до дни * Важно: ще има извънредни мерки за улесняване на пътуващите в четвъртък и петък!
А дано
На 5 април Камен мост бе затворен, от АПИ обещават ремонтът да започне "до дни"
СПЕШНА среща на кмета Донка Михайлова и началника на отдел „Строителство и инженерна инфраструктура“ в общинската администрация инж. Николай Райковски с шефа на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) инж. Пирин Пенчев се е провела във вторник сутринта (11 април) в централата на АПИ в София. В срещата, състояла се по троянско настояване, участвали и експерти мостоваци от агенцията и представители на други две държавни институции, имащи преки отговорности по аварийното затваряне на Камен мост – областният управител на област Ловеч инж. Пенка Николова и началникът на Областното пътно управление (ОПУ – Ловеч, местното подразделение на АПИ), инж. Георги Грозданов. Това научихме на кметската пресконференция в Троян няколко часа по-късно, на която присъства и инж. Райковски. 

ЩЕ ПОВТОРИМ – блокираният Камен мост се намира на километър от изхода на Троян и е част от републиканското шосе II-35, което минава през Троянския проход (Беклемето) и осигурява най-пряката и бърза връзка на Централна Северна България с Южна България (Плевен – Ловеч – Троян - Кърнаре - Карлово). През моста минава и туристопотокът към троянските курортни села Бели Осъм, Шипково и Чифлик, има и доста живеещи в тези селища, които всеки ден пътуват към Троян и обратно.

Указателна табела вече е поставена в началото на Троян - при разклона за Орешак и Априлци
„НА ТАЗИ среща ние изразихме тревогата си от проблемите, които поражда затварянето на Камен мост. Акцентирахме върху потенциалните загуби на хотелиерите в района и върху затрудненията на гражданите, които ежедневно трябва да преминават (от селата към Троян и обратно). Като подчертахме, че това предаварийно състояние на моста е причинено от тежките камиони, които бяха пренасочени от Шипка през Троянския проход и претовариха пътната инфраструктура на територията на община Троян, която не е предвидена за такъв тип натоварване. Настояхме за енергични действия от страна на АПИ за ремонта на мостовото съоръжение“, сподели градоначалникът.

ПРЕДНИЯ ДЕН, понеделник (10 април), пак по наше искане имало още една среща по „казуса Камен мост“ – на г-жа Михайлова и инж. Райковски с областния управител инж. Николова, в която участвали и представители на ОПУ - Ловеч и Областната дирекция на МВР (ОДМВР). От троянска страна настойчиво било поставено искането за започване на ремонта на моста в най-кратък срок и съдействие на всички институции за преодоляване „на това критично състояние“, както го определи кметът Михайлова.

КАКВА Е РЕКАПИТУЛАЦИЯТА
от двете спешни срещи: 
     • Уверение от АПИ, че буквално до дни (без да конкретизират кога точно - бел. ред.) ще започнат ремонтните работи по възстановяването на Камен мост, до дни ще пристигне и задължителното уведомително писмо от ОПУ – Ловеч; 
     • В четвъртък (т. е. утре, 13 април), преди интензивния великденски туристопоток, ще са поставени необходимите пътни знаци и табели, обозначаващи обходния маршрут; 
     • В четвъртък (13 април) и петък до обед (14 април) от ОДМВР – Ловеч ще осигурят патрули на пътна полиция, които да насочват туристите; 
     • От своя страна Община Троян ще продължи действията си от първите дни след затваряне на моста – поставяне на допълнителни табели и общински контрольори в помощ на движението в най-натоварените участъци; вече е готова и цветна брошура с обходния маршрут (за идващите откъм Троянския проход), отпечатана от Община Троян, която ще бъде раздавана от контрольорите.
  Т21

Обходният маршрут





Още по темата:

22 коментара:

Анонимен каза...

А кога ще поставите въпроса за пътя от гара Добродан до Старо село??? Строшихме си колите. Не ви ли е срам инж. Пирин Пенчев , като не можете да си вършите работата подайте си оставката. Никой не е длъжен да ви търпи бездействието. Паразит!!!
P.S. Извинявам се на читателите на Т21 за тона но вече е не търпимо.

Анонимен каза...

На такива инжове не се извинява!!!

Анонимен каза...

А някой сеща ли се "обходния маршрут" в какво състояние ще остане?

Анонимен каза...

От всичко става ясно , че решение няма. Това е поредния PR на г-жа Михайлова и обслужващите медии. Няма безплатен обяд , съгласен ли си Генади ?

Анонимен каза...

На никой от Троян не му дреме дали има табели. ВАЖНОТО Е , ЧЕ НЯМА ОТ КЪДЕ ДА СЕ МИНЕ.

Анонимен каза...

Явно от АПИ са проспали някои действия! Може би държавните чиновници предварително са в предВеликденско настроение?

Анонимен каза...

Браво на автора на тези брошури. Жалко за парите които са похарчени. Ако идваш от Ловеч къде трябва да минеш за Пловдив? А на втората трябва да си идиот да идваш от Троянския проход и отиваш към Балабанско.

Анонимен каза...

Защо никой не мина да види в какво състояние е пътя през Горно Теапе ? Всички мостове са в укаяно състояние напукан асфалт, накривени перила, няма знаци кои е с предимство .... Покрай пътя е обрасло с храсти, клони и дървета и всички карат по средта да не си деаскат колите.
Мога да продължавам, но тез клати ку@#и в общината да вземат да си мръднат дебелите дупета, докато не стане някоя беля

Анонимен каза...

Стюпид бастардс

Анонимен каза...

Ай стига сте лаяли.
В предната тема искахте от общината да ви защитят.
Ето, организирали са среща и ви дават малко повече информация.
Какво искате?
Съберете и се изсипете в Ловеч и им обявете стачка. Оставете общината на мира.

Анонимен каза...

Тази брошура ще се раздава на шофьорите, които са се заблудили и са стигнали до Камен мост от към града (северната част на моста). Идеята е като се връщат, по-лесно да се ориентират в града и да минат по обходния маршрут през Балканец и Терзийско. На идващите от Троянския проход (от към южната част на моста) ще се раздават други брошури. Редакторът не е обяснил правилно конкретната брошура за кого е предвидена.

Анонимен каза...

П.С. Имах предвид обходния маршрут през Балабанско и Терзийско, а не Балканец. :)

Анонимен каза...

Към 10.... Какво ни е защитила общината ? Да не би да не е знаела за проблема и накрая били изненадани ? По цял ден ходят като маникени да си показват новите тоалети . Това ли им е работата ?

Анонимен каза...

https://fakti.bg/bulgaria/232538-remontirat-mosta-na-pata-troan-karnare

Анонимен каза...

Машала-давам 1 лв дарение за моста!
Кога ще почват тоз ремонт,нещо се бавят...
:)))

Анонимен каза...

Организираха се и подредиха нещата - точно по модела ""ПИЛЕ В КЪЛЧИЩА"" . . . . . . само гледай ! ! !

Анонимен каза...

От години живея в Германия.Идвам си отпуска НА Троян и ми прави впечатление промяната. Троян се развива с бързи темпове, става все по-привлекателен,добра инфраструктура и т.н.Културният живот също е наситен. Виждам нови модерни заводи, което красноречиво говори за стандарта на троянци.Браво, продължавайте в същия дух!

Анонимен каза...

Съмнявам се дали си ходил по далеко от Ловеч. След като пишеш тука за да изкараш някой лев . Гермаците толкова ли са закъсали , че Троян ти се вижда рай ?

Unknown каза...

17-ТИ ЩО НЕ ПОГЛЕДНЕШ ДАННИТЕ НА СТАТИСТИКАТА ЗА НАСЕЛЕНИЕТО НА ТРОЯН КЪМ 31.12.2016Г,ВЕЧЕ СМЕ ПОД 20000, ПЪК ТОГАВА ПИШИ ГЛУПОСТИ И ВЪЗХВАЛИ ЗА УПРАВЛЕНИЕТО

Анонимен каза...

Съгласен съм със 17. Общината си гледа работата, дори и в случай като този, който следва да се решава от държавата.

Анонимен каза...

А някой от общината мина ли да огледа състояниет на обходния маршрут? И до кога ще издържи на това натоварване от тежки камиони. Има места с напукани пропаднал асвалт, а минават тирове по него. Дали докато отремонтират Камен мост, то няма да пострада някой по обходния маршрут. Става въпрос за обхода през Терзийко

Анонимен каза...

Заради продължаващо срутване на "Камен мост", намиращ се в землището на троянското село Бели Осъм. на републиканския път Троян - Кърнаре. областният управител на Ловеч Пенка Николова апелира, освен моторни превозни средства, и пешеходци да не преминават по него.
Съоръжението е затворено за движение от първите дни на април заради предаварийното си състояние и опасни деформации, предаде БТА.`
Днес са започнали ремонтните
дейности по моста, средства за които са осигурени от Агенция "Пътна инфраструктура".
При оглед на място областният управител и екипът и са констатирали, че се е срутила каменната зидария от двете страни на моста, като част от срутването е станало пред очите на експертите. "Това направи големи отвори на пътното платно на моста, което по никакъв начин няма да спре в близките дни. Не можем да предположим още колко време ще продължи този процес, тъй като има още един малък участък, който е възможно да се срути", заяви областният управител.
Тя каза още. че в момента мостът е опасен и призова пешеходците да спазват забраната, защото съоръжението може изведнъж да падне. Мостът е строен през 1937 г.
Обходните маршрути за преминаване са през Горно Трапе и през селата Терзийско и Балабанско.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |