Инж. Радойчевски: „Това са пълни глупости, не сме спирали санирането“

* Поддържаме постоянна връзка със строителната фирма, работеща по блок 219, в синхрон сме и с Общината, твърди управителят на кабелния оператор „Спринт“ (Троян) * „Паяжините“ от кабели ще изчезнат, уточнено е как ще се извърши
Тема с продължение
Инж. Васил Радойчевски ни показа новата кабелна кутия в общото мазе на вход Г в бл. 219
УПРАВИТЕЛЯТ на доставчика/оператора на кабелна телевизия и интернет „Спринт“ (Троян) инж. Васил Радойчевски категорично отхвърли обвиненията, че операторите („Спринт“/„Опти“ и „Нетуоркс“) са причина за спиране на санирането на блок 219 в жк „Лъгът“ и по-конкретно във вход Г на блока. Каквито обвинения отправи пред Т21 представителят на етажната собственост на вход Г Пеньо Пенев (виж „Висящи кабели спряха санирането на блок 219 в жк „Лъгът“ – бел. ред.). Строителните дейности в бл. 219 се извършват по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, известна и като програмата за саниране на панелките.

Външната кутия, дотук подземно идва дебелият оптичен кабел
Във вх. Г вече са вкарани оптичните кабели за отделните абонати
„ТОВА СА пълни глупости, с нищо не сме спирали работата на строителите, може да се провери, поддържам постоянна връзка с ръководството на фирмата, работеща на блок 219 (ДЗЗД „Гарант – Перфект“, Троян), това също може да се провери. В синхрон сме и с Община Троян, откъдето предварително получихме списък на всички къщи и блокове, които ще бъдат санирани по двете програми (споменатата национална програма и програмата, финансирана с европейски средства – бел. ред.). По националната програма ще бъдат санирани пет блока - №№13,15 и 219 в жк „Лъгът“, бл. 3 в жк „Младост“ и бл. „Строител 2“ в кв. „Велчевски“. За всички тях ние отдавна сме получили предупреждение от Общината, водили сме разговори с представителите на сдруженията на собствениците и всичко е уточнено“, коментира инж. Радойчевски.

ПОЯСНЕНО бе, че в петте блока, включени в националната програма, в това число в бл. 219, „Спринт“ е влязъл подземно. С други думи – с дебелият кабел е докаран до блока под земята, оттам през кутия отива в общото мазе и оттук по направените предварително кабелни канали оптичните кабели стигат до всеки абонат (апартамент). Двата оператора – „Спринт“ и „Нетуоркс, са се разбрали помежду си, както и с представителите на блоковете, че тази вътрешна инсталация (кабелните канали) ще бъде изградена за тяхна сметка (на операторите). В бл. 219 това вече е направено и кабелните канали са готови – в два входа са поставени от „Спринт“, в другите два от „Нетуоркс“, и всеки от тях ще може да ги използва и да опъва кабелите си.

Обещанието е, че след санирането тези "паяжини" ще изчезнат
НЕЩО ПОВЕЧЕ – в „проблемния“ бл. 219 „Спринт“ вече са прекарали оптичните кабели и са стигнали до абонатите. По оптиката ще пристига и кабелната телевизия, и интернетът. „Това е последно поколение мрежа и тя не зависи от градушки, мълнии, дъждове, спирания на тока, тъй като оптичният кабел идва от станцията до абоната. Във всеки от блоковете, които ще се санират, ще изградим такава оптична мрежа“, поясни инж. Радойчевски. Във вход Г на бл. 219 обаче се явила пречка – за да се поставят кабелните канали за новата оптична мрежа, трябвало да се демонтират тръбите от едно старо парно, този демонтаж се забавил и това довело до известно забавяне, но не по вина на оператора, а на собствениците.

ПОПИТАХМЕ какво ще стане с „паяжините“ от кабели, които сега са оплели фасадите, а и входовете не само на бл. 219. Отговорът бе, че тези „паяжини“ ще изчезнат след санирането, със строителите е уточнено как ще се извърши. Като това ще стане без да се прекъсва доставката на кабелна телевизия и интернет.

Строителните дейности във вход Г на блок 219 в жк "Лъгът" продължават по график
ИНЖ. РАДОЙЧЕВСКИ направи и едно важно пояснение: „Вътрешната инсталация не е наше задължение – като си правиш къща, кой ти изготвя ел. инсталацията, нали не викаш електродоставчика (Енергото) да ти я прави, като си правиш водна инсталация, нали не викаш водното дружество („ВиК Стенето“) да ти я прави, като си правиш телефонната инсталация, нали не викаш БТК?! Ти си инвеститорът и ти си ги уреждаш тези неща! Така е и с кабелната телевизия и интернета – ти, потребителят, имаш една точка на достъп и ние, операторите, идваме до точката и пускаме сигнала“. А на въпроса ни защо все пак операторите се заемат с тази не тяхна задача и пръскат сили и средства за изграждането на вътрешната мрежа в сградите, отговорът на шефа на „Спринт“ (Троян) бе: „Защото за всички ни е добре да има една сигурна, качествена и модерна мрежа“.
 
Т21

Уточнение
Работи се съвместно с кабелните оператори

* Строително-монтажните работи на бл. 219 в жк „Лъгът“ не са прекъсвани

Във връзка с публикация „Висящи кабели спряха санирането на блок 219 в жк „Лъгът“ от 3 април 2017 г. в сайта на „Троян 21“:

ОБЩИНА ТРОЯН е информирала всички експлоатационни дружества, включително и кабелните оператори за сключените през месец ноември 2016 г. договори по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради на територията на община Троян.

ИЗПЪЛНЕНИЕТО на строително-монтажните работи на бл. 219 в жк „Лъгът“ не са прекъсвани и продължават съгласно графика, представен от изпълнителя ДЗЗД „Гарант - Перфект“, гр. Троян. Работи се съвместно с кабелните оператори по премахване на въздушните мрежи и полагане на кабелите в сградите.

Община Троян

Още по темата:

12 коментара:

Анонимен каза...

Целия град е в това положение. Господина да не се оправдава с блок 219. Там добре...а на другите места. А непрекъснатото дупчене по фасадите на къщите. Това може да става само в България....

Анонимен каза...

Само в България има такава наглост и такава дискриминация едно правителство да санира сгради на една малка част от населението за сметка на огромната част данъкоплатците. И в САЩ съм виждал подобно "държавно" саниране на стри частни сгради по държавна програма, но тя е само и единствено за хора с доказано ниски доходи на фона на техния стандарт. По принцип там топлоизолирането не е принудително за останалите стари и неизолирани сгради, само че има един Акт, според който не може да си продадеш къщата ако не е топлоизолирана, нито може да теглиш жилищен кредит.
И да припомня думите на днешния министър от преди няколко дни за санирането на кв.м, цитирам "„За санирането… Дал съм сигнал до прокуратурата за цените. Преди /разбирай при ГЕРБ/ бяха 390 лева, сега са – 140 лева“???? Можете ли да смятате?

Анонимен каза...

Моите уважения към г-н Радойчевски - умен и интелигентен мъж.
За съжаление управител на **** (да не се изказвам нецензурно).
1. Оптика до краен потребител се практикува от преди повече от 10г.
Е, поне и в Троян вече я има тази "новост"
2. Защо трябва да има някъде ремонт или нещо, за да се разкарат "паяжините"? Не може ли като цяло да се прекарват по-читаво кабелите?
3. Дали е законно при прокарване на трасе да се влиза ей така в дворовете на хората и да коват кабели по стените (без даже и да са попитани хората? Но и не става само с устна договорка. Всеки утре може да накара доставчик да си разкара кабелите от двора и къщата му.
Въпроса е, че хората не желаят да го правят.

Анонимен каза...

3-ти не е законно влизането в дворовете на хората.С това си деиствие нарушават първо Конституцията на България и второ погазват няколко закона.Ама в Троян законите не се спазват.

Анонимен каза...

А и да допълня. Хората не се възпротивяват за навлизането в дворовете им и не протестират но много грешат,но това ще го разберат след 10 години като мине давностния срок.След тези 10 години те кабеларките получават права по давност и след това ако искаш да им махнеш жиците просто забравяш.След този срок те получават права да влизат по всяко време на денонощието с хора и техника и ти имаш право само да гледаш и нищо не можеш да направиш,а и трябва да се съобразяваш с тях.Даже и да си продадеш имота правата придобити по давност от кабеларките вървят с имота.Новия собственик на имота получава освен имота и бонус жиците на една кабеларка,които не може да пипа по никакъв начин. Е това е пълна окупация на частни имоти.Да са им живи и здрави кабеларките.

Анонимен каза...

А с паяжините от прани гащи какво ще стане?

Анонимен каза...

За паяжините от прани гащи е работа на "компетентните"общински чиновници и успешната кметица Михайлова.Ама то се иска воля за да бъдат премахнати тези паяжини.

Анонимен каза...

5-ти, как ще се докаже кога са ти минали през двора?
Аз пък ако съм на мястото на кофтарляците ще осъдя оня дядка за клевета.

Анонимен каза...

Прав си 3-ти, но до някъде. То от 10 години се произвеждат електромобили, но ние продължаваме да си джиткаме 15-годишни таратайки втора и трета употреба с бензинови и дизелови двигатели. Не че не ни се иска да караме електромобили, но са ни скъпи. То троянецът иска хем да е хубаво, хем да е евтино (че даже и безплатно), но такава комбинация няма. Тук важно е друго - вестникът, който казва нещата каквито са, малко се е издънил ("кабеларките" все пак не са спрели санирането, както бе оповестено по-рано). Но нейсе, кой не греши? Браво Гена, поправи се, пък и малко сензация вдига рейтинга, така де.

Анонимен каза...

Този мишок с мустаците прекарва кабели където си поиска , без никакво разрешение!!!Коват ги по стените и рушат фасадите и мазилките на къщите все едно са им бащиния!!!

Анонимен каза...


Леже!!Тръбите са премахнати преди 6 месеца!!!

Анонимен каза...

Всеки ден карайки посока Орешак се вижда незаконно прокаран кабел през всички имоти .Готвят се да го закопаят без да предопредят хората. Големи нахалници, страшна работа.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |