НИКОЛАЙ НАНКОВ: БСП се държи така, все едно вчера се е родила от непорочно зачатие

* Разчитаме на разума, хората да претеглят какво остана след Луканов, Виденов, Станишев и Орешарски. Ще спечелим!
 
Парламентарни избори 2017 Платена публикация
Николай Нанков, водач на листата на ПП ГЕРБ в Ловешки избирателен район
- Г-н Нанков, кампанията за предсрочните парламентарни избори на 26 март е в разгара си.  Отвсякъде партиите заливат хората с обещания. На какво разчитате за изборна победа?
- Разликата в обещанията между нас и основния ни опонент БСП е в това, че ние казваме истината и обещаваме възможното, а те това, което искат да чуят хората – независимо дали е възможно, законно и как всъщност ще изглежда на практика. Ние казваме ще развиваме икономиката, така че всеки достойно да си изкарва заплатата, ще увеличим минималната заплата на 650 лв. и ще създадем условия за нарастване на средната заплата до 1500 лв. Те казват например „Нулева ставка на данък „Печалба“ при годишен оборот от търговска дейност до 150 000 лв. за стартиращи предприятия, създадени от предприемачи до 35 г., които в рамките на 24 месеца да открият минимум пет работни места”.

Това е писано от хора, които нищо не разбират
 от икономика и бизнес.

Да посмятаме заедно – заплати, осигуровки за 5 човека, работни места и оборудване, счетоводни и юридически услуги, реклама, материали, консумативи, ток, вода, такси, транспорт, трудова медицина... Ами те разходите на този млад предприемач ще са сигурно над 150 000 лв. и тогава не Корнелия Нинова ще му даде нулева ставка, а просто няма да има печалба – няма и данък. Но звучи добре нали? Да не говорим какви данъчни спекулации могат да се развъртят. 

А как патриотично звучи 50% българско производство във веригите! Все едно никой не е влизал в супермаркет и не вижда, че там българското производство е над 50%.   Ние казваме облекчаване на условията за влизане на български производители във веригите, т.е. намаляване на изискванията за количества, входни такси и др. И това сме го договорили. БСП вече имаха такъв закон и КЗК го отхвърли заради незаконосъобразност.
 
А не е ли диагноза да обещаеш “нито един беден българин” и в
същото време да обещаваш енергийни помощи за
 още 250 000 домакинства.

Тоест предвиждаш увеличение на бедността, защото помощи се изплащат на бедни хора. И вижте къде е разликата – ние предлагаме икономика, инвестиции, работа, т. е. повишаване доходите и жизнения стандарт на хората; те – подаяния от държавата. Ние искаме хората да могат да си плащат отоплението без това да се отразява значително на семейния бюджет, а не да се молят на държавата с 5 документа за 300-400 лева на година. Ние предлагаме спиране източването на НОИ, на здравната каса, спиране на контрабандата и данъчните измами и така да съберем повече приходи, които да преразпределим в доходи и публични услуги. БСП предлага да взима от “богатите и да дава на бедните”. Забележете – ще взимат данък от 7147 човека и с тях ще решат всички проблеми, пък за контрабанда и злоупотреби – нищо! Та като един истински Христос, да ме прости Господ, че споменавам името Христово по този повод – мъжкото момиче Корнелия Нинова ще нахрани всички с две риби и пет хляба. Знаете ли на какво ми приличат обещанията на БСП?

На лъскавите дрънкулки и огледалцата, които са раздавали на местните в Африка, за да ги качат на корабите и да ги отведат в робство. Лъжлив блясък, евтини дрънкулки.

Та затова ние разчитаме на разума. Разчитаме, че хората ще останат насаме със себе си, далеч от истеричните манипулации, и ще претеглят откровено. Истина или лъжа? Ще се огледат. И ще видят какво остава след нас и ще си припомнят какво остана след Луканов, Виденов, Станишев и Орешарски. И затова съм убеден, че ще спечелим тези избори.

- При идването си в Ловеч Корнелия Нинова заръча на хората си да преобразят този край. Какво ви заръча на вас Бойко Борисов?
- Ама наистина ли това им е заръчала? Вие се шегувате (смее се). А тези, нейните хора, казаха ли й в какво превърнаха нашия край за 20 години и че вече са изпълнили предсрочно, както се изразяваха едно време, заръката й. Именно БСП преобрази нашия край до неузнаваемост – затваряне на предприятия, безработица, обезлюдяване и близки до нулата инвестиции от страна на държавата.

Хайде стига с демагогията – БСП се държи все
едно вчера се е родила от непорочно зачатие.

Поредният цинизъм е това от тяхна страна – убиецът да прави изкуствено дишане на жертвата си. За разлика от тях ние не получихме лозунг като заръка. Борисов от нас иска да надграждаме. Заръча ни без оглед на това коя община от кой кмет се управлява, да идентифицираме необходимите инвестиции, които държавата може да направи – като пътища, водопроводи, спортни съоръжения, градска среда, и да не се притесняваме да искаме финансиране, защото икономически ръст има, пари в бюджета се събират от контрабанда, от измами и част от тези пари задължително трябва да отидат за създаване на качествена жизнена среда. Обсъдихме, че

докато тече изграждането на АМ „Хемус”, трябва да се направят
и необходимите стъпки за създаване на
 икономическа зона Ловеч.

Заръча ни да защитаваме местния бизнес и местните земеделци и да сме в постоянна връзка с тях, да ги пазим като очите си, защото те дават хляба на хората и пълнят бюджета на държавата. Ще имаме пълната подкрепа от кабинета да съживим този съсипан и забравен от БСП край. И да, казвам кабинета, защото ние ще спечелим тези избори и ще управляваме.

- БСП разчита на гласовете на пенсионерите, заради носталгията им по соца, но и на младите, които не познават управленията им. Вие към кого насочвате посланията си?
- Ние послания не насочваме, ние правим политика, която е полезна и добра за България. Иначе можехме да разпънем тезгяха за дъвки и бонбонки и да обещаем на всички всичко, че и отгоре. Щяхме да истерясваме по събирания, да пеем и да пускаме сълзи или да се снимаме като Таско Ерменков в нелепи клипчета.

На пенсионерите БСП са отделили 12 думи в програмата си –
с 24 по-малко отколкото на Русия. Вие преценете
 кой им е по-скъп.

А на младите обясних как ги лъжат с нулевата ставка. Ясно и точно казваме какво ще правим. За доходите споменах вече. Образование – промяна на системата на делегираните бюджети, двойно увеличение на учителските заплати, дуално обучение за нуждите на бизнеса; семействата, чиито деца не ходят на училище или в задължителните предучилищни групи и не се образоват, няма да получават никакъв вид социална помощ от държавата. Корупция – единен независим антикорупционен орган;  имущество на хора от властта, придобито със средства с недоказан произход, ще бъде отнемано в полза на държавата и без да е образувано наказателно производство; елиминиране на чиновническата корупция чрез прехвърляне на бюрокрацията от хората и бизнеса към администрацията, премахване на депутатския имунитет. На БСП това не им е приоритет – в програмата си имат едно единствено изречение за корупцията и то за уточнения в Закона за обществените поръчки.

Иначе съчиниха цяла паралелна държава”,
а нямат една мярка за борба с корупцията!

Съдебна реформа, слагаща знак на равенство между правосъдие и справедливост и отчитане на Главния прокурор пред парламента. Сигурност – полицейско присъствие във всяко населено място и още, и още. Само реални и изпълними ангажименти и политики.

Чета, че водачът на листата на БСП щял да носи местните проблеми „горе” за решение, щял да пита за пътя яз. „Сопот” - Борима - гара Добродан. Ама 20 години защо не ги носихте?

Е, ние пък ще носим от горе” решенията на проблемите тук в нашата област заедно с необходимото финансиране, без да имаме нужда от куриерската служба и питанията на БСП,

защото знаем всеки един местен проблем, имаме капацитета да осигуряваме пари в бюджета и ясната воля да работим и градим.

- Какво се постигна в област Ловеч по време на двата кабинета Борисов?
- Откъде да започна – от пречиствателните станции, от регионалните депа, от ВиК проектите – водоснабдителната и канализационна мрежа, от всички тези по-малки проекти, които се реализираха в общините с европейско финансиране, което е факт благодарение доверието на Брюксел към правителствата на Борисов. Сигурен съм, че хората помнят, че програмите бяха затворени по време на правителството Орешарски. 

Само рехабилитираните пътища в областта ни са над 150 км от републиканската пътна мрежа. И сега като се срещам с хората първото, за което те питат, са пътищата и улиците. През двата мандата са обновени второкласният път Ловеч - Троян, Дерманци - Угърчин - Микре, Тетевен - Черни Вит, 5-те км до върха на Беклемето, пътят Дебнево - Казачево, първокласният път София - Варна в отсечката от Сопот до разклона Абланица, Микре - Ловеч, републиканския път Априлци – 12 км. Все  пътища, зарязани 30-40 години.

Как да се изброят църквите в областта, които са основно ремонтирани, за да съхраним духовността; читалищата, които са обновени, за да съхраним българщината; обновените и санирани училища в цялата област, за да се погрижим за децата; обновените болнични отделения с новата модерна апаратура в тях, за да се погрижим за здравето на хората; как да се изброят новите социални услуги, които се ползват от деца и възрастни с увреждания, детските и спортни площадки - красиви, цветни и най-важното безопасни, подмененото улично осветление, залата в Езиковата гимназия или реставрираната баня Дели Хамам, новоизградения Катедрален храм в Ловеч.

Хубави работи се направиха в област Ловеч и те не са малко, ако трябва да се докладват в сух отчет и средствата, инвестирани в тях. За периода 2007-2013 по 7-те програми без Програмата за развитие на селските райони в областта са изпълнени проекти за 221 млн. лв. И това без договорите, сключени на национално ниво. За периода 2014-2020 вече има сключени 95 договори за 85 млн. лв. по 10-те програми, отделно са средствата по ПРСР.

Всичко това са проекти за хората, работни места, доходи.

В областта завърши санирането на 6 блока, а още 53 ще бъдат. Онзи ден в Тетевен се разходихме да видим санирананите блокове. Росица Грозева от блок „Синчец” сподели, че тази зима е изгорила 4 кубика дърва при 10 другите години. 6х75=450 лева. Толкова не е похарчила за отопление тази дама. А непохарченото е разполагаем доход. Ние ще продължим със санирането, а БСП обещават енергийни помощи за още 250 000 домакинства. И да ви кажа ли защо санирането им бърка в очите? Защото потреблението на енергия ще падне. А падне ли, търговците на ток ще завият на умряло. С кои кръгове са свързани търговците на ток сигурно се досещате или поразпитайте. Дали не е това същото лоби, което иска да строи „Белене” и нови мощности в АЕЦ „Козлодуй” с държавни пари и гаранции? Лобито на търговците на ток, които да го купуват евтино от централите и да го продават скъпо на хората, пък централите да са построени с парите на всички.

Ето това е грабежът на века – планиран от БСП.

Високото потребление на гражданите да осигури пазар на тези търговци, вместо сметките да намаляват чрез намалено потребление. Нали не сме забравили истерията през януари как уж не достигат мощности. Не достигаха за търговците-износители, а не за високото вътрешно потребление. Спомняте ли си как Таско Ерменков и Жельо Бойчев обикаляха студията да ви плашат? А, ние целим енергийна ефективност на българските домове, дори и за еднофамилните в новата програма, за да остава разполагаем доход у народа, а не тези пари да отиват в джобовете на енергийната мафия, а пък нови мощности да си строят частни инвеститори – да си инвестират и да печелят, но не на гърба на хората. Ами с 2,5-те милиарда, които платихме за централите, можеше санирането да стигне до още 500 000 хиляди души. Така че вие си направете сметка – кой има полза от санирането и кой не. И не платихме ли всички за джоба на няколко, все от или свързани с БСП. Да, санирането е много лошо нещо за паралелната енергетика!

Но най-важното, което направихме за Ловешко е, че направихме подготовката за изграждането на АМ „Хемус до пътен възел Ловеч - Плевен и възложихме за проектиране и изграждане първата 10 километрова отсечка от Ябланица до Боаза.

А това е артерията, която ще кръвоснабди областта и с инвеститори, и с работа, и с туристи, и със стоки, и с услуги. Областта, обезкървена от 20-годишното управление на БСП.

- Как ще коментирате другите ваши опоненти в областта – и Патриотите, и Марешки, и ДПС обещават всичко, само да се доберат до властта?
- От изявление на водача на листата на патриотите, който 5 пъти е идвал в Ловеч, но отдавна има управленски мераци за нашия край – друг път от други политически сили, разбрах, че проблемът на Ловеч е ДПС. Това безработица, това доходи, това основни услуги за населението, това образование, здравеопазване, не са проблем. Вижте тези две формации – ДПС и Обединени патриоти не могат да съществуват една без друга.

Те са създадени да се заиграват с емоциите на хората и
чрез противопоставяне на електорати да се
 намърдват във властта.

ДПС нямали програма, нещата били ясни – да, защото на тях им е ясно за какво им е нужна  властта. Обединените патриоти пък имали от 2014 г. и си оставала същата, нищо че към тях се присъедини и „Атака и сега през 2017 г. нито България, нито светът са същите. ДПС щели да спасяват България. От кого? От себе си сигурно трябва да я спасят като най-дълго управлявалата партия в последните 28 години. И кой е борецът за спасение на България тук на местно ниво? Вторият в листата, от който спасихме община Тетевен – задлъжняла, пред фалит. Марешки дори не искам да го коментирам – семейната партия с евтиния, но за сметка на това обогатен със сяра бензин и безплатни лекарства по време на избори.

Това не е политика, това е бизнес промоция.

Не ме попитахте за ДОСТ, сигурно защото смятате, че няма да минат бариерата.  Тук искам да заявя –

ГЕРБ няма да се коалира и не иска подкрепа от ДПС и ДОСТ.

ГЕРБ се отнася с уважение към българските мюсюлмани и сега е време те да разберат, че и трите партии – ДПС, НПСД и ДОСТ, само използват сантиментите им за корпоративни и небългарски интереси. С ГЕРБ могат да получат спокойствие и сигурност. И сме го доказали в смесените региони.

- Естественият партньор на ГЕРБ в едно управление са десните партии. Виждате ли обаче сред тях сила, която ще влезе в парламента с такъв резултат, че да има сериозна тежест?
- Тези политици, самопровъзгласили се за „автентичното  дясно”, според мен трябва да носят историческа вина. Направиха така, че десните избиратели, които по една или друга причина не симпатизират на ГЕРБ, да не бъдат представени в парламента.

И до ден днешен не мога да разбера защо съсипаха дясното.

Едните се държат като неправителствена организация – без идеология, търсели подкрепа и от ляво, и от дясно. Вторите се държат като по-големия и по-опитен брат на първите, ама от друга майка. Третите повече пеят, отколкото да говорят за политики. Това е предателство към десните избиратели. Ще се наложи ГЕРБ да е техният представител в Народното събрание. И да, ние сме готови да отстояваме дясното и в парламента, и в изпълнителната власт.

- А ГЕРБ има ли нужда от промяна?
- Има. На национално ниво преосмислихме приоритетите си – както виждате фокусът в нашата програма е изместен от градеж към развитие, т.е. към благосъстоянието на хората - с основни приоритети образование, доходи, съдебна реформа и справедливост, сигурност, икономика, здравеопазване. На местно ниво – в Ловеч, не само има какво да се желае, а и ще настъпи промяна. Категоричен съм.

Не бих оправдал едногодишното „ориентиране”
в обстановката на местната власт с наследството.

И в Тетевен не беше по-леко наследството. Но д-р Бояджиева успя да променя облика на общината и физически, и в посока диалог с обществото. В Угърчин без предишен политически опит се справят отлично. Иван Грънчаров пък е перфектен кмет. Очаквам ловешкият кмет Маринова след проведените разговори да мобилизира, а ако трябва и да ревизира екипа си, да не приема всеки критик за враг и всеки славословец за приятел, да поддържа, а там където е прекъснат, да възстанови нормален диалог с гражданите. Защото, където стъпи ГЕРБ, идват и резултатите. До края на месеца очаквам стартирането на забавени и нови проекти, както и инвестиции с общински средства. А ГЕРБ винаги ще подкрепя работещите кметове от всички партии и методически, и финансово.

Убеден съм, че ще намерите и повече от 11 причини да
 гласувате за ГЕРБ!

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |