Посланикът на Южна Корея дойде в Троян

* Шин Бунам: „Съпругата ми беше чула прекрасни отзиви за Троян от посещението на други мои колеги“
Гости
Разговорът в кметския кабинет в Троян, 17 март 2017 г.
РЪКОВОДИТЕЛЯТ на дипломатическата мисия на Република Корея (Южна Корея) у нас Негово превъзходителство Ши Бунам посети Троян в края на миналата седмица (17 март), съобщиха от общинската администрация. Градът ни е поредна спирка от обиколката из страната на г-н Бунам, поел посланическия пост точно преди година – през м. април 2016 г. Но, по думите на госта, за троянската визита имало и допълнителна причина; „Съпругата ми беше чула прекрасни отзиви за Троян от посещението на други мои колеги“, споделил той.

ПОСЛАНИКЪТ, представляващ една от най-мощните икономически и най-динамични страни в света, проявил специален интерес към богатството на минерални води в Троянския край и възможностите, които този ценен ресурс предлага за развитие на туризма и популяризиране на района. В разговора с кмета Донка Михайлова и председателя на Общинския съвет Николай Тодоров били обсъдени също условията за инвестиции в общината, както и евентуални съвместни проекти.

Пред дверите на Троянския манастир - игуменът Сионий, кметът Михайлова и посланик Шин Бунам
В една от залите на Националното изложение, с. Орешак
ТРОЯНСКАТА посланическа визита продължила с посещението на три знакови културни институции – Музея на занаятите, Националното изложение на в с. Орешак и Троянския манастир. В уникалния за България троянски музей уредничката Десислава Вутова представила (беседата била на английски език) експозицията и занаятчийската традиция на района; а Негово превъзходителство бил особено впечатлен от изящната сватбарска обредна стомна, експонат от пребогатата музейна колекция на троянска керамика. Игуменът Сионий посрещнал ВИП госта в Троянската обител и лично го развел из храма, третия по-големина и значимост у нас. В Националното изложение управителят Иван Чакъров разказал за традиционните международни изложби (приложно изкуство и занаяти) и подчертал възможността Република Корея да участва в предстоящите издания.  

Т21

 Още по темата:

5 коментара:

Анонимен каза...

„Съпругата ми беше чула прекрасни отзиви за Троян от посещението на други мои колеги“, споделил той. Пожелавам на всички хора, живеещи в нашия край, да се чувстват прекрасно.

Анонимен каза...

Не се ли опитахте да продадете на човека малко дупки или прах и мизерия от улиците ни? Да си спомня с носталгия за хубавото ни комунистическо градче!

Анонимен каза...

Посланикът на Южна Кореа дойде в Троян и какво видя: Северна Кореа.

Анонимен каза...

гумичка за триене?

Анонимен каза...

Браво 3 -ти :)))))

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |