България може да застане високо

* Ако цялата политическа класа не започне да се страхува, че ще влезе в затвора, значи няма никакви промени
 
Парламентарни избори 2017 Платена публикация
Защо „Да, България!”

Защото не искаме повече да търпим. Затова се обединихме - силни с енергията си, не с гнева си. Събра ни не просто нетърпимостта към беззаконието и корупцията, бедността и деградацията, а нетърпимостта към безперспективността, тиранията на всевластната простащина, чудовищните лъжи в политиката и медиите, унижението да си бежанец в собствената си страна.

Христо Иванов, председател на Движение „Да, България!“
Кои сме ние

Познавате ни. Ние сме същите като вас, хора с професия, семейство, деца, които досега са стояли извън политиката. За да не се изцапат. Хората от „Да, България!” никога не сме били съучастници в олигархичния модел на сговора БСП-ДПС-ГЕРБ, който роди КТБ, Лафките, модела #КОЙ.  Същият този модел докара България дотам да е най-бедната и най-корумпирана страна в целия Европейски съюз, независимо #КОЙ от сговора управлява.

Целта на „Да, България!”

ДА извадим мафията от държавата. Когато битката с корупцията стане толкова истинска, че в затворите най-сетне влязат „недосегаемите”, натискът на бюрокрацията намалее и властта на „гишетата” отслабне, и извадим партийните безгръбначни от регулаторите, гражданите и предприемачите ще си изкарват според труда и способностите си. Така разбираме споделения растеж.

Не обещаваме заплати и пенсии като на сватба. Обещаваме, че ако ни наемете на работа, ще я свършим - на държавата ще й олекне и доходите ще се удвоят.

Цел на „Да, България!“ е съдебната система да гарантира равна справедливост за всички - не главният прокурор и Бойко Борисов да седнат и се договарят. А предстоящите избори са на практика референдум за това да останем или да излезем от Общността - ако вземем страната на тези, които направиха от България най-корумпираната, бедна и незащитена държава в ЕС.

Защо „Да, България!” в парламента

Защото пробвахме всичко, с което гражданското общество може да се противопостави на „недосегаемите” и техните покровители, които държат в плен институциите и тровят българската държавност. Протестирахме на улицата, защитавахме каузи, подготвяхме проекти за парламента. Но вече трябва да сме там.

Актьорът и наш земляк Мариан Маринов, водач на листата в Ловешкия избирателен район
За да има в парламента хора с характер, които отстояват политики, които имат гръбнака и куража да задават въпроси на главния прокурор, като го гледат в очите. Нали знаете защо сега никой не пита главния прокурор - защото и той има какво да пита всеки от тези, които си споделят порциите. „Да, България!” е точно този инструмент, който знае къде да удари в сплита в съдебната власт.

Ако цялата политическа класа не започне да се страхува, че ще влезе в затвора, значи няма никакви промени. Тези, които купуват гласове, не могат да се борят с корупцията, нито тия, дето искат да харижат Пирин на „Юлен”, на олигархията, и се готвят да направят същото с Витоша и Рила, нито тези, които изпомпват държавни и европейски средства чрез нагласени обществени поръчки и задкулисно покровителство на тютюневата индустрия и хазарта,

Защо родолюбие

„Да, България!” говори за родолюбие, не за патриотизъм, защото думата „патриот” много се изхаби. Родолюбието е да свършиш работа на България, да мислиш за бъдещето и за децата на България, не да вадиш кости, да плашиш хората и да ровиш в миналото.

Прави ли ви впечатление, че хора с биография, свързана с ДС, говорят най-кресливо за патриотизъм. Но не дават визия. „Да, България!” не казва как ще строи паметници и музеи на тоталитаризма, но знае как ще изчисти държавата. 

Нашата Българска мечта е проста. Искаме всеки българин да може да чувства България свой дом – източник на сигурност, на подкрепа, мястото, където си най-силен, където принадлежиш, откъде си тръгнал и където винаги се връщаш. Онова, с което се гордееш и оставяш на децата си, защото твоят дом е делото на целия ти живот.

Няма да отстъпим от каузите си #Да 16

Запознайте се с нашите програми в сайта Да, България  
и на страницата ни във Facebook.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |