20 медала за златните троянски момичета

* Цветослава Маринова с четири отличия от Боровец - три пъти златна и веднъж сребърна * „И ако годината си личи по началото, чакат ни много медали и приятни моменти“
Ски ориентиране, ДП 2017
Златните троянски момичета от СКО "Хемус", 29 януари 2017 г.
ВСЕКИ треньор изпитва огромно удоволствие и вълнение, когато види свои състезатели на стълбичката на победителите. Аз бях в тази роля на завършилото преди седмица Държавно първенство по ски ориентиране (26-29 януари). И то не един или два пъти, а четири дни на всяко награждаване нашият Спортен клуб по ориентиране „Хемус“ (Троян) имаше представител в тройката. За мен тези дни бяха един хубав и вълнуващ празник, за което благодаря на момичетата от отбора.

МЯСТОТО бе чудесният Боровец и ако в Троян говорехме за много сняг, там беше още повече. Хубав сняг, чудесно време, приятелите са тук и надпреварата започва. Участваха над 300 състезатели в различните възрастови групи от цялата страна. Ние сме малко отборче, но с натрупано през годините самочувствие, което се предава и на най-малките.

Цветослава Маринова
НЯМА да описвам подробно четирите състезателни дни – само ще сумирам отличията. Погледнете снимката (липсва само Моника Костова) – тези осем момичета общо 20 медала, 3 златни, 12 сребърни и 5 бронзови. Като започнем с „новобранците“ Кристина Павлова и Цветелина Матеева, които не се уплашиха, издържаха бойното си кръщене и се качиха на почетната стълбичка. Преминем към утвърдените вече Десислава, Кристина, Биляна, Вяра и Моника, всяка от тях с по два или три медала. И завършим с едно впечатляващо постижение на Цветослава Маринова – това бе нейното състезание със спечелените 3 златни и 1 сребърен медал от четирите старта; заслужена награда за нейната скромност, постоянство и трудолюбие. И отново искам да благодаря на всички, че въпреки не особено добрата подготовка се концентрираха в нужния момент и завоюваха толкова отличия. Заслужават си похвалата, нали!

ТУК ТРЯБВА да добавя и за успехите на така наречената ветеранска група към СКО „Хемус“. Техният ентусиазъм е пословичен, имаха и стари сметки за уреждане и се представиха великолепно. Тяхната сметка е отделна и също впечатлява – Емилия, Христо, Мариян, Мартин, Слави и Дочко спечелиха 1 златен и 12 сребърни медала. Също звучи много приятно!

И АКО годината си личи по началото, чакат ни много медали и приятни моменти и занапред. Защото скоро ще се стопли и ние ще тръгнем по незабравимите летни състезания. Използвам възможността да благодаря на нашите приятели, които ни помагат всичко това да се случва.

Венелин Иванов, треньор в СКО „Хемус”, Троян
Снимки: Мариян Каридов

 Още по темата:

2 коментара:

Анонимен каза...

Браво момичета!!!!!
Дано спортните успехи ви следват през цялата година.

Анонимен каза...

Бравоооо Цвете,гордеем се със тебе твоите отличия и медали,бъди ни жива и здрава,ти и твойте родители,и цялото Ви семейство,ти си ни гордост в квартала..продължавай все във този борчески дух.. сърдечни поздрави от чичо Сашо и леля Стефка

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |