Голям Владимир Илиев!

* Троянецът спечели 5-то място в спринта на 10 км в старта от Световната купа в Нове место (Чехия), пета победа за неудържимия французин Мартен Фуркад
Биатлон, Световна купа 2016/17
На електронното табло - 1. Мартен Фуркад... 5. Владимир Илиев, СК, Нове Место, 15.12.2016 г.
СЛЕД ИЗКЛЮЧИТЕЛНО силните си последни два сезона, когато се утвърди като №1 в българския мъжки биатлон, съгражданинът ни Владимир Илиев – възпитаник на троянската школа и до днес запазил клубната си принадлежност към КБ „Аякс“ (Троян), - постигна изключително постижение в третия кръг от Световната купа 2016/17 г. в Нове место (Чехия). Като записа най-доброто си лично класиране в тези стартове и едно от най-добрите за българския мъжки биатлон изобщо.

В СПРИНТА на 10 км в Нове место вчера (15 декември) Владо направи невероятно бягане и след първата стрелба излезе преди абсолютния фаворит Мартен Фуркад от Франция. Грешка на втория огневи рубеж обаче го изпрати на 5-то място, на 15,8 сек. след победителя Фуркад, който записа пета победа за сезона, втори е руснакът Антон Шипулин, трети и четвърти – норвежците Емил Хелге Свенсен и Йоханес Тингенс Бьо. Петото място на нашето момче му дава отлични шансове за преследването в събота (17 декември).

Владимир Илиев лети по спринтовото трасе в Нове место, сн. Андрей Иванов
ДОСЕГА големият ни биатлонист имаше две 6-ти места в състезания за Световната купа – в спринта в Поклюка, Словения (2012 г.) и преследването в Контиолахти, Финландия (2014 г.). Владо е и двукратен бронзов медалист от Европейски първенства – в Естония (2015 г.) и Русия (2016 г.), беше на крачка от медала на Световното първенство във Финландия (2015 г.) и стана световен шампион по летен биатлон в спринта на 10 км на Световното първенство в Румъния (2015 г.). За републиканските и балканските му титли и медали е излишно да говорим.

Т21

 Още по темата:

2 коментара:

Анонимен каза...

Браво Владо. Поздравления. Когато човек се труди резултатите идват. Сигурен съм, че тази година ще имаш и медал. Скромен и трудолюбив друго немога да кажа за Владо. Адмирации и към Цветан Цочев /Куршума/, човека открил Владо за биатлона. Дано в Торян се срещат повече такива хора.

troqneca каза...

Троянеца каза: Пето място в старт от Световната купа , имате ли представа какво постижение е това в олимпийски спорт какъвто е биатлона - ЧУДЕСНО ПРЕДСТАВЯНЕ ! И както казва Генадий "запазил троянската си идентичност" , състезава се за клуб Аякс . Браво младеж истински патриот и голям спортист си ! Дерзай , гордеем се с теб ! Же4лая ти нови още по - големи успехи - ти можеш , троянци вярваме в теб !

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |