Крадла нападна магазинерка с нож

* Атаката станала в магазина за маркови дрехи втора употреба на ул. „Ген. Карцов“ 96; жената зад щанда успяла да отбие удара с кинжала, но е нарязана по ръцете
Криминале
НА 13 ДЕКЕМВРИ около 18:00 ч. вечерта 28-годишна жена влязла в магазин „Каприз“ на ул. „Ген. Карцов“ 96 в Троян, където се продават маркови дрехи втора употреба. Продавачката, която е и собственичка на търговския обект, забелязала, че клиентката напъхала няколко артикула в чантата си преди да се отправи към изхода. Помолена да плати стоката, крадлата се развикала, че това си е нейно. Последвала реплика, че ще стане нейно, след като си го купи.

ТОГАВА се разиграл кървав екшън. Крадлата ненадейно извадила нож и замахнала към жената зад щанда. За радост нападнатата успяла да се отдръпне и да отбие удара, но получила няколко порезни рани по ръцете и сега се лекува. „Ако не бях реагирала, можеше да ме наръга много опасно“, коментира пред Т21 потърпевшата. След схватката касапката успяла да избяга, но на следващия ден била задържана и престояла 24 часа в предварителния арест, чака я съд. Нападателката е пазарувала и преди от същия магазин, но проблеми не е имало, освен това живеела наблизо. 

НЕЗНАЙНО защо обаче в официалния бюлетин на Областната дирекция на МВР – Ловеч не съобщават името (инициалите) на нападателката, нито по кой член от Наказателния кодекс е подведена под отговорност?! Но ще напомним, че според чл. 198, ал. 1, третиращ престъплението „отнемане на чужда движима вещ от владението на другиго с намерение противозаконно да я присвоиш, като употребиш за това сила или заплашване“, наказанието е от 3 до 10 години затвор. По наша информация жената с ножа се казва И.

Т21

3 коментара:

Анонимен каза...

Хем по този член, хем да й пишат опит за убийство
и да измислят и други и тази да изгние в пандела!!!

Анонимен каза...

Така и не разбрах защо не споменавате имената на такива боклуци

Анонимен каза...

Това се нарича грабеж /собственика е там и има оказана съпротива/, даже въоръжен грабеж, което е по-тежкото престъпление от кражба.Много напушени напоследък!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |