Спасиха плевенчанин, берящ душа на Зелениковския манастир

* Екип от ПСС – Троян, воден от Христо Сливков, за по-малко от 50 минути достави животоспасяващи медикаменти за изпадналия в остър алергичен шок 41-годишен плевенчанин * „Няма по-значимо от това да спасиш човешки живот, дава ти вяра“
ПСС - Троян
Христо Сливков
СВЕТКАВИЧНА акция на екип от Планинската спасителна служба (ПСС) – Троян, воден от щатния служител Христо Сливков, спаси човешки живот на Зелениковския манастир (както наричат скита „Св. Йоан Кръстител“, скътан в местността Зелениковец високо в Троянския Балкан, на 5 км южно от с. Черни Осъм, за който от години се грижи митичната бивша хижарка от х. „Амбарица“ леля Дана Мичковска – бел. Т21).

В НЕДЕЛЯ, 6 ноември, малко след 12:00 ч. на обед, дежурният в ПСС – Троян получил сигнал от Зелениковец, че мъж е в тежък алергичен шок след ужилване от оса. „Веднага сформирахме екип, включващ и медицинско лице и за около 40-50 минути, което си е отлично постижение, бяхме при пострадалия“, сподели за Т21 г-н Сливков. Заварили 41-годишния М. М. от Плевен в безпомощно състояние и веднага му поставили адреналин и кортизон плюс стабилизираща система. След това с джипа на ПСС го транспортирали до шосето и оттам с линейка младият мъж бил откаран в троянската болница.

ОКАЗАЛО се, че пострадалият плевенчанин и приятелите му често гостували на леля Дана в Зелениковец и добре познавали това вълшебно място в Троянския Балкан. „Щастлив съм, че всичко приключи успешно, няма по-значимо от това да спасиш човешки живот, дава ти вяра и оптимизъм“, коментира Христо Сливков. Ще припомним, че при нелеп инцидент през лятото на 2015 г. на Зелениковския манастир загина великият български пътешественик, наш земляк и добър приятел на Т21 Миро Нанков.

Т21
Още по темата:

7 коментара:

Анонимен каза...

Малцина са достойните мъже в днешно време - планинските спасители СА СРЕД ТЯХ ! ! ! ! ! ! !

Анонимен каза...

Поздравления!!!

Анонимен каза...

Браво!

Анонимен каза...

Поклон пред доброто дело на тези смелчаци! Да живее България, Троян и балкана!

Анонимен каза...

Уважение и респект към ПСС , но моля ви нека благодарим и на медицинското лице , което на добра воля се е качила с джипа до Зелениковец , при положение , че нейното задължение е да чака в линейката . Адмирации и за медика !!!!

Анонимен каза...

До коментар 5 . - Разбира се - заслужава повече от адмирации ! ! ! Спомнете си кога сте се срещали с някого , готов да направи повече от това , което е длъжен ? ? ? ! !

Анонимен каза...

Защо не се казва името и на медицинското лице?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |