Генералът бие в Троян, втори е Каракачанов, Цачева трета

* Румен Радев (БСП) получи 25,1% от гласовете на троянци, следва Красимир Кракачанов (Патриотични сили) с 21,1%, трета е Цецка Цачева (ГЕРБ) с 20,7% * Рекордна избирателна активност от
 63% (18400 гласували)
Президентски избори 2016 Актуализиран
ВЕЧЕ СА ЯСНИ резултатите за община Троян от провелите се в неделя, 6 ноември 2016 г., президентски избори (данните са при обработени над 95% от протоколите).

КАКТО вече се каза, избирателната активност бе много висока – гласували са около 18400 души (правим уговорката, тъй като при обработката на 100% от протоколите може да има известни, макар и незначителни корекции), което представлява 63% от списъчния състав на ГРАО за имащите право в община Троян – 29044 души (друг е въпросът дали този списък е съвсем точен, както и изобщо избирателните списъци в страната, но това е отделна тема – бел. Т21). Действителните гласове са около 17500. Причините за безспорно високата изборна активност със сигурност са комплексни – от една страна е новата законова постановка за задължителност на гласуването (макар и без реална наказателна санкция – това, че ако не гласуваш два пъти на един и същ вид избори, примерно за президент, за следващите такива избори трябва да се регистрираш, едва ли е стреснало чак толкова хора – бел. Т21 ), а от друга е изключително оспорваният характер на сегашните президентски избори. Но каквито и да са причините, фактът си е факт – рекордна избирателна активност, сравнима с тази от изборите в зората на демократичните промени.

На 13 ноември - балотаж между Румен Радев (БСП) и Цецка Цачева (ГЕРБ)
ЕТО И ТРОЯНСКИТЕ резултати от Президентски избори 2016. С добра преднина от 4% пръв е Румен Радев (БСП) с 25,1% (4374 гласа); този резултат е сравним с резултата за цяла България (25,93% и 4% преднина пред втория според данните от ЦИК при обработени 44,47% от протоколите). Изненадата идва с втората позиция - в Троян „сребърният медал“ е за Красимир Каракачанов (Обединени патриоти), спечелил 21,0% (3666 гласа); който, макар и с по-малко от процент, изпреварва Цецка Цачева (ГЕРБ) – тя е трета с 20,7% (3609 гласа). При четвъртата позиция няма изненади – тук е Веселин Марешки (Инициативен комитет) с 16,2% (2828 гласа). На петата позиция с 5% (868 гласа) са гласувалите с „Не подкрепям никого“; шести е Трайчо Трайков (Реформаторски блок) с 3,8% (670 гласа).

В СЪСЕДНИЯ ЛОВЕЧ (община Ловеч) резултатите са следните: с голяма преднина от над 6% печели Румен Радев (БСП) – 28,0%, срещу 21,7% за втория Цецка Цачева (ГЕРБ); на трето място е Красимир Каракачанов (ОП) с 17,6%, а четвърти – Веселин Марешки (ИК) с 12,6%; на пето място е групата „Не подкрепям никого“ с 5,0%, а на шесто и седмо място с почти равен вот са Пламен Орешарски (ИК) и Трайчо Трайков (РБ) със съответно 3,7% и 3,5%.

РЕЗУЛТАТИТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ според официалните данни от ЦИК (при обработени 95% от бюлетините) са: 1. Румен Радев (БСП) – 25,7%, 932 хил. гласа; 2. Цецка Цачева (ГЕРБ) – 22,0%, 798 хил. гласа; 3. Красимир Каракачанов (ОП) – 15,0%, 546 хил. гласа; 4. Веселин Марешки (ИК) – 10,9%, 394 хил. гласа; 5. Пламен Орешарски (ИК) – 6,5%, 236 хил. гласа; 7. Трайчо Трайков (РБ) – 5,9%, 213 хил. гласа; 8. Не подкрепям никого – 5,6%, 201 хил. гласа.

ОТТУК НАТАТЪК нещата са ясни – на балотажа след седмица, 13 ноември, отиват Румен Радев (БСП) и Цецка Цачева (ГЕРБ). А при победа на генерала, което е много вероятно, ни очаква декларираната от премиера Бойко Борисов на снощната следизборна пресконференция оставка на правителството и извънредни парламентарни избори рано догодина.

Т21

Бел. ред. Все още нямаме данните за резултатите от
провелия се паралелно Национален референдум 2016.

Още по темата:

33 коментара:

Анонимен каза...

Марешки е Веселин, не Красимир.

Анонимен каза...

Той Борисов трябваше още снощи да подаде оставка, както го беше декларирал още при представянето на мама Тетка, ама то за тая работа трябва да си и малко мъж. Ако му е останало мъжко след Симитли на Бай Кой...

Анонимен каза...

Кой нормален човек би гласувал за Цецка Цачева? Има ли хора, които още се заблуждават и подкрепят Герб? Доста народ се заблудихме и ги подкрепихме, но моето мнение е категорично, че това са хората които докараха България, през последните 6 години, до абсолютното дъно. За тези години само лъжи, само оправдания, само корупция, ограбиха народа. Докога ще ги търпим. Адски много съм разочарован от тази "партия". А Цеца Цачева, след Пищова е най-голямото недоразумение появявало се на президенстки избори в България. Глупава, елементарна жена. Нито интелект, нито визия, пълно посмешище за България.

Анонимен каза...

Хората просто не искат да гласуват за Цецка Цачева, а не , че не харесват Герб

Анонимен каза...

Гласувайте за комунистите и живейте в мизерия!
Да не съм чул после да се оплаквате,като ви е толкова акъла!

Анонимен каза...

Не искаме комунистите и не искаме да живеем в мизерия и точно затова НЕ гласуваме за ГЕРБ!

Анонимен каза...

по-антипатична фигура е може би само цв цв

Анонимен каза...

Към номер 4 : Какво трябва да харесват хората на ГЕРБ? Какво направиха за хората? Нима си избираме депутати по външен вид само?

Анонимен каза...

5ти номер ???
Абе има хора, които говорят все едно и също, без да се замислят каква глупост казват. Като говорите по този начин за комунистите, нима си вярвате че ако примерно БСП са на власт ще се върне режима на Тодор Живков?!? Че ще живеем в лишения и строг режим? В такъв тип изказвания срещу комунистите долавям много глупави разсъждения. Кой не е бил член на БКП от тези които са в парламента? 98% са били. Е и? Въпроса не е до комунизъм или не, въпроса е до водене на политика. Мисля че сте наясно, че комунизмът като режим и управление няма абсолютно никакъв шанс да се върне, който и да дойде на власт. Казали са ви че комунистите били крадци и се повтаря едно и също, без да се мисли, че по-големи крадци от сегашните управляващи едва ли някога е имало в БГ политическата история след 1990 година.

Анонимен каза...

Дано не вдигне цените на горивата и илачите!

Анонимен каза...

№ 9, отличен анализ,но всички говорят все за европейски ценности и заплахата,че ако не спечели Цецка ше спрат парите от ЕС.Да ги спрат, те и така си ги поделят помежду си и на техните лакей.Всички проекти са изпълнени отгоре отгоре,колкото да замажат очите на хората,че се прави нещо,а парите си ги поделят според услугите и участието на техните хора!Няма ГЕРБ,няма БСП и всички които бяха и сега са навласт.ВСИЧКИ СА ВКЮПА!!!
Свършиха ли се кадърните и честни хора в тази държава!

Анонимен каза...

10-ти кой да вдигне цените , ако говориш за марешки то се знае че ще ги вдигне .Просто като проект на кгб тои си изпълни задачата, опитваики се да ни убеди че не лукоил а някакви местни картели надуват цените на горивата .

Анонимен каза...

9-ти може режима да на милия ти т.ж. да не се върне , но при победа на бсп пак ще живеем в лишения . За съжаление не сме скъпата ти Росия с нейните природни ресурси , за да можем да си позволим управление от нагло корумпирани типове .

Анонимен каза...

Някъде четох, че Радев, Йотова и даже Корнелия Маринова не са членували в БКП. Цачева, Борисов и Цветанов са, Цачева е била и партиен секретар. И ако сега Радев обра националния протестен вот, в Троян го направи и Каракачанов. Айде младежи, девици, жени, мъже, баби и дядовци ГЕРП Троян, къде сте, пишете, плюйте.

Анонимен каза...

Все още в Троян има много лумпени, които хем ги обижда тиквата, МАМА ИМ им обяснява, че тя не е като тях от простолюдието и много други такива и все пак гласуват за тях.
Като е така си стойте в Калинел и да ви съдират от работа за 500лв.

Анонимен каза...

Малоумници! Давате ли си сметка къде тласкате страната, гласувайки за този арогантен тип Радев. Не мога да повярвам, че има толкова ограничени хора в Троян!? Цачева е много над това недоразумение Радев! Тоя става за авиатор, да, но НЕ и за президент на България. ДАНО троянци се замислят, имат няколко дни за това.

Анонимен каза...

Всяко начало има край рано(6гНДСВ) или късно(10г ГЕРБ),а колкото за Николай Бареков(Марешки) ,браво чудесен резултат с малко пари (50лв на глас) ХАХАХАХАХАХХА,,,,,виж Каракочев направо да върви към Симитли с бай Х.й и кой както иска
поздрави от бай РОМ от Балабанския завой

Анонимен каза...

№3, нима намираш за нормално да се гласува за комунистите???
Ако г-жа Цачева е недоразумение,както се изразяваш, какво тогава трябва да е съществото, т.н."Генерал".. На лицето му пише-аз съм тъп.! А е и нагъл до безкрайност, плашещо нагъл. На летеца Радев искрено пожелавам да "отлети" - /да си гледа пенсията/ в неделя!

бат Велко Сандокана каза...

18-ти,човека поне може да отлети,докато на онзи щраус Цачева след неделя ще и гледате само дирника,другото ще го търсите под кота нула,амсалак ;-)

Анонимен каза...

до 15
харесваш ми

Анонимен каза...

Между двамата няма място за сравнение. Говорим за президентска институция, как виждате просташкото лице на Радев там? Много си е повярвал, лети в момента на високо, искам да го видя след 13-ти, когато се приземи!

Анонимен каза...

Цецка Цачева трябва да бъде избрана, ако все още има мислещи хора!

Анонимен каза...

Всеки друг, та дори и да е ляв е достоен за президент пред това недоразумение, което случайно е попаднало в политиката.

Анонимен каза...

Защо крепостите на демокрацията София и Пловдив гласуваха за Радев?Много е просто,защото Цачева и Герб са всичко друго,но не и демократични и се усещат като заплаха за демокрацията.

Анонимен каза...

Бойко иска предсрочни парламентарни избори. Нека да му помогнем - да гласуваме за генерала!

Анонимен каза...

Както каза един известен български журналист генерала може да стане юристконсулт, но Цецка никога няма да полети.

Анонимен каза...

Радев едва ли може да стане юрист, за там се иска интелект. Хора, мислете, та той дори не е политик, представете си го на някоя официална среща този! Цачева поне е в политиката и би се справила във всякаква ситуация. Реално - тя има нужния опит, а този Радев най- много да ни излага...

Анонимен каза...

Радев изобщо НЯМА представа с какво се е захванал! Просто вижте тъпия му поглед и излъчване. Всички говорят, че Борисов е сбъркал с кандидатурата, а ТАЗИ на Радев правилна ли ви се струва??? Все пак говорим и очакваме президента да ни представлява пред света, КАК този летец ли, пилот ли, ще го стори??? Хора, този, без да го посъветват и да му кажат какво да говори е въздух под налягане. И без съмнение, балона ще се спука в неделя, на 13-ти!

Анонимен каза...

На 13ти Радев ще го набие тъй дълбоко на Цецка че ще и държи влага с години

Анонимен каза...

Не думай... Сигурно си и вярваш, предходния. Хайде след неделя пак ще си говорим!
Поредния безумец, с ниво интелект=на Радев:)))

Анонимен каза...

Явно на феновете на тиквоча не им става ясно, че този резултат е наказатален за боко.Точно с такъв той се намърда в политиката.Впрочем, къде е Цецка?Техните я търсят да я бият !

Анонимен каза...

Сбирщина от пожарникари, физкултурници, автомонтьори и студенти питат има ли мислещи хора и взели да дават и акъл! Що за наглост? Хахаха, абе вие не разбрахте ли, че хората се обединиха и твърдо не искат Цецка? Хората много ясно осъзнават, че това ще е срам и позор за България. Затова са и такива резултатите от първия тур. Такива ще са и на втория. Радев ще е новият президент.

Анонимен каза...

A be smeshnici ot Gerb ....stiga ste kupuvski glasove v Troyan s vashite podlogi nachelo s Georgi Lesidrenski taka narecheniq Sarbina ... tova laino dava po 50 leva da glasuvash za gerb ....narkoman gnusen

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |