Жалба от бивши работници на „Елматех“ АД, Троян

До: Мая Манолова, омбудсман на Република България 
Копие: вестник „Троян 21“
Читателите ни пишат
Г-ЖО МАНОЛОВА, ние, вече бивши работници на завода за електродвигатели „Елматех“ АД, гр. Троян, чиито собственици са Николай Банев и Мария Банева-Кабзева, най-сърдечно Ви молим за Вашата помощ и съдействие.

НА 30 СЕПТЕМВРИ 2016 Г. ни беше последния работен ден в предприятието. На 1 октомври 2016 г. работниците от цялата фирма, около 130 човека, ни пуснаха в неплатен отпуск – за една седмица, с предтекст да се набавят материали за новата поръчка от близо 3000 електродвигателя. Но на 10 октомври 2016 г. ни повикаха да си приберем личните вещи, защото фирмата се затваря. До този момент имахме закъснение на трудовите възнаграждения с месеци назад - става дума за неизплатени заплати за месеците април, май, юни, юли, август и септември.

НА 10 ОКТОМВРИ 2016 Г., когато отидохме да си приберем личните вещи, ни казаха, че на другия ден ще ни изплатят заплатите. На другия ден отидохме за парите си, но разбрахме, че ще ни дадат само по 100 лв. Лично посетихме г-жа Банева, счетоводителката г-жа Зорница Илиева и адвокатката на сем. Баневи и те обещаха, че до края на седмицата като продадат машините, ще ни изплатят всичко дължимо плюс обезщетението. Но си останахме само с тези 100 лева. Оттогава ходим да си търсим правата и парите, но без резултат.

НА 13 ОКТОМВРИ 2016 Г. поканихме ТВ предаването „Господари на ефира“, те дойдоха и пред камерата им лично г-жа Илиева и адвокатката на сем. Баневи обещаха, че в рамките на месец ще ни бъде изплатено всичко дължимо, дори и обезщетението. Но си останахме само с обещанието. След това по телефона г-жа Илиева ни обеща, че на 31 октомври 2016 г. ще дойде в Троян, за да ни изплати обещаното, но… поредната лъжа.

Г-ЖО МАНОЛОВА, ние, работниците на „Елматех“ АД, гр. Троян, Ви молим за Вашето съдействие. И дано след нашата писмена жалба г-н Николай Банев най-накрая си получи наказанието или поне бъде принуден да изплати дължимите трудови възнаграждения на работниците от „Елматех“ АД. Вярваме във Вас и се надяваме, че ще ни помогнете!

13 ноември 2016 г., гр. Троян
С уважение: 
Йоана Павлинова Петрова, 
от името на работниците в „Елматех“ АД, гр. Троян
За контакти: тел. 0887/084118; e-mail: ioana_1975@abv.bg

21 коментара:

Анонимен каза...

Интересно. Опитах се да разгледам официалния сайт на Омбудсмана на Република България Мая Манолова, но се оказа, че въпросният сайт е блокиран. Търсих информация за връзка с г-жа Манолова в интернет и отново нищо. Някой може ли да каже каква е тази работа?! Защо човекът, който трябва да е гласът на гражданите, е недостъпен за тях?! Г-жо Манолова, какво става?

Анонимен каза...

Жалки човечета, чак когато ви изгониха нададохте глас че не сте получавали 6 месеца заплати.Страхливи малки душички!

Анонимен каза...

Само Манолова може да го оправи Банев и то както трябва. Откакто е на тази длъжност не си поплюва хич и има ли проблем с гражданите действа като фурия.

Анонимен каза...

Който иска личния телефон на Мая Манолова да ми пише на domeniv@abv.bg

Анонимен каза...

3 ти и как може майчето да оправи банев ? Цялата и работа е прах в очите за такива като теб с вятър между ушите.Общо взето работниците можеше да пишат със същия успех и до арменския поп .Втори не ти прави чест написаното от теб анонимен храбрецо.

Анонимен каза...

Ето сега е момента, в който БСП-то ще оправи Троян и държавата. Край на безработицата, кражбите, злоупотребите, корупцията. Идав новата комунистическа демокрация. Пъртийни членове от всички крайще на света и България, обединявайте се. Днес завод Елматех в подем, утре цяла държава №1 в световно икономическо развитие! Напред другари!

Анонимен каза...

Сайтът Омбудсмана на Република България Мая Манолова си работи без проблем.

Анонимен каза...

Още след първият месец забавяне на заплатите е трябвало да се задействате.
Като сте такива кротки и търпеливи - така ви се пада сега.
130 човека по 6 месеца по примерно 500лв = 390 000 лв.
Тези пари като ги бутнат на някой и ще си потулят цялата далавера за милиони и готово. Отново Вие кротушките сте платили.
По същият начин цялата държава си пасува и плаща за подкупите на различните фирми - за асфалтирване, на тоалетна хартия за министрите, за луксозните им автомобили и куп други неща.
Мълчете си там, плащайте и работете за без пари.

Анонимен каза...

Омбудсманът Мая Манолова организира приемна в гр. Севлиево
На 17 ноември 2016 г.
http://www.ombudsman.bg/
...............
До г-н ГМаринов
Направете добавка към сайта,за да могат да се качват и гледат линкове ДИРЕКТНО!
При сегашната ситуация,трябва да се копира поставения линк.
Благодаря предварително!

Анонимен каза...

Моята кауза


Какво е омбудсман?

Омбудсманът е последната надежда на обикновения човек за справедливост. Така възприемам този пост и на това ще се посветя. В България хората са убедени, че няма справедливост. Че държавата и чиновниците налагат закона избирателно и използват правилата не в помощ на гражданите, а срещу гражданите. Ще водя битка срещу това. Ще принуждавам държавата, институциите и бюрократите да работят за човека, за всеки отделен гражданин, ще ги принуждавам да решават конкретния проблем на всеки от нас. Ще им припомням ежедневно, че те затова съществуват и затова са там. Тази битка може да изглежда непосилна за един човек, но аз зная как да използвам огромния ресурс, който ми дава доверието на хората, познавам прекрасно работата на институциите и политическата система. Зная как да бъда полезна и да помагам. Няма да стоя затворена в кабинета си в София. Ще бъда ежедневно сред гражданите и лично ще се запознавам с проблемите им. А когато се налага мога да бъда твърда и настоятелна. Доказала съм го. Ще спечеля битката на гражданина срещу бездушието на бюрокрацията и несправедливостта. С това обещание встъпвам в длъжност.

Ще бъда надеждата за справедливост на обикновения българин.

Мая Манолова, омбудсман на Република България

Анонимен каза...

Новите братя на България ,невероятните бизнесмени от Троян и нови собственици на Елма ще ви изплатят,а някой вече дори писа,че са изплатили и на двете предприятия задълженията към работниците и сега наемат хора за въстановяването на производството на електромотори.Да живее демокрацията и свободата на словото в Троян през 21 век!!!

Ст. Борджуков каза...

До N:9

Добавки се правят в скъпите сайтове...
Нашият е ефтин, безплатен, провинциален, ... овехтял, демоде, тривиален, ...
Изобщо си приказваме безплатно (отосително) за сметка на Гугъл, а Гугъл акумулира информацията за всички нас, и не я забравя, което не е ясно дали е за хубаво.

violet каза...

http://www.ombudsman.bg/news/4245

Омбудсманът Мая Манолова организира приемна в гр. Севлиево

Омбудсманът Мая Манолова организира приемна в гр. Севлиево

15 ноември 2016 г.

На 17 ноември 2016 г. /четвъртък/ националният омбудсман Мая Манолова и екип от експерти на институцията ще се срещнат с граждани от Севлиево и региона.


Приемната ще се състои от 13.30 часа в зала 202 на втория етаж в сградата на общината - адрес: пл. „Свобода“ № 1.








Предварителното записване ще се осъществява до 12.00 часа на 16 ноември 2016 г. /сряда/ на телефон: 0675/327 91.

Анонимен каза...

До Ст. Борджуков

За всяка билка,си има и билка!

Сложете тогава един безплатен чат!

Анонимен каза...

До г-н Борджуков. Как тъй Гугъл акумулира и не изтрива информация? Това ние искаме ли го, разрешили ли сме го? А и как не се знае за дали е за хубаво-щом така става и никой не се противопоставя, то значи е за хубаво. Плюс това сме анонимни. Тук ще се усмихне някой и ще каже, че ползвайки тези технологии, ние влизаме в тях и ставаме собственост на създателите им, които знаят много за създаденото от тях, а ние не знаем почти нищо, но няма да е прав. Или май не се знае и това.
Иначе пожелавам на хората да стигнат до справедливост, но някой някога е казал "Ако човечеството се стреми към справедливост, то ще я е постигнало."

Анонимен каза...

Преди час този коментар отново бе изтрит вероятно от лицето Стоян Борджуков.
Пускам го отново!
*
Някой замислял ли се е защо в Троян няма Омбудсман /обществен защитник/ вече толкова години? ЗМСМА дава възможност такъв да бъде избран в общините. Само че нито на кмета, нито на ОбС им стиска да има Омбудсман в Троян. Преди 6-7 години в Троян /х-л Шато Монтан/ имаше дори среща-семинар на общинските омбудсмани. Троян нямаше представител, но пък си имаше един комуняга-милиционер за кмет.
На практика ОбС Троян е почти напълно безконтролен и могат да си приемат каквито си искат противозаконни решения или най-брутално да нарушават законите. А това веднага рефлектира в гражданите и качеството им на живота. Гражданите са напълно безпомощни и дори няма на кого да се оплачат.
Тази институция на Омбудсмана не е случайна и е неразделна част във всяко едно демократично общество. Да, ама в Троян няма Демокрация. Троян е тотално рекомунизиран след 1995-та и до днес. Тук властват партии и партийци, които са узурпирали местното самоуправление в драстично нарушение на ЗМСМА.
В Троян властва войнстващия простак, който с птичия си мозък и вродено малоумие праща всеки да си "пие хапчетата", защото с кухата си кратуна никога нищо не му е ясно и винаги нищо не разбира, но самочувствието му стига до Луната. Една част от тези простаци са ОбС Троян и определят бъдещето ви. Господи помилуй!
*
Бих препоръчал на жалбоподателите да се обърнат към европейския омбудсман. Има сайт, в който не се налага дори да превеждат жалбата си, а на български език да помолят за помощ и съдействие. Има и други европейски институции, но по-добре да започнат с Европейския Омбудсман.

сряда, 16 ноември, 2016

Анонимен каза...

А Баневи не укриват ли данъци по описания начин? Полицията, прокуратурата, НАП и НОЙ? Къде са?

Анонимен каза...

16-ти напиши сайта на европейския омбудсман.

Анонимен каза...

http://www.ombudsman.europa.eu/bg/home.faces

Анонимен каза...

9-ти ако ползваш мудзила, то щеше да видиш колко е лесно - 2 чуквания на линка и той се е селектирал. Десен бутон на селекцията и "отвори в нов таб".
Бързо, лесно и вкусно :)

Анонимен каза...

Аз по-горе като ви казах в пост номер 3, че само Мая Манолова ще го оправи тоя Банев въобще не съм преувеличил. Жалбата/Сигнала, може да бъдете съвсем малко по-спокойни, е вече разгледана от Мая Манолова. Ще има резултат, захванала се е с този проблем.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |