Просто мнение на един съвсем обикновен провинциален човек

* „Но към момента можем да кажем – бойковизмът си отива… Дано си отиде завинаги и навсякъде“
 
Ангелина Иванова
След изборите Позиция

И ТАКА. Слънцето наистина изгря. И на пазара има банани и дамски превръзки. Но ако искаме да сме сериозни…

КОГА БОРИСОВ загуби изборите? Не знам, нямам квалификация и знания, но лично за мене решаваща беше мъчителната, смачкваща арогантност и пренебрежение към всички. Помните ли коментарите – „Ние не знаем кой ще е кандидат на ГЕРБ, но той ще спечели…“ Сетне – „Аз бях решил за Цецка още през лятото…“, „Моите депутати не могат да решат нещо различно от това, което аз…“. На всички ни писна не просто от Борисов. Писна ни от бойковизма. Писна ни на най-невероятни постове да се появяват двойкарките от пансиона за умерено благородни девици. Писна ни да ни се говори назидателно. Писна ни от пълното незачитане на мнението – не нашето, а „нечието“. Писна ни от местни бойковчета – палета, които, качили се на правилния дилижанс, не забелязват, че дилижансът може да върви по магистрала, но няма колелета и магистралата е наникъде.

ВЕРОЯТНО чашата преля със заявлението, че ако „Той“ загуби, ще подаде оставка цялото „Му“ правителство. Има ли аналог на смесване на властите? Да заявиш, че ще оставиш поетите ангажименти не просто към избирателите си, а към цялата държава, ако „не мине твоята“. Държавата – това съм аз. Кой и кога го беше казал…

АЗ ЛИЧНО винаги съм вярвала и подчертавала, че след като господинът Борисов е избран с вишегласието на моя народ, ще защитавам и оценявам това вишегласие. Но премиерът-слънце сам, лично не уважава именно това вишегласие. Той каза и на своите собствени поддръжници – не ви дължа нищо. А тези хора, мои почтени познати и приятели, които му гласуваха доверие, нямат стойност за самозабравилия се. Самозабравилият се генерал, впрочем, получил доверието на Последния първи, за да стане Първия нов първи… 

Бойко Борисов
ОСОБЕНО унизителна е повелята всички избрани с „бюлетината на ГЕРБ“ да дадат обяснение, а сетне и оставка. Защо? Та огромен брой представители на местната власт – кметове на общини и паланки, областни управители – честно и отговорно си вършат работата. Именно техният труд даваше основание виртуалното пространство да се пълни с горди декламации „какво прави ГЕРБ“. Работата си вършат честни и почтени хора, които отговорно изпълняват своя дълг към избирателя си, към съседите, приятелите, съселяни и съграждани. Но не – трябва да се принесат пред олтара на нечие его. И в залог да бъдем всички.

ТОВА ИМЕННО – презрението, неуважението на бойковизма – отблъсна избирателя. Защото българинът наистина не е тъпак и измишльотините и лъжите не помогнаха. Сатанизирането на Радев също не помогна. Разбира се, не знаем какво ще стане утре. Не знаем дали кобните прогнози на скептиците ще се сбъднат. Не знаем какви ще са грешките на тази, които сега получиха доверието на българския гражданин. Но към момента можем да кажем – бойковизмът си отива… Дано си отиде завинаги и навсякъде.

Ангелина Иванова

37 коментара:

Анонимен каза...

Нямат свършване тез прости комунисти.

Анонимен каза...

Тиквата днес е поискал оставката на всички кметове и общински съветници от герб.....
Какво ще стане с общинските съветници на герб в Троян?

Анонимен каза...

НАРОД КОЙТО НЕ ПОМНИ МИНАЛОТО, Е ОБРЕЧЕН ДА ГО ПОВТОРИ!

Анонимен каза...

Допускането на много бивши комунисти в една партия рано или късно прави така, че предава интересите на тази партия на политическия противник.....Не може да има справедливост и доверие, а да няма лустрация.

Анонимен каза...

Президент на България, подкрепен от ЕНП, който и да беше той, щеше да е знак за цивилизационен избор, солидарността на ЕНП - гаранция за европейска и цивилизационна обвързаност. Досегашният президент го потвърди.
За разлика от това, президент, подкрепен от Москва е знак за социална деградация.
Не по-малко ясен знак за деградация е злорадството в определени среди от неуспеха на кандидатката на ГЕРБ.

Анонимен каза...

Глупости на кутиики. Народът избра по-малкото зло.
Герб не са никаква дясна партия, а партията узаконила комунистическите кражби по времето на прехода. Всички десни партии в Европа са против политиката на ЕС и за деескалация с Русия. Пример: AFD,5 Star,Front National,FPÖ, та ако щете Тръмп и Фарейдж.

Анонимен каза...

Генчо, Иванова на щат ли е при теб или на абонамент? Компетентна е във всяка област. Нещо за голямата луна има ли да каже?

Анонимен каза...

Най- обичам комунисти, които са разплаквали семейството ми сега да ми говорят за ново начало и демокрация. Много важни, много целеустремене, целомъдрени. Народът може да е забравил, но аз няма да забравя какво са причинили комунистите на моето семейство, и какво невежество беше в последното правителство на БСП-йето и уРешарския индивид. Това, че народът гласува против ЦЦ не означава, че гласува срещу ГЕРБ не бъркайте двете неща. Народът разбира от политика, колкото писарката горе от икономика.

Анонимен каза...

Како Ангелинке , наистина нямаш нито квалификация , нито знания да се изказваш ...да си беше мълчала , че е смешно ...

Анонимен каза...

бих си позволил да перефразирам заглавието :Обикновено мнение на един съвсем прост човек. Явно другарката ангелина въздиша още по орешарски мечтае за пеевски и би си легнала с догана само и само омразния и генерал да бъде свален от власт, без да подозира че по-ляво правителство сме нямали , а и няма да имаме/за по -престъпно партията и е доказала , че има неизчерпаем ресурс/. С тези си малоумни статии госпожата срами даскалското съсловие в Троян.

Анонимен каза...

„Но към момента можем да кажем – бойковизмът си отива… Дано си отиде завинаги и навсякъде“ , а кога другарко ще си тръгне комунизма и ще ни оставите на мира вие и вашите съпартийци ?

Анонимен каза...

Искрено и истинско. Браво, Иванова!

Анонимен каза...

Казал е турчинът на Левски-За тоя народ ли се тръгнал курбан да ставаш?

Анонимен каза...

Тя ангелина в Левски не вярва само в путин . Явно си мисли че средната пенсия в рф е по голяма от тази в кмБ.

бат Велко Сандокана каза...

Влизам аз,и кво да видя,Илиянката Пеевски пак се разписал ...
Чета аз поредната му интелектуална диария,но накрая вместо познатото и авторитетно "Adelaida SA",се мъдри някаква си Ангелина Иванова.А по стил на писане и визия - две капки вода,групи ли е някакво,род може би?

Анонимен каза...

Бойко изгуби изборите и си подаде оставка, а резултатите за ГЕРБ в Троян са още по-ниски от в страната, няма ли автомонтьора-депутат също да си подаде оставката?

Анонимен каза...

Той монтьора е потресен,седи вкъщи с виснало чене и гледа в точка с празен поглед ... не може да повярва че Бойко хвърли оставката! Фейса никога няма да бъде същия без ежедневните му "позитивни" постове,"лайквани" от дузина троянски амсалаци и мекерета.

Анонимен каза...

Срам, Даскалке,голям срам! Абе, хора, да сте виждали някъде зелен кон и умен даскал?

Анонимен каза...

Иван,ако е мъж,а той е мишле, да вземе пример от Бойко! До сега,поради неговото кадруване,ГЕРБ Троян не съществуеа. Марш в маслото, но не съм сигурен, че и там му разбираш!

Анонимен каза...

По принцип народа е много търпелив.
В нормална държава никой няма да търпи някъв тъпунгер публично да обижда хората, а те да му се радват и да го издигат все по-високо.
Радвам се, че макар и доста късно им писна на хората и му показаха вратата.
А като гледам няколко местни типчета как във фейса усилено призоваваха да се гласува за ГЕРБ и като се замисля колко хиля такива още има.
Или колко десетки хиляди има, на които като им кажат: "Гласувай за ГЕРБ или ти спираме това или онова" и онея вече се шашкат и чинно си гласуват за ГЕРБ...
Прост управляващ - прост народ.

Анонимен каза...

По принцип народа е много търпелив.
В нормална държава никой няма да търпи някакви комундели като авторката на тази жалка статия да му дават наклон на ... към евроазиатския съюз.

Анонимен каза...

КОНСТИТУЦИЯ

Глава първа.

ОСНОВНИ НАЧАЛА

Чл. 1. (1) България е република с парламентарно управление.

(2) Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция.

(3) Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет.

Анонимен каза...

ГЕРБ е най-отвратителното политическо чудовище, което се е появявало в България. Ако се вгледате в генезиса на тази НЕ партия, а Организирана Престъпна Групировка /ОПГ/, ще откриете при нейното създаване едни от най-зловещите фигури от ъндърграунда, бившата ДС плюс доносници от 6-то и настървени комунистически номенклатури на БКП, които след 89-та бяха оставени "извън борда" от БСП и СДС.
Да ви припомням ли кои бяха в ГЕРБ Троян в началото на създаването на това политическо чудовище?
Председател на ГЕРБ Троян - г-н Сащо Данков, който преди 89-та работеше в ГК на БКП Троян
Кмет от ГЕРБ - милиционерът Минко Акимов, член на бюрото на ГК на БКП Троян /местното политбюро/ и началник на Народната милиция, ДС, а се разбра и за КГБ.
Общински съветник - г-н Мичо Генковски, втори секретар по идеологията на комунизма в ГК на БКП Троян и също член на бюрото на ГК на БКП
Общински съветник - г-н Йордан Данков, номенклатурен кадър и член на ГК на БКП Троян
За скритите и явни бивши и настоящи доносници на ДС в ГЕРБ Троян - друг път ще научите.
Ясно се вижда, че ГЕРБ в Троян е обрал всичките налични представители на БКП Троян, които се предвижват на собствен ход.
А какво се случи по време управлението на ГЕРБ и Акимов - многократно съм писал. Освен тези над 15 милиона, с които завлякоха жителите на Троян, Акимов успя да върне СТРАХЪТ в Троян, буквално смаза демокрацията и гражданския сектор, ходеше да се саморазправя и да притиска неудобни нему и на ГЕРБ бизнесмени, адвокати, интелектуалци и всеки, който отказва да е слуга на ОПГ ГЕРБ Троян.
Дори БСП Троян се бяха насрали от страх, да не говорим, че Енкин и Съев буквално бяха слуги на Акимов. ГЕРБ и Акимов върнаха най-зловещите дни на комунизма. А за да е цинизма пълен - Акимов ходеше по селата да се кара на хората защо гласували за .... комунистите????
А слугинажът на Т21 и Г.Маринив на мутро-милиционерите от ГЕРБ Троян бе потресаващ.
*
Всъщност, вие къде бяхте по това време г-жо Ангелина Иванова? Няма значение. По това време само с Петя Ковачева се опълчвахме и се борихме срещу това чудовище ОПГ ГЕРБ и комунистическите номенклатури в него, които мамеха и се представяха за "десни" и "антикомунисти". Факт!!!
Всичко останало се бе скрило в мишите дупки.
След тези избори ОПГ ГЕРБ започна да се срива, а с това започна и миграцията на мишките и обръщането на палачинките. Както винаги – поредната жалка картинка на мирновременен героизъм и смело в мише сърце.

Тъпия каза...

Пий си хапчетата Илиянчо.....

Анонимен каза...

Колкото повече чета статията, толкова повече се съгласявам с Айнщайн, че вселената може и да не е безкрайна, но за човешката глупост е сигурно. В авторката се е концентрирала критична маса глупост.

Анонимен каза...

- Свалихме ГЕРБ, ура!
- И кой идва на власт?
- Не знам, но свалихме ГЕРБ, ура!

Анонимен каза...

Тъпо племе сме това българите и за това сме на туй дередже.
Па бил улав Вуте,като си е запалил къщата,та да изгори на Геле плевника.
Нашата работа същата!
За избора-на едните:Халал да ви е!За другите:Хак да ви е!

Анонимен каза...

27-ми, ти с гаранция си по-тъп от българите.

Анонимен каза...

За жалост 27 не е тъп , а е много прав!!!

Анонимен каза...

Няма истинска дясна партия /и не е имало/ в БГ, не отвориха досиетата навремето, оттогава само мимикрия на комунисти по всички партии /,ако ги видите представителите на различни партии на работното си място как си вардят гърбовете непрекъснато, ще Ви стане ясно какви идеи изповядват/.Нинова-бивш кадър на Костов.Затова нищо не е наред в тази държава.

Анонимен каза...

Точно така 30-ти, това е истинската причина за сегашното състояние. Време е за една нова партия, нещо от рода на "Алтернатива за България",една истинска десница. Но за да има една такава партия успех, трябва в структурите им да има много-силна вътрешно-партийна полиция, която да пази от контраминиране. Една такава партия която би поставила на 1-во място НАЦИОНАЛНИТЕ интереси на България, добри отношения с Тръмп и Путин, би могла да спечели доверието на повече от 50 % на населението.

Анонимен каза...

Като чета статията и се питам, на тая дърта комунистка от какъв точно.........и е писнало? А тя така успешно се е справяля на всички възможни длъжности, които е заемала, та седнала държавата да оправя и коментира. Чудя ти се Г-Н МАРИНОВ???

Анонимен каза...

Обикновено мнение на един прост провинциален човек.

Анонимен каза...

31-ви, надявахме се тази партия да е ГЕРБ,но нямаха мнозинство и са като спънат кон с разни патриоти/единомишленици с ДПС/, реформатори и ДСБ/котило БСП/,трябваше да потърсят отговорност, особено КТБ трябваше да ги отвеят на момента, разни кръгове "кой","агнешки главички"...нищо,съдебна система,прокуратура-под всякаква критика,бъркотии в здравеопазване и образование,референдум-няма чуваемост и т.н...няма такава държава.

Анонимен каза...

Докато има такива безотговорни демагози като написалата статията ние ще бъдем все на същото дереже. Дори и при малък растеж на икономиката госпожата започва да писка и вряка за авторитаризъм, бойковизъм, иванкостовизъм, имперялизъм и прочие явления породили се в главата и объркана от демагогията след школовката в партйините школи, .

Анонимен каза...

35-ти, всички кадри на ГЕРБ са преминали през школовката на партйините школи. Генезисът на партията ГЕРБ в Троян е ясно и точно описан от г-н Пеевски.В общобългарски мащаб работата е същата. Ако БСП се сравни с БКП, то ГЕРБ може да се сравни с партизански отряд.

Анонимен каза...

За 6-7 години ГЕРБ съсипаха напълно държавата. Едно нещо, ама едно нещо не направиха за хората, да ни замажат очите, защото им вярвахме. БСП-то и техните кражби са нищо в сравнение с управлението на ГЕРБ. Корупция, кражби, схеми с европари, бежанци настанени + ПЕЕВСКИ+ ДОГАН + КУНЕВА...това получихме..аа и 20тина милиарда заем, който така и не разбрахме къде отиде. Не знам по-зле от това дали може да сме?!Недейте да говорите за комунисти , защото почти всички са били членове на партията. А и вече не става въпрос за това кой какъв е, а кой ще оправи България.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |