Ремонтират пода на зала „Чавдар”, пак ще домакинстваме в „А” РБГ

* Петър Лалев: Ремонтът ще приключи около 25 септември и при всички случаи ще сме готови за началото на сезона * Средствата осигури Община Троян – 10 хил. лв.

Неизбежно

В МОМЕНТА се извършва ремонт на пода в зала „Чавдар” – мястото, където играе домакинските си срещи мъжкият отбор на БК „Чавдар” (Троян), призьор от последните три първенства на националната „А” РБГ (два пъти бронзов и веднъж сребърен) и от турнира за Купата на българската федерация.

РЕМОНТЪТ е неизбежен и задължителен, за да ни бъде разрешено домакинството в „А” група и залата ни и този сезон да е арена на сблъсъци от втория ешалон на българския баскетбол. Но това не омаловажава нито амбицията на клубното ръководство, нито подадената ръка от Община Троян, която е основен спонсор на ремонта. Нито пък отмества въпроса, че с тази единствена, отесняла и безкрайно демодирана троянска заличка не може да се кара още дълго и плановете за нова многофункционална зала, за която много се говори, трябва да са отпред в дневния ред на града ни.

Петър Лалев
СЕГАШНИЯТ ремонт е на част от пода, където са най-износените и нуждаещи се от подмяна участъци, научихме от президента на БК „Чавдар” Петър Лалев. Той уточни, че срокът за приключване на ремонтните работи е около 25 септември, така че при всички случаи залата ще е готова за началото на сезона в „А” РБГ. Основните средства се осигуряват от Община Троян – 10 хил. лв., отпуснати целево при актуализацията на общинския бюджет през м. юли. „Тези пари може и да не стигнат и ако се наложи, ще доплатим от клубната каса”, сподели пред Т21 г-н Лалев. Пред специализирания сайт BG.basket пък президентът на БК „Чавдар” заяви следното: „Работи се и по проект за нова зала, но по-реалистичното в момента е разширяването на тази, която ще стане много хубава и по-удобна за нашите цели в този момент“.

Т21

Бележка на редакцията
Един невероятен мач

ОТ 3-ТИ ДО 6 септември мъжкият тим на „Чавдар” (Троян) участва в традиционния турнир за Купата на Габрово и записа запомняща се победа срещу представител на една от водещите световни школи в баскетбола. В кървав мач и след продължения нашите надделяха над сръбския „Радник” (Сурдулица) с 84:82. 

„СЪРБИТЕ ни водеха с 14 точки три минути преди края на последната четвърт. Изравнихме - 77:77, и в продължението победихме с 84:82! „Чавдар” изигра един невероятен мач!”, коментира в профила си във фейсбук членът на клубното ръководство Цветослав Петров.

1 Коментара:

Анонимен каза...

Цафата кого е гледал ? Селски сръбски отбор , юноши на Буба пенсионери от Варна , аматьори на Габрово евала , че правят нещо и "троянският" представителен отбор изиграл невероятен мач? А стига лиги бе агрономче,стига наколенки на Пешката,на възраст си вече запази достойнство.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |