Две троянски момчета с награди от Поморие

* Християн Димитров (тромпет) и Любослав Мотков (туба) спечелиха в своите групи на Международния фестивал „Корабът на изкуствата”
 * Бойко Ковачев: „На тези деца трябва да се дават
 повече възможности”
Отличници
Християн Димитров, Любослав Мотков и преподавателят им Бойко Ковачев
ПОРЕДНА награда за възпитаниците от класа по медни духови инструменти към Детската музикална школа на НЧ „Наука – 1870 г.” в Троян с преподавател Бойко Ковачев. На третото издание на Международния фестивал „Корабът на изкуствата” в Поморие, за инструменталисти и певци от 6 до 25 години (20-23 юни), двамата ни представители – Християн Димитров (тромпет) и Любослав Мотков (туба), станаха първи за своите инструменти и в своите възрастови групи.

Християн на сцената на "Корабът на изкуствата", 2016 г.
Любослав на сцената на "Корабът на изкуствата", 2016 г.
СЕГАШНАТА победа на Християн е втора поредна – талантливият ни 12-годишен тромпетист спечели и при дебютното си участие в „Корабът на изкуствата” миналата година. За връстника му Любослав това е първо участие на събитие от такъв ранг, което не му попречи да се представи отлично. А за сериозността на музикалната надпревара говори и съставът на журито – композиторите Хайгашот Агасян и Светослав Лобошки, преподавателят в софийската Консерватория проф. Красимир Тасков, прочутият цигулар проф. Мичо Димитров, концертиращата пианистка Рада Чомакова.

„ДОВОЛЕН съм от представянето и на двамата. За Християн беше очаквано, а Любо е изключително трудолюбив и постоянен и работата му даде резултати. Индивидуалната изява е много важна, защото показваш себе си и истинските си възможности. И тук ще си позволя една забележка – на тези деца трябва да се дават повече възможности за изява на училищни и градски събития, те са талантливи, подготвени и заслужават, но досега бяха някак пренебрегвани”, коментира пред Т21 г-н Ковачев.

Т21

Още по темата:

2 коментара:

Анонимен каза...

НЕКА НЕ УБИВАМЕ СВОБОДАТА

АЗ СЪМ ЗА ПЪЛНАТА СВОБОДА НА МНЕНИЯТА във форума на Т21.
Спазвайте наложената от мен АВТОЦЕНЗУРА.Четем всеки един коментар.Ако не ни хареса коментара или ни се обадят по телефона той ще бъде изтрит от мен или от Стоенчо(Питагорчо).Ако сте много нахални ще ви блокираме достъпа до сайта.

Анонимен каза...

Браво на децата !

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |