Дъжд удави четири троянски села

* Наводнен бе пътят Троян – Шипково, падна подпорната стена на детската градина в Шипково, в Калейца пороят отнесе релсов мост
 * Институциите в общината са в повишена готовност за действие;
 при проблем – звънете на тел. 0670/6-80-50

Поройно

ДЪЖД удави троянските села Шипково, Терзийско, Дълбок дол и Калейца, а реките Команска и Ръждавец неколкократно увеличиха нивата си в днешния следобед (13 юни). Наводнен бе републиканският път Троян – Шипково – поради големия обем на валежите дерета и водостоци преляха и затлачиха пътя с наноси и клони, за известно време движението бе блокирано. Падна подпорната стена на детската градина в Шипково, а в Калейца пороят отнесе релсов мост. Множество са наводнените дворове и къщи в споменатите села, но няма данни за пострадали хора и животни.

КМЕТЪТ Донка Михайлова и временно изпълняващият длъжността началник на РУ на МВР – Троян Милко Стайков посетиха пострадалите райони, екип на Община Троян продължава обхода на пострадалите села. Всички институции в общината, имащи отношение към критичната ситуация, са в повишена готовност за действия. При проблеми гражданите могат да подават сигнали на дежурния телефон в общинската администрация – 0670/6-80-50.

Т21, по информация от Община Троян

7 коментара:

Анонимен каза...

Напишете дали хората имат нужда от нещо конкретно?

Анонимен каза...

Калеешката(команска) река беше по-голяма от голямата река на моста в началото на двойния път северно от града. Миришеше яко на тиня.

Анонимен каза...

Това ви е завещание от великият инженер Банко Банков с неговите перфектно изчислени наклони на пътища, размери на тръби за мръсен канал, корита на реки и куп други неща от ИНФРАструктурата. Дълги години още ще му сърбате попарата и ще го споменавате.
Също той бе отговорен и за "асфалтирването" и зимното "снегопочистване".

Анонимен каза...

Е на това са го учили,то в градчето ни има доста инж.с мушнаати две кунки отзаде.....

Анонимен каза...

Я идете пред къщата на жена му в Бели Осъм да видите колко асфалт има - цяла магистрала .....

Анонимен каза...

Гена, изречението за готовността на институциите е нелепо.Сам знаеш, че у нас институциите са „Да не дава Бог”!

Анонимен каза...

Ами така е, 5-ти.
За Ливадето не стигна хасфалт, но за покрай неговата къща има в изобилие.
Тоз трябва да го съдят до дупка и да му изгният кокалите в затвора!!!!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |