На 24 юни откриват военния паметник в кв. „Попишка”

* Изграден е по идея на Георги Цонковски;
 средствата – от държавата, помагат и дарители
Предстоящо
Инициаторите - Георги Цонковски (вдясно) и кап. Дочо Николов, кв. "Попишка", 2011 г.
НА 24 ЮНИ 2016 Г. от 18:00 ч. в кв. „Попишка” официално ще бъде открит военен паметник на загиналите местни хора във войните за освобождение и обединение на България. Организатори на събитието са Община Троян, Военно формирование 24430 - Троян и Регионален клон „34-ти пехотен Троянски полк” (Априлци – Троян) на НД „Традиция”.

ПАМЕТНИКЪТ
е изграден по идея на Георги Цонковски. От името на РК „34-ти пехотен Троянски полк” (Априлци – Троян) бе кандидатствано за отпускане на средства за построяването му чрез Националния комитет за отбелязване на 100-годишнината от Първата световна война и участието на България в нея. Искането за финансиране получи одобрение, като средствата бяха преведени на Община Троян, която е и изпълнител на действителния строеж на паметника. Идейния проект е на Дочо Николов, а архитектурната му реализация е дело на арх. Пенко Терзиев. За изграждането на паметника помогнаха още Стефан Йонков, Николай Тодоров, Елеонора Авджиева, Поля Димова, Минко Цонковски, Диляна Дикова, на които изказвам лична благодарност.

кап. Дочо Николов

Още по темата:

3 коментара:

Анонимен каза...

Браво Донке крадна ли барим малко и от там

Анонимен каза...

1-ви, ти си един завършен идиот!

Анонимен каза...

Абе на този - 1-ви кой му плаща. Не разбра ли, че най-неподходящото нещо, в което може да бъде обвинена Донка е кражба. Всички знаят, че тя е първият честен кмет от доста време насам. По хваща ред поста за БСП.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |