Подготвят новото кръгово при Вила „Ванна”

* Новото кръстовище ще бъде готово през есента, в момента се извършва съгласуване с ОПУ – Ловеч и КАТ
Промени 
Кръстовището под Вила "Ванна" в момента - хаосът е пълен, снимка Т21
В ХОД е работата по преустройството на невралгичното кръстовище под Вила „Ванна” в централната част на Троян (кръстовището на ул. „Христо Ботев” с ул. „Симеон Велики”) в кръгово. Това стана ясно на скорошната пресконференция на кмета Донка Михайлова, в която участва и началникът на отдел „Строителна и инженерна инфраструктура” в общинската администрация инж. Николай Райковски. Решението за тази сериозна промяна бе възприета в края на 2015 г. с актуализацията на Генералния план за организация на движението (ГПОД) в гр. Троян и след сериозни проучвания и дебати.

ДО МОМЕНТА е изработен комплексен проект за инвестиционна инициатива, включващ изменение на регулационния проект и работен проект (първа част). Същественото тук е, че на няколко места на въпросното кръстовище (по „ръбовете” му), ще се извърши разширение на пътното платно – с известно отнемане от тротоарната част и зелените площи в съседство, но без да се нарушава общата графика на участъка. По думите на инж. Райковски кръстовището ще бъде готово до края на есента, а предварително заложената в общинския бюджет сума от 80 хил. лв. ще бъде актуализирана според изискванията на готовия вече проект.

Планът за кръговата промяна, в тъмносиво са посочени разширенията, в зелено - тревните "петна"
НА ТОЗИ етап предстои съгласуване с КАТ – Ловеч и с Областното пътно управление (ОПУ) - защото ул. „Христо Ботев” е част от трасето на второкласния републикански път II-35 (Плевен – Ловеч – Троян – Беклемето - Пловдив). След това ще бъде обявена процедура за избор на изпълнител по Закона за обществените поръчки (ЗОП). И тъй като тази процедура е сравнително мудна, технологичното време е около три месеца, строителните работи се очаква да започнат не по-рано от м. септември.

Т21

Още по темата:

11 коментара:

Анонимен каза...

Най-хубаво и парко място за една дежурна пътна помощ да предвидят, че там ще стане мазало като го пуснат.
Толкова ли не може да се сложат светофари със соларни панели.Бързо, евтино и ефикасно решение.

Анонимен каза...

Пак е нещо, дори кръгово.Иначе тоя глъв народ ще се изтрепе.

Анонимен каза...

1-ви. Няма да сложат светофари, защото келепира е малък. А кръгово за 80 хиляди + актуализацията може да излезе и 200 хил.лева. Ще има за всички лапачи по веригата.
Например слизащите по С.Велики ще са без предимство и за да преминат кръговото ще трябва да чакат целия трафик по Ботев да мине и тогава да минат те. В общ линии и сега е така.
Ако има светофари, всеки ще си знае реда на преминаване и времето което му се дава за това.

Анонимен каза...

Едно кръгово е много по добро решение от светофар. Обаче тъпия троянец и на две нива да направят кръстовището пак ще се отрепе , като прави нарушения и няма кой да го санкционира!

Анонимен каза...

Светофар на Радецки Х Ботев. Там е същия _!_. А градинката на това кръгово дано има препятствия, иначе вечер газ направо.

Анонимен каза...

Само светофар ще свърши работа там.
Слизащите от Вила Вана нямат никаква видимост към идващите по Ботев в посока Иван Хаджийски, тези по Ботев в посока Иван Хаджийски естествено също нямат видимост към слизащите, идващите отдолу ще имат видимост към двете посоки на Ботев едва като влязат в кръга...въобще...
Кръговото е най-успешната форма, но не и тясно кръгово на урва!

Анонимен каза...

Каквото и да направят , ще е по добре от сега!

Анонимен каза...

Кви светофари със солари?
А като завали сняг и натрупа по солара кво праим? Ходим с раница с акумулатор да му подаваме ток????
А някой дали би могъл да ми обясни на първата снимка къде е този т.нар. пълен хаос?
Има коли.... има знаци.... всеки си чака реда....

Анонимен каза...

По- добре светофари.

Анонимен каза...

По-добре кръгово от светофари.

Анонимен каза...

Ей Донке съсипа толкова неща сега да почваме по ред 1,
Ливадето 2,Оряза толкова дървета3,Светофарите де ти мааа нали щеше да правиш или ти си крадна кинтите и до там 4,Де ти магазин лаиф ма кога ще е готов или ти бавиш теи да си краднеш повече 5,Къдети е кръговото на вила Вана нищо не направи няма и да направиш кирка за теб а не властааа

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |