Випуск 2016 получи дипломите си

* Връчиха ги бивши възпитаници – отличници тогава, успели днес
 * Първенецът на випуска Калина Нанкова: „Вече не сме ученици, но винаги ще си останем съученици” * Директорът: Бъдете смели и дори неразумни * Кметът: Не преставайте да обичате Троян
СОУ „Св. Климент Охридски” 
Страхил Камарашки връчи дипломата на първенеца на випуска Калина Нанкова
БИВШИ ВЪЗПИТАНИЦИ на СОУ „Св. Климент Охридски”, постигнали сериозни професионални успехи днес, бяха поканени да връчат дипломите на завършващите от Випуск 2016 на най-младото троянско средно училище. Те бяха: председателят на училищното настоятелство и бивш зам.-директор на училището Страхил Камарашки, златен медалист от Випуск 1991, друга златна медалистка от същия випуск – служителката в Първа инвестиционна банка Марияна Радоева, известният троянски бизнесмен Валентин Бечев, и той от Випуск 1991, пълната отличничка от Випуск 1996 и носителка на национална диплома д-р Кунка Танкова, актрисата от столичния Сатиричен театър Надя Стефанова от Випуск 2002, инж. Полина Павлова от Випуск 2003, сега главен експерт по строителство в общинската администрация. Церемонията се състоя в залата на Община Троян (21 юни), а сред гостите бе и кметът Донка Михайлова.

И КАКТО се полага, церемонията започна със слово на вр. и. д. директор Татяна Младенова. „Днес 40 момичета и момчета ще получат своите дипломи за средно образование. Дипломирането е толкова вълнуващо, защото то е не само край на един важен етап, но и поставя началото на нови предизвикателства, нови върхове за покоряване… Скъпи зрелостници, предстоят ви редица важни избори. Изберете това, което наистина искате, което ще осмисли живота ви и след години, когато направите равносметка, да кажете гордо: „Аз избрах правилния път“, обърна се към най-важните хора в този ден, момчетата и момичетата от Випуск 2016, г-жа Младенова. 

Татяна Младенова: "Бъдете смели, дори неразумни"
А ОСНОВНАТА й препоръка към тях бе – какъвто и път да поемат, да не забравят, че трябва преди всичко да бъдат добри хора. Отправени бяха и няколко важни пожелания към випускниците – да не се отказват да следват мечтите си, колкото и невъзможни да изглеждат понякога, да бъдат смели и дори неразумни, жадни за приключения и нови емоции; и последно, но не по значение – да не позволяват друг да чертае пътя им и сами да определят съдбата си.

КЪМ ЗРЕЛОСТНИЦИТЕ на СОУ „Св. Климент Охридски” се обърна и г-жа Михайлова. „Сега за вас е един финал, но след него остава поне един любим учител и поне един верен приятел. Но е и начало – затова вярвайте в мечтите си, имайте смелостта да променяте света, задавайте си трудните въпроси”, бе кметското послание към завършващите. Имаше и едно специално пожелание – никога да не забравят Троян, дори ако мечтите и животът им ги заведат другаде, да не престават да обичат Троян и да му помагат.

ОТ ИМЕТО НА ЗРЕЛОСТНИЦИТЕ на микрофона застана първенецът на Випуск 2016 на СОУ „Св. Климент Охридски” Калина Нанкова – с общ успех от дипломата за средно образование 5.99, пълно 6.00 на матурата по математика и 5.96 на матурата по български език и литература, четирикратен носител на наградата „Бризби”, 16-та на национално състезание по математика; „отговорна, добронамерена, уважавана и обичана от съучениците си”, както я определи водещият на церемонията – 11-класникът Иван Лучев.

„КОЛКОТО и да не ни се иска да го признаем, ученическият ни път вече е приключен. Вече не сме ученици, но винаги ще си останем съученици. Но мисля, че всички сме силни и борбени и ще се справим с предизвикателствата. И желанието ми е всеки път, когато се срещаме занапред, всеки един от нас да е по-щастлив”, обърна се към съвипускниците си Калина. Тя не пропусна да благодари на своите най-важни учители, като особено открои математичката Веселка Борджукова; а думите й бяха: „Тя ми показа красивата страна на математиката”.

ДИПЛОМИТЕ бяха връчени с много настроение, но и сълзи, с много аплодисменти и с много цветя и благодарности за любимите учители.

Т21

Още по темата:

11 коментара:

Анонимен каза...

Хайде към Калинел или Рико :)
Чакат и питат за Вас.

Анонимен каза...

Завърших средното си образование в СОУ Свети Климент Охридски гр. Троян преди десетина години.Отидох в София да уча и останах там да работя.Сега си идвам в Троян само по големите празници.Като наблюдавам каква е мизерия и скука е в този град и като осмислих гордо заявявам "АЗ ИЗБРАХ ПРАВИЛНИЯ ПЪТ" като се махнах от град Троян.Да госпожо Михайлова много сте права и много млади хора ще се махнат от града ни.

Анонимен каза...

№2 ЗАЩО СИ МИСЛИШ,ЧЕ ВСИЧКИ СА КАТО ТЕБ?СТОЙ СИ В СОФИЯ И ПО ГОЛЕМИТЕ ПРАЗНИЦИ НЕ СИ ИДВАЙ,КАТО ТИ ХАРЕСВА В ГОЛЯМАТА ЧИСТА СОФИЯ

Анонимен каза...

№1 ПО-ДОБРЕ В РИКО ИЛИ КАЛИНЕЛ ОТКОЛКОТО В АНГЛИЯ,ГЕРМАНИЯ.............НЕ МИСЛИШ ЛИ?НЕ НЕ МИСЛИШ

Анонимен каза...

И какво работиш в София 2ри,в кой квартал живееш,чел ли си "Печената тиква" на Елин Пелин и познай на кой герой от разказа си заприличал.Ти да не се казваш Душко?

Анонимен каза...

Ех, млади зелени тиквички, добре са родителите ви/ вашите роби/ без тях за никаде не сте....

Анонимен каза...

Не се казвам Душко 5-ти и съм прочел печената тиква на Елин Пелин.Не могат да ми текат лигите като видя печена тиква защото доходите ми са с пъти по високи от твоите получени в Троян.Явно с патешкия си мозък съдиш по себе си като си броиш средствата и чакаш от заплата до заплата с мизерните средства които вземаш в Троян.И още веднъж си правя равносметка като гледам селянията в града с останали безмозъчни същества и стигам до извода че "АЗ ИЗБРАХ ПРАВИЛНИЯ ПЪТ" като се спасих от Троян

Анонимен каза...

Да 3-ти стоя си в София.Не знам дали всички са като мен но всеки ден чувам,че нови попълнения от млади хора от Троян са се заселили в столицата и големите градове.А също така чувам че жителите на Троян с бързи темпове намаляват.Защо ли намаляват като не са като мен .Защо ли бягат младите хора от Троян.Но ти ме наведи на мисълта да организирам земляческа среща на Троянци и след това ще ти изпратя снимките да ни видиш.

Анонимен каза...

До Софиянеца от Троян.

Здравей еважеми софиянецо, пише ти човек роден, израстнал и изучил се в гр. Троян, сега живеещ със собствено жилище, автомобил и плащащ данъците си в гр. София. Взимам прилични пари, може би колкото теб ,знам ли? Само да попитам, понеже ти взимаш явно чували с пари и си много успял на ти или на Вие ?
Нека на Вие, защото такива ценни кадри като теб, са изключително важни за София, най- вече Троян.
Живея уважаеми както ти казах, в София вече около 7-8 години, но за разлика от теб, не се прибирам в Троян по ГОООЛЕЕЕМИИИ празници, а всеки миг когато мога. Не ме е срам от града ми, не ме е срам от приятелите ми в Троян, не ме е срам, че се прибирам. Вас уважаеми богати работещи Троянецо-софиянец явно Ви е срам, че сте от Троян, но това за съжаление са само част от комплексите ви, които ви задушават в Троян. Аз като се прибера се чувствам прекрасно, виждам, че града ми не отива на добре, но само той ли ? Чувствам се страхотно със семейството си, на което разбира се дължа всичко в този живот. Чувствам се прекрасно в троянските зведения вечер с моите приятели от Троян. Аз съм Троянец, и нищо, че живея в София, аз обожавам града си, а хората като вас подминавам в реалния си живот, защото знам, че хора като вас само отнемат от хора като мен. Вие сте така наречените дребни тарикатчета, които гледате мекото и бързо забравяте пътя до него.

Между другото може и в Т21 да спрете да влизата, аз поне няма да страдам за това. На гоооолеееемиии празници само се прибирате в Троян, но изглежда ежедневно надниквате в сайта на Троян21. Така де, вие излизате от селото, но то от вас не може.

Лека вечер уважаеми! Препоръчвам ви да посетите ресторанта в ловния парк, вероятно вие имате годишна резервация в там предвид голямата ви шеметна кариера и заплата, която получавате в мегаполиса на България. Успех и умната с трюферите!

Ваш Троянец - Софиянец прибиращ се и по малки и по големи празници, често и без празници :)

Анонимен каза...

4-ти не мисля, че е по-добре в троянските "мега-заводи" за по 2лв/час.
По-добре в Англия за 6м и да си дойдеш с 10-15 000лв напред.
А тука за 6м едвали ще заделиш и 1 000лв при тази заплата.

Анонимен каза...

d

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |