Джулай навръх Балкана, защо не!

* Десетина дни след Рок академия 2016 – рокаджийско посрещане на юлския изгрев на Беклемето при Арката на свободата; очакват се Фънки с „Черно фередже” и Звезди с „Аналгин”
Предстоящо
Големият билборд в началото на Троян откъм Ловеч
ТРИ ГОЛЕМИ билборда – в началото на Троян и на магистралите „Хемус” и „Тракия”, ловят окото и канят на две троянски рокаджийски събития, които ще се случат в рамките на десетина дни през втората половина на м. юни.  Организатори и спонсори и на двете е Община Троян, за което – адмирации!

ЗА ПЪРВОТО вече сме писали – поредното 4-то издание на троянската Рок академия (17-19 юни), чийто „гвоздей” ще е световната звезда Джо Лин Търнър, неговият концерт е на 18-ти. Отделно са  основните и неизменни „академични” дейности – конкурс за млади прохождащи рок групи от страната и обучителна част, тази година майсторските класове ще са по китара с наставник Цветан Недялков от „Ку-ку бенд” и по барабани, също воден от известен музикант.  Да припомним – Академията се роди по идея на художника и заклет рокаджия Иван Хаджийски.

Христо Ангелов
ВТОРОТО събитие е ново, провежда се за пръв път и негов родител е специалистът по туризъм в общинската администрация Христо Ангелов – Джулай (посрещане на юлския изгрев, вдъхновено от култовото парче July Morning на великата английска рок банда „Юрая Хийп”; възниква във Варна през 1972 г. - бел. ред.) навръх Троянския Балкан, на Беклемето (Троянския проход), на самото било при Арката на свободата. Това е мястото – внушително, красиво, волно, комуникативно (на метри от шосето). И отсега дава заявка троянският Джулай да се превърне в своеобразен аналог на традиционния вече морски Джулай край Камен бряг, провеждащ се от години и събиращ хиляди от цялата страна и чужбина. А датата е ясна – на 30 юни срещу 1 юли, от вечерта до сутринта.

Фънки с "Черно фередже"
Звезди с "Аналгин"
КАКВА е програмата за този първи планински Джулай на Беклемето над Троян? Организаторите вече са се договорили с Фънки и неговата ъндърграунд група „Черно фередже” и със Звезди и „Аналгин”, преговарят и с още няколко известни музиканти. Като са категорични, че музикалното присъствие ще е сериозно и без компромиси. „Юлският изгрев над Балкана е един алтернативен поглед към Джулая, защото до момента в България подобно събитие се провежда единствено по Черноморието”, коментира г-н Ангелов.

Т21

Още по темата:

21 коментара:

Анонимен каза...

Браво, а сега малко урок по история за "специалиста по туризъм", г-н Ангелов:

"Джулая“ е самобитен за България поради естеството на неговото възникване и не се наблюдава в други страни в Европа и по света. Твърди се, че е възникнал като протест срещу КОМУНИСТИЧЕСКАТА власт, изразен в значението и внушението на едноименната песен на Юрая Хийп. Символичното посрещане на изгрева е било като посрещането на едно ново начало и едно по-добро бъдеще за първоначалните участници. След падането на комунистическия режим в страната движението продължава да съществува, но липсата на първоизточника за протест променя с времето основната идея на първото хипи движение в България."

Какво общо има Троян,тежък комунистически бастион, с Джулая?
Явно наистина лумпенизацията в България е повсеместна, и сульо и пульо без да знаят какво и как, се слагат навсякъде!
Специалистът по туризъм, дали знае,че неговата шефка(Михайлова) е на един от най-високите постове в ИБ на БКП/БСП ?
Та Джулая е измислена точно срещу комунистите!!!!

Анонимен каза...

БСПто го оставете аз питам чорапогащник ще го стегнат ли за събитието.

Анонимен каза...

Чорпогащника-май беше към община Карлово.

Анонимен каза...

Черното фередже как кореспондира, като стил на изпълнение с Юрая Хийп? Май никак.

Анонимен каза...

Брао Кес!

Анонимен каза...

Чорапогащника се стопанисва от нашата община, не Карлово.

Анонимен каза...

И в този ред на мисли на 1ви,точно чорапогашника с таз дата 9.9.1944 отпред т.е. символа за настъпването на комунизма в България отвред отговаря и е най подходящ за това събитие т.е. с идеята за Джулая който е измислен точно срещу комунистите!!!!Иначе още един повод за напиване на сифалък на балкана става.

Анонимен каза...

А Фънки е голяма "звезда".
Освен да покаже лой и простащина.
Много хора не гледат "талантите" и други подобни, точно заради разни като тоя палячо.

Анонимен каза...

То пък кво има да им се гледа,не ви ли втръсна от тия тъпотии?
Искам да попитам коя песен на Черно Фефедже е любима на Дони?За Караибрахим бесни, или В казан си се пекла?

Анонимен каза...

Като прибавим и това,как тъй нареченият фънки с цялата си компания неотдавна се появи в предаването на Милен Цветков с по един гол х.й на чело и в женски дрехи,рок-чалгата се очертава да е на ниво.
Пак на наш гръб и за наша сметка.И заради зашеметяващият вкус на тези дето ни управляват.

Анонимен каза...

Поздравления!!!

Cherry каза...

Страхотна идея! Не мога да повярвам , че прочетох толкова негативистични , тъпи коментари!

Анонимен каза...

Поредната малоумна общинска простотия. Че що не го направите на връх Ботев, бре. Явно общинарите не 7а ходели на чорапогощника рано сутрин, когато там се е..т ветровете. Нали ще умре народът от студ! Те за това хората правят подобни мероприятия в ниското и по-топлото.

Анонимен каза...

13-ти, малко си груб, но си много прав за студа, често по това време на годината има и доста гъста мъгла - с нож да я режеш.

Анонимен каза...

Да 12-ти,
страхотна идея,но на друго място и с други участници.
Нали това е проблемът на нашите хора/организаторите/,че няма с какво да мислят.
А когато има такива ялови идеи,винаги ми се иска да разбера кои и колко плаща за това???

Анонимен каза...

https://www.youtube.com/watch?v=WU-7yXRt6GE
https://www.youtube.com/watch?v=RPgd5Vc6dAE
Супер ще слушаме от Троян на живо песента Крали Марко и Калугер ме гони мамо

Анонимен каза...

https://www.youtube.com/watch?v=m8uVSJL0nBc

Анонимен каза...

Тъпани

Анонимен каза...

Не разбирам защо винаги когато някой се опита да направи нещо различно в този град бива оплют ? Дайте вие предложения за подходящи групи? Вероятно ако някой мангал ви пее ще ви се хареса, нали ?

Анонимен каза...

Идеята е свежа и добра. Но, какво разбирам, аз съм рок-фен. Браво Ицеееее.

Анонимен каза...

Защото безмозъчните същества правят умствени напъни да направят нещо за да може успешната Дона да има да се хвали.Ало общинари сложете по мощни говорители за да може да се чува от Троян песента КАЛУГЕР МЕ ГОНИ МАМО.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |