Държавата не дава, ще пробваме с общински средства

* Кметът предлага да ремонтираме пътя през кв. „Ливадето” със собствени сили, трябва одобрение от Общинския съвет,
 ще струва около 150 хил. лв.
А дано
Пътят в кв. "Ливадето" - ще пробваме да го ремонтираме с общински средства
НА ПРЕДСТОЯЩАТА сесия на Общинския съвет (ОбС) на 19 май Кметът Донка Михайлова ще внесе предложение да се отпуснат средства от общинския бюджет за реконструкция на най-невралгичния и намиращ се в безобразно състояние участък от пътя Троян – Орешак. Става дума за 1-километровия участък в района на кв. „Ливадето”, част от трасето на републиканския път III-357. „Този участък е реконструиран за последен път през 1986 г. Внасянето на това предложение до ОбС е последното нещо, което можех да направя след поредицата от управленски действия, които за съжаление не дадоха резултат”, заяви г-жа Михайлова.

ГРАДОНАЧАЛНИКЪТ припомни, че в рамките на последните два месеца са проведени редица срещи с едничката цел – институциите да бъдат убедени, че „не е възможно път, който е реконструиран за последно преди 30 години, да бъде в състояние да обслужва транспортния трафик от Троян към Орешак и Троянския манастир”; и че този път до голяма степен е станал лицето на нашата община, тъй като по него минава основният поток на гостите и туристите, които очакваме да се връщат тук още много пъти.

Г-ЖА МИХАЙЛОВА уточни, че в рамките на споменатите два месеца е имала интензивна кореспонденция с Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ) с настоятелното искане за реконструкция на три пътни участъка в община Троян, част от републиканската пътна мрежа: цялото 4-километрово трасе от Троян до Орешак (III-357), пътят през Дълбок дол, Борима, Старо село към Лесидрен (III-402) и двата входа на Троян (откъм Ловеч и откъм Беклемето). Паралелно били проведени и срещи с началника на Областно пътно управление – Ловеч инж. Гроздан Грозданов, областния управител Ирина Митева и петимата депутати от нашия избирателен район (Иван Миховски, Антон Долапчиев, Димитър Горов, Кирил Цочев, Джейхан Ибрямов).

„БИХ ИСКАЛА да благодаря на зам.-председателя на Народното събрание Кирил Цочев – единственият, който реагира на нашите искания и ми организира среща с регионалния министър Лиляна Павлова и зам.-министър Николай Нанков. Очевидно е, че средства от държавата за реконструкция на пътя от Троян до Орешак, малко над 4 километра, тази година няма да бъдат отпуснати, такъв бе отговорът на министър Павлова”, обобщи Донка Михайлова. А след изясняването, че ситуацията е като при Остап Бендер – спасяването на давещите се е проблем на самите давещи се, се преминава към варианта да опитаме да направим реконструкцията на най-тежкия участък в кв. „Ливадето” със собствени средства.

„НАДЯВАМ СЕ общинските съветници да дадат съгласие това да се случи, за да започне процесът по избор на изпълнител, който по силата на Закона за обществените поръчки (ЗОП) ще трае около три месеца. По предварителни разчети реконструкцията на въпросния 1-километров участък в кв. „Ливадето” ще струва около 150 хил. лв., но в момента се правят точни разчети и сумата ще се прецизира. При всички случаи обаче работата няма да бъде свършена до 15 август, когато хиляди от цялата страна и чужбина се стичат за храмовия празник на Троянския манастир. 

За пътя към храма в Орешак (ул. "Стара планина") ще кандидатстваме по ПРСР
ХУБАВА новина е, че се подготвя проект за реконструкция на централната улица в Орешак (ул. „Стара планина”, от табелата на входа до Троянския манастир), с който ще се кандидатства за финансиране по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР). Като голямата амбиция/мечта е в обозрими срокове да се реализира цялостната реконструкция на пътя от жп прелеза в Троян (Кози вир) до Троянския манастир. А дано!

Т21

Още по темата:

42 коментара:

Анонимен каза...

Няма да дадете ВиК-то, а? Сега ще видите пари за инфраструктура през крив макарон. Много зор ще видите и с червения ви кмет!!. През оная работа ще ви излезе откачения ви избор. Ама проста кратуна балканска, не увира пущината. А да плащате масрафа на държавата си е живо прее..., прецакване.

Анонимен каза...

Пътят Троян - Орешак е ужасен , и този през Дълбок Дол - Борима - Старо Село е леко казано УЖАСЕН има много кал и дупки. В крайна сметка пътят Дълбок Дол - Борима - Старо Село ще се прави ли???

ГЕРБ до гроб каза...

Давай тогава да гоним червения кмет,правим Миховски кмет,Минко председател на съвета,назначаваме само наши в общината,заменяме знамето на Троян със знамето на ГЕРБ,горе ГЕРБ до гроб,пишем в член 1 на конституцията,че:(1) Република България e гербаджийска държава на трудещите се от града и селото начело с Бойко и ГЕРБ (2) Ръководната сила в обществото и държавата е Граждани за европейско развитие на България /ГЕРБ/(3) ГЕРБ ръководи изграждането на развито гербаджийско общество в България в тясно братско сътрудничество с ДПС....И скачаме под влака....

Анонимен каза...

Че как ще дадат ВиК на държавата? Нали то пълни личните джобове на Донка и Гечев!

Анонимен каза...

Тои Гечев май доста се налапа покрай това ВИК апартамети по София на морето в троян,къщи в махала до Троян чудно от една заплата как стават тези работи да не заплатата му да е 10000лв месечно

Анонимен каза...

Абе 1-ви. Явно си много прост. Значи си съгласен да се даде всичко на държавата(с цел някой да хапне апетитните дружества) само и само тя(държавата) да ти отпусне малко пари(нейно задължение) за ремонт на найните пътища.Ти какво предлагаш, че не разбрах?

Анонимен каза...

6-ти Ти балканска главо зелена, не схващаш ли че ВиК - то ви вече е обречено. Как да ти го напиша, като си с ПУЦ и не разбираш нищо освен от скапана шльоковица и смръдливи компири? Предложението ми е да изпросите колкото се може повече от държавата, преди да ви вземат водата и да ви прецакат, както впрочем прави в момента любимата ви кметица.
Ама като сте клепари хем ще платите ремонта на държавните пътища, хем ще ви вземат водата. Еснафи.

Анонимен каза...

Добре, че изгониха Бънди. Иначе щеше ремонта да е на 200 хил. лева и пак нямаше да достигне.

Анонимен каза...

7-ми. Ти от кой град си?

Анонимен каза...

До Тъпанар №1 - значи ли че трябва да гласувам за по-смотания кандидат за кмет, само за да се подчиня на правителството, а пък то да даде пари за пътища? Това ли е демократичното управление на ГЕРБ? За мен това си е чисто изнудване, наказване на добрия кмет, само защото не е от "наште", респективно на тия дето гласуват за него.

Анонимен каза...

До 7-ми. Нали знаеш, че ГЕРБ няма да управляват в следващия парламент. Лиляна Павлова е бита карта вече. И БСП няма да са.

Анонимен каза...

До №1: Пътят през Дълбок дол, Борима, Старо село към Лесидрен (III-402) е разбит много отдавна. Защо не го направиха, когато кмет беше Акимов, а правителството - на ГЕРБ?

Анонимен каза...

При петима депутати и един зам министър от региона, да не се случва нищо в посока Троян...
Всъщност добре сте си в Троян.Нямате право да мрънкяте и обиждате нито Донито нито Минчо, нито Дилянката, защото вие сами си ги избирате !

Анонимен каза...

Всъщност този казус показва каква е политиката на ГЕРБ както на местно, така и на държавно ниво - противонародна. Ама като сме тъпи защо да не ги изберем отново?

Анонимен каза...

Пътя през Борима го ремонтират с една машина която оставя камъни и прави бабуни , няма ли кой да сигнализира за такива некачествени ремонти , нали с нашите пари го плащаме. Или и това е схема за крадене на пари , това е доста по-евтин и некачествен ремонт. КЪДЕ Е КОНТРОЛА??? Пак някой спи и не си върши работата!!! Или така им изнася!!!

Анонимен каза...

Естествено е, че АПИ отказва да преасвалтира участъка през Ливадето. Участъка доби вида си след реализацията на водния цикъл и реализилраните водопроводни отклонения от ВИК Троян. И в двата случая строителите си оставиха ръцете там, но това не пречеше на ръководителя на проекта да си взима хонорара и да не носи отговорност.Няма и сила която да накара ВИК Троян да поправи настилките си над отклоненията. Така че уважаеми съграждани това може да бъде направено с Вашите пари, от данъците Ви. Казвам може защото може и да не стане.Като цяло питам Михайлова какво все пак успя да договори? От трите обекта нито един. Голям успех Михайлова, но поне опита. Предните и това не направиха. Резултата е нещо като нищо.

Анонимен каза...

7-и не те знам балканджия ли си, полендак ли, или столичанин в повече, ама ти не разбираш ли, че това правителство вече се оттича в канала. И че вашият любим вожд ще се опита да се спаси в президентството, но едва ли ще го огрее.

Анонимен каза...

Ми то какво излиза , че ВиК - то виновно за пътя! Кога ще си запълните дупките около паметника на Кино Кукувишки??? Копахте за течове и за водния цикъл и така з......е всичко!

Анонимен каза...

Че то ВиК-то вече си е частно, как така ще го взема държавата, от къде накъде ще национализират частна собственост, къде се намират, да не сме в комунизма !!!

Анонимен каза...

Дадоха се едни средства,направиха се УЖ РЕМОНТИ дори и на този участък...Сега има нужда от нов ремонт абе да питам аз явно за ремонт не отидоха тези средства а къде ли Г-жо Михайлова .. Страх ме е да видя къщите ви сигурно са 22 век...Крадете,крадете ... Да има за вас народа да мре..

Анонимен каза...

На 15-ти август затваряте пътя за Троянския манастир и пишете на лозунгите защо го правите. Да видят всички гости и да псуват - задават се избори.... Може да вземете идея как да стане от гърците - по Орешака и Троянско трактори бол.

Анонимен каза...

21 -ви това е много добра идея!

Анонимен каза...

до 5-ти каде има имоти Гечев разкажи повече

Анонимен каза...

Очевидно започва гербаджийският натиск за обработка на общественото мнение - Троян да клекне и да си хариже ВиК-то на мутро-милиционерите от ГЕРБ. Коментар 1 е нагледен пример. С подобен номер преди 200 години изработиха индианците да им вземат и водата и земята. Сега тези бивши собственици са в резервати.
*
Някой знае ли защо Михайлова не задава въпрос в НС към Л.Павлова, където всички да чуем защо държавата отказва да финансира този път през Ливадето, а ни баламосват с общи приказки? След като на един общински кмет му "уреждат среща" с един министър - или кмета е слаб и неадекватен или министърът е тоталитарен дерибей и се прави на недосегаем или най-често и двете. От 1992-ра до 1995-та г. подобно нещо бе немислимо. Министрите идваха в Троян на крака!!!
*
Защо никой не се сеща за онзи грандомански проект "воден цикъл", където се разкопаха над 21 км пътна мрежа и се знаеше, че пари за нова пътна настилка не се предвиждат, както и че не може да кандидатстваш по европроект за финансиране на път, който си разкопал по друг европроект?
Още тогава общинския съветник И.Пеевски предупреди, че Троян се набутва с проект, последиците от който не е в състояние и с необходимите местни средства да финансира. И не само това са рецидивите от този грандомански проект.
*
Със 150 хил лева Михайлова няма да направи качествен път, а само ще тушира временно напрежението. След няколко години този "евтин" път отново ще е разбит. Да не говорим, че идеята ми/ни за велоалея от Кози вир до Манастира с подобно кметско безсилие и неадекватен общински съвет става напълно нереализируема.
Трагедията е, че кметовете на Троян и общинските съветници са толкова глупави, елементарни и с мислене и манталитет от преди 50 години, че дори една проста сметка не могат да си направят. Хвърлят се като абсолютни глупаци по тези европроекти, радват се като дебили колко милиона били "усвоили", а за последиците нито могат нито знаят какво да правят и как да регират. Явно комисионните и далаверите около тези европроекти съвсем са замъглили и без това малките им птичи мозъчета.
Беше им обяснено на общинските съветници, че в ОбС трябва да се вземат политически, а не технически решения. Ама когато си тъп цървул и когато по някаква случайност или партийна далавера някой те е набутал там, където не ти е мястото - какво да очакваш от подобни самозванци? Резултатите говорят сами.
Затова с такива умници - Троян от 10 и повече години е с едни и същи местни приходи и въпреки повишаването на местните данъци и такси, както и подобряване събираемостта им - едва успява да покрие загубите от данъците и таксите на хората които напуснаха този пропадащ град. Все пак за 25 години загубихме 30% от населението на общината. А тенденциите за следващите 10-на години са направо ужасяващи. Важното е, че на „юнаците” в ОбС изобщо не им пука, а на кметовете и администрацията пък съвсем.
А нови приходи и от къде и от какво да дойдат за да увеличат поне неколкократно средствата в местния бюджет - нито знаят как и какво да направят, нито пък ги интересува изобщо. Дай им да харчат готови пари. За друго не ги търси тези нови комуняги от всичките партии, намърдали некадърниците си в ОбС Троян. А някои имат претенциите, че били "десни". Кое ви е дясното бе, другари и другарки? Един лев не сте докарали в бюджета от някаква дясна политика за последните 20 години. Или разпродавате имотите или чакате като готованци някой лев да ви капне по тези убиващи ни европроекти, че да има какво да плюскате и да се представяте за велики управленци. Въздухари! Европроектите са съпътстващи на бюджетните проекти в цяла Европа. Ако ви ги спрат – какво ще правите? На всичкото отгоре Михайлова и умниците в ОбС обвързаха всички дългосрочни и стратегически програми на Троян на 100% с тези европроекти. Тотално безумите! Така, че като няма еврофинансиране /както сега/ - друг да им е виновен на тази пародия, наречена троянски политици и управленци, които от обувките и шкембетата си по-надалеко не виждат.
И.Пеевски
Adelaida, SA

Анонимен каза...

За сведение и ограмотяване на ОбС Троян предвид гласуването на поредния "разход" от поредицата "Ха дано"
*
Общините пропиляват 70% от разходите си

http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2016/05/11/2757744_obshtinite_propiliavat_70_ot_razhodite_si/

И.Пеевски
Adelaida,SA

Анонимен каза...

Я да заделите малко средства за автогарата, където е гумаджийницата, че там дупките са кратери. То малко му трябва, бе. Ако не се откраднат много пари от ремонта на ливадето, ще стигнат и за автогарата.

Анонимен каза...

Илияне материала от този линк който си публикувал не е за птичите мозъци на троянските управници,Според мен много на висок стил е написан.Трябва да им избереш статия която е написана на бабешки за да могат да им стоплят албанските реотани.Те бързо схващат ама много трябва да им се обяснява.Освен това общинската администрация е напълнена с хора които ходят на работа за трудов стаж и заплата,а да не забравя доста са пенсионери и ходят там да се развличат и ако могат да врътнат някаква далавера да им влезе нещо в джоба.А на успешната Дона мозъка им стига само да сменя всяка година кашпите и кошчетата по центъра и да сее китки.А забравих вече е и главен аранжор на магазински витрини по центъра.Е толкова им е умствения багаж.Тя може само да се усмихва и да ръси празни приказки без съдържание.Ама какво се чудиш то в парламента членовете на правната комисия все юристи не знаят законите които са приели и ръсят глупости и един сценарист без юредическо образование ги направи на пух и прах.Какво очакваш от нашите селски народни избранници ама се барат за голяма работа.Безмозъчни същества.

Анонимен каза...

Браво на Донка. Борец е. Честен борец за интересите на Троян.

Анонимен каза...

Никога до сега Троян не е имал по-мъж за кмет. Браво Михайлова. Като те изгонят от вратата влизаш през прозореца.

Анонимен каза...

Този участък на Ливадето наречен сполучливо от хората "Донини тръскалки" или "Къртичините" са си лична отговорност на другарката. Някаква фирма си остави ръцете по време на "Цикъла", но за това отговаря кметът. Дори, ако трябва да бъдем честни-трябва да оправи "тръскалките" със свои средства, защото нейно е било престъпното нехайство !

Анонимен каза...

Ало 28 и 29 общински чиновници фалете успешната Дона,че рано или късно ще си иде и тогава ще може ли да крадете и да погазвате грубо законите.Рано или късно идва видов ден а ние събираме материали за да ви разобличим като му дойде времето.

Анонимен каза...

Ма най се види,че събираш джиброви изпарения,а?Как си се подкарал след още две и възстание ще поведеш...

Анонимен каза...

О "свети Илиян" пак се появи да ни поучава.Да се чуди човек той като беше общински съветник в коя категория попада - на глупавите и елементарните или на "гениалните". Троянци да вземем да го канонизираме тя дано получи смирение с више

Анонимен каза...

Добре, че беше Илиан та да поспре кражбите по времето на другите кметове. Беше трън в очите Ви. Затова и сега го оплювате. Засрамете се!

Анонимен каза...

Тия специалисти от ВИК дето минат, след тях е гром и лом - Ливадето, Топливо, Симеон Велики ....

Анонимен каза...

олигофрен

Анонимен каза...

Много услужливо заглавие, навеждащо читателя в посока как УСПЕШНАТА е имала ЕДНИЧКА цел, но видиш ли ДЪРЖАВАТА...
Не ме разбирайте погрешно, но каквато е Михайлова, същия бе и оня простак милиционер.Сигурен съм,че като сдаде властта,трети мандат няма да има, ще е повече от доволна в обезпечаването на своя и на двете си дъщери живот. Както и на партийните фирми съпътстващи кметуването ѝ.
Размислите, защо ПАК нищо не се промени, остават за троянци.А те вече са известни с интелекта си !

Анонимен каза...

Този с коментарите под 1 и 7 е гнусен ловчалия. Най-вероятно някой от областна администрация и/или от община Ловеч. Понеже от тяхното ВиК АД (на община Ловеч и на Р България)нищо не става и има големи загуби гледат да лапнат нашето ВиК ЕООД (100 % общинска собственост) защото е много по-добро.

Анонимен каза...

A то троянското В и К е супер - като завали дъжд, и от чешмите тръгва кална вода.

Анонимен каза...

Илияне не спирай! Трудн е битката ти, но ина и хора, които са с теб. Понеже народа е стадо ги е страх, но така сме си от векове.

Анонимен каза...

Че си тъп-тъп си, спор няма. Само не разбрах защо си мъчиш мозъка да мислиш...

Анонимен каза...

Донке управи си пътя ма стига кради окради общината стига ма съсипа ни града Донка къртицата я въри дет.............не угрява

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |