Със собствени средства ще ремонтираме пътя в Ливадето

* След поредното политическо театро съветниците решиха - заделят 193 хил. лв. от общинския бюджет за преасфалтирането на участъка
 * Инж. Марин Радевски: „Аз знам коя фирма ще спечели търга”
 * Донка Михайлова: „Нямам абсолютно никакви зависимости”
В Общинския съвет
инж. Марин Радевски, Донка Михайлова
С ПОЧТИ пълно единодушие – 26 „за” и само един „против” и един „въздържал се”, на последната сесия на Общинския съвет в Троян (19 май) бе прието предложението на кмета Донка Михайлова за актуализация на общинския бюджет. Става дума за заделяне на 193 хил. лв. от резерва за непредвидени и неотложни разходи за спешно цялостно преасфалтиране на 1-километровия пътен участък от републиканския път III-357 в троянския кв. „Ливадето”. Намиращият се в безобразно състояние участък, който не е ремонтиран от далечната 1986 г., а след скорошните интервенции по водния цикъл и последвалите кърпежи е в още по-тежко състояние. И който на всичкото отгоре поема сериозен транспортен трафик и е основната връзка за най-значимия и най-посещаван туристически обект в нашия край – Троянския манастир.

НА ПРЪВ поглед решението на съветниците бе безалтернативно и бе логично да се приеме лесно, след като вносителят вече поясни, че всички наши искания към държавата да си свърши работата и да осигури ресурс за ремонта на въпросния участък от републиканската мрежа са ударили на камък. Това бе обяснено и в кратката писмена аргументация на предложението. Но напук на логиката до убедителния вот не се стигна никак гладко. А ако трябва да назовем нещата с истинските им имена – станахме свидетели на поредното троянско политическо театро с познатите главни изпълнители, което в някаква степен върна тона от предизборната кампания на последните местни избори. Кое ни дава основание за това твърдение?

ЩЕ ЗАПОЧНЕМ от водещото изказване по точката, направено от силния човек в ГЕРБ – Троян и председател на групата съветници гербери инж. Марин Радевски. Той остро атакува искането със следните мотиви. За закърпените участъци след водния цикъл би трябвало да има 5-годишна гаранция, но Общината кой знае защо не е направила рекламация; „Почвам да си мисля, че има някаква обвързаност между Общината и изпълнителя”, заяви г-н Радевски, макар веднага да побърза да уточни, че не говори за корупция, а за бездействие. И все пак точно за корупция бе намекът му с припомнянето на един стар виц от соцвремената – учителката казала на учениците правилния лозунг „Всичко в името на човека, всичко за благото на човека”, а Иванчо веднага репликирал с думите „Другарко, аз знам кой е човекът”. „Аз знам коя фирма ще спечели търга за асфалтирането на участъка, същата”, категоричен бе инж. Радевски. И заяви още, че не е редно с общински пари, които могат да се използват за друго, да се финансират държавни отговорности.

НО ВЪПРЕКИ твърдия си отпор председателят на групата на ГЕРБ отправи ясен апел към своите хора: „Дори аз да гласувам против, гледайте да съберете 15 човека (нужното мнозинство – бел. ред.)”. Разбираемо „раздвоение”, тъй като никой не би рискувал да си навлече гнева на троянци, като попречи на лелеяния и наложителен пътен ремонт. Това изказване отприщи активността на второстепенните участници в театрото, като най-гръмогласен бе председателят на комисията по ТСУ и инвестиционна политика инж. Марин Райков; накратко – остри критики, но накрая гласуване „за”. 

МАСИРАНАТА атака видимо ядоса кмета Михайлова и тя поиска думата. „Чух много странни неща в този дебат, чуха ги и гражданите на Троян”, заяви градоначалникът. След което напомни, че преди няколко седмици екип на Министерството на околната среда е бил в Троян за приемане на свършеното по проекта за водния цикъл и обявил, че това е „един от трите най-добре изпълнени водни цикли в България в рамките на изминалия програмен период”. Оттам г-жа Михайлова премина във фронтална атака с риторичното си питане: „Има ли в тази зала хора, които се опитваха да пречат на изпълнението на проекта за водния цикъл на Троян, създавайки внушения в държавната власт, че проектът трябва да бъде възпрепятстван? Няма да дам отговор, засега”. И с директната реплика към основния си опонент в залата: „Г-н Радевски, не за пръв път правите намеци за зависимости. Очаквам от Вас да кажете какви точно са тези зависимости или да ми се извините. Казвам ясно на глас – нямам абсолютно никакви зависимости от фирмите изпълнители, нито някой от 10-те човека, които участваха в процедурата за възлагане на обществената поръчка. Аз знам, че хората съдят за постъпките на другите по себе си, но в случая много Ви моля не пренасяйте към мен такива вини, аз нямам такива”. 

ПО-НАТАТЪК в сърдитото кметско слово имаше отговори на други нападки и някои разяснения. По водния цикъл в кв. „Ливадето” са работили само двете фирми от консорциума изпълнител – „Осъм инженеринг” и „Юнг”, подизпълнители не е имало. След приключването по искане на Общината споменатите фирми на два пъти допълнително са кърпили участъка, но експертните оценки са, че „няма как след напречно прокопаване на път, който е с 31-годишен живот, да се постигне резултат чрез кърпежи”. А гаранционният срок на подобни кърпежи (възстановяване на пътната настилката във вида преди работата по водния цикъл) е не пет, а две години и приемателните комисии не са имали забележки. Настилката обаче е тотално компрометирана, има мрежови и други напуквания и решението е едно-единствено – цялостно преасфалтиране; именно с тази цел се искат 193 хил. лв. от общинския бюджет.

Участъкът в кв. "Ливадето" да бъде ремонтиран с общински средства, гласуваха съветниците
КАЗАХМЕ вече, че театрото в местния парламент завърши с хепиенд и масово гласуване „за”. Което пък означава, че до есента споменатият ужасен пътен участък в кв. „Ливадето” трябва добие нормален вид.

Т21

Още по темата:

43 коментара:

Анонимен каза...

Генадий, няма ли вече да публикуваш добрите дела на депутат Миховски?Защо криеш?Другите троянски медии пишат за доброто сърце на нашият политик,ти не!
Посетил е училището в Черни Осъм и е държал реч.
Сега подарява на Троян, 1-ви Юни, а ти мълчиш.
Този млад човек отдал се на каузата Троян,прави всичко за нас, а ти мълчиш.

troyan21 каза...

До №1: Раздаване на мартенички в приятелска детска градина, публично боядисване на великденски яйца, разливане на партийна супа за подбрани пенсионери, прочитане на поздравителен адрес в едно училище, безмълвно присъствие по разни събития, тиражирани снимки до големите партийните началници, сега предстоящо раздаване на балончета за 1 юни - ако това са сериозните депутатски дела, които съм подминал, прави сте и трябва да се извиня за пропуска пред немалката читателска публика на Т21. Аз обаче си мисля, че депутатът, истинският, трябва да върши едни по други работи - да е визионер, да е речовит, да е публична фигура от най-едър мащаб, да лобира за едри неща, засягащи местната общност (в случая - троянската), включително от парламентарната трибуна, в някаква степен да е надпартиен, народен представител на всички, а не да се държи като селски партиен секретар от соцвремената, да вдъхва респект... Та затова май не трябва да се извинявам, изобщо.

С уважение: Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

Анонимен каза...

Този аутобан/ Троян- Манастира/ точно отразява състоянието на община Троян

Анонимен каза...

Например депутата от нашия край трябва да окаже съдействие за ремонта на пътя към с.Орешак и този към Старо Село , а не да плащаме ние за бездействието и зле асфалтиран път след ремонт на ВиК. А нашия депутат се крие като мишок.

Анонимен каза...

Тоя дупетат е срам за нас. Пълна нула. А на всичко отгоре, това там му е района. Мълчи като пукал и по този начин само вреди.

Анонимен каза...

Това не е вярно.Снимките с управляващите политици на депутат Миховски не са случайни.Но вие завиждате от злоба.Именно тези сними говорят, че той се е срещал защото чилее за Троян.И ето сега пътят ще се ремонтира.Среща се и с деца, и ето сега ще ом раздава балончета на празника.Среща се и с пенсионери.Постоянно се среща и прави толкова много за Троян.

Анонимен каза...

Марине, ясно е, че „наша” фирма ще спечели.Да не би когато ваща партия командва да бе по-различно?Не мога да те разбера и теб на къв се правиш.

Анонимен каза...

Г-н Маринов, страхотен очерк на депутатската дейност.Може да ви послужи за чернова на статия с по-задълбочен анализ.Читателите я очакваме.

Анонимен каза...

Значи види им се края на т.нар. "Донини тръскалки". Само, че средствата трябва да са от личния бюджет на кметицата, защото нейна е вината, че някаква фирма си остави ръцете там безнаказано. И тук е моментът да попитам: Със закон от 26 април 2000 г. и обнародван в Държавен вестник, брой № 37 от 5 май 2000 г. Народното събрание обяви комунистическия режим в България за престъпен. Член трети обявява БКП за престъпна организация от което следва, че всички босове в тази престъпна организация са престъпници. Та в този дух: дали пък Троян не се управлява от престъпници по смисъла на този закон ?

Анонимен каза...

Нека г-н Радевски да каже коя според него ще бъде фирмата изпълнител на пътя през Ливадето (може да го направи като предаде запечатан плик с името на фирмата в редакцията на "Троян - 21 век"). Когато ремонтът започне, пликът да бъде отворен и да проверим прав ли е г-н Радевски.

Анонимен каза...

Като избирател моля г-н Миховски в дните за парламентарен контрол да попита министър Павлова кога се планира цялостен ремонт на пътя за Орешак и кога на пътя от Дълбок дол през Голяма Желязна и Борима.

Анонимен каза...

Тоа пък!Дони я избраха 10 000 троянци.Това означава, че и те са престъпници, защото са комунисти.Нал' тъй?

Анонимен каза...

Журналистиката е изкуство. Работата ѝ е да отразява безпристрастно събитията, за да може читателя или зрителя сам да си прави изводите. За съжаление в нашата държава журналистите са малко, а хората които тръбят мнението си много. Надявам се да се създаде сайт или медия, която не нагажда мнението си по нечии интереси. Ясно е, че това няма да сте вие, защото всичко от снимките на статиите до думите ви е с някаква цел, друга от тази да предаде информация. Все пак ви благодаря за усилията. Искрено се забавлявам като чета материалите и коментарите, но на сериозно не мога да ви взема.

Анонимен каза...

Ти да не би да си журналист?И като си толкоз умен,я посочи една едничка такава медия в целия ни свят.Назови я, ето тази медия е такава.Айде да те видим.

Анонимен каза...

12-ти, в никой случай ромите, червените бабички и недоволните от ГЕРБовския кандидат троянци , които са гласували за др. Михайлова не са престъпници, но по смисъла на Закона-всички които са били на ръководни длъжности в апарата на БКП и ДКМС и са налагали престъпната политика на тази престъпна организация би следвало да са престъпници

Анонимен каза...

Баси, общински/държавен служител, в работно време, пише пи форумите срещу кмета.Голям си,честно!

Анонимен каза...

ЗАЩО МЪЛЧИ ДОНКА
http://lovechmedia.com/%d0%bc%d0%bd%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d1%8f/%d0%b8%d0%bd%d0%b6-%d0%b8%d0%bb%d0%b8%d1%8f%d0%bd-%d0%bf%d0%b5%d0%b5%d0%b2%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0%b2%d0%b8%d0%ba-%d1%80%d0%b5%d1%84%d0%be%d1%80%d0%bc%d0%b0-%d0%b8%d0%bb%d0%b8-%d0%b4%d1%8a%d1%80%d0%b6/

Анонимен каза...

Е тая фирма дето ги нас.а тез гов.а, що не си ги оправи ?

!!!!! каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
!!!!! каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Анонимен каза...

Кметицата иска пари за ремонт на пътя, тъй като тй е в трагично състояние. Кметицата вади експертиза, че предишния ремонт на пътя, който е направила, е перфектен. Кое от двете напълно противоречащи си неща е вярно?

!!!!! каза...

Искам и аз да попитам г-жа Донка Михайлова:
1.Защо никой не потърси отговорност от фирмата построила въжения мост в началото на с. Терзийско? Мостът падна в гаранционния срок и никой не предприе никакви действия!
2. Колко пари е дала Общината за построяването на този мост? Кой понесе отговорност за напразно похарчените пари?

Питам тук, защото до Общината бяха изпратени множество жалби и подписка за решаване на проблема и...нищо!!!!
Г-н Маринов, вие поехте обещание, ако сте забравили - вижте си в архива.

Анонимен каза...

Извинете че ви притесних. Просто изразих съжалението си към статуквото. В скромния си опит не съм срещал такава "медия", но за щастие има отделни индивиди които получават проблясъци. Далеч съм от мисълта, че пълна обективност е възможно да има някъде и не мисля че е нужно. Отново казвам, че чета материалите тук с интерес, но мисля че някой хора ги приемат по-сериозно от колкото едни видимо субективни, представящи удобната част от информацията материали заслужават.

Анонимен каза...

Поздравления, Генчо, ти си единствен, който се осмеляваш да казваш нещата такива каквито са, особено в пост №2. Гербаджиите се опитват да те изкарат комунист, щото са безсилни да оправдаят написаното за депутата и другото по-горе.

Анонимен каза...

24, другарко Шошкова, твоят Генчо е първа комунистическа свирка. Заедно с теб години наред лизахте задника на комунягата-милиционер Акимов и ГЕРБ за да лапате от общината. Днес лапачката ви я дава Михайлова и затова се правите на антигербаджии.
Твоят Генчо, другарко Шошкова, е наложил безпрецедентна ЦЕНЗУРА и трие като побъркан коментарите на И.Пеевски за да може в негово отсъствие да се изживява като "голям" борец и "голям" смелчага. Толкова сте жалки, че даже не сте смешни.

Анонимен каза...

Тоя де пише, че журналистиката била изкуство и бля бля...Прочети много внимателно какво пише Маринов в коментара си.Няма поместване на нито една негова дума.
А тоя олигофрен над мен, не си е пил хапчетата!

Анонимен каза...

Е аз писах още преди време на АПИ и в момента изготвяли отговор до мен. Много ми е интересно какво ще ми напишат за този участък. Освен това не е само той, а и главната улица на орешак. Когато се прибирам от София, минавам през Севлиево :D

Анонимен каза...

https://video-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t43.1792-2/13058626_1596811490636711_385622806_n.mp4?efg=eyJybHIiOjE5NTcsInJsYSI6NDA5NiwidmVuY29kZV90YWciOiJzdmVfaGQifQ%3D%3D&rl=1957&vabr=1305&oh=01c4fe2af2f947fd2b10c7cc35c20911&oe=5748BDD6

А този път кога ще се отремонтира, уж и той бе предвиден за ремонт, а вече не се и споменава за него...

Анонимен каза...

Това е пътя от Дълбок Дол към Троян! Това е УЖАСЕН път,ако мразите някой може да му кажете за София да мине от там. ОТГОВОРНИТЕ ЗА ПЪТЯ СА ИЗРОДИ!

Анонимен каза...

https://video-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t43.1792-2/13058626_1596811490636711_385622806_n.mp4?efg=eyJybHIiOjE5NTcsInJsYSI6NDA5NiwidmVuY29kZV90YWciOiJzdmVfaGQifQ%3D%3D&rl=1957&vabr=1305&oh=83fbac134cefbfd9d9799e53b866ba9f&oe=5748F616

Анонимен каза...

Селянино 26, по-добре прочети още един път какво ти е написал 13. Понеже си тъпо парче, пак няма да разбереш, но пак го прочети и така докато ти уври селската кратуна, че троянската журналистика е пълен ташак и изтривалка на поредната власт. Няма град в България с подобно информационно затъмнение като село Троян.

Анонимен каза...

Някой сети ли се да попита как така преди няма месец кметицата Михайлова чрез слугинските си медии искаше 150 000 лева за 4 километра пътен участък, а вчера е поискала близо 200 000 лева за 1 километър? Ако в Троян имаше някакви журналисти а не медийни слугинчета на поредната власт - все някой щеше да попита

troyan21 каза...

До №25: За оценките ти - не съм поласкан, откривам и някаква маниакалност в тях, но всеки има право на мнение. Това е смисълът на пълната свобода във форума на Т21, която ще отстоявам докато правилата в мрежата го позволяват.

Но за другото - че трием коментари на И.Пеевски. Това е нелепица! Точно тук, във форума ни, въпросният се изявява най-обилно. И въпреки че нерядко коментарите му са на ръба на допустимото, че и отвъд - заради агресивния и обиден тон и заради прекомерната им разточителност, и въпреки призивите на други читатели и участници във форума (не са един или два) да ги ограничим - никога не сме го правили. Говоря от мое име и от името на админа ни г-н Борджуков. Но обективността изисква да се каже и друго - че въпреки агресията и болезнената самовлюбеност и преувеличаване на собствената роля, в коментарите на Пеевски нерядко има много интересни и точни анализи.

С уважение: Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

Анонимен каза...

До N:33 Г.Маринов. Добре ще е да посочите конкретен пример как и кого точно е "обидил" И.Пеевски. Конкретно и поименно, моля!!! Посочете поименно и кои са тези /не един или два/ читатели които са ви молили да ограничите коментарите му. Защото аз пък твърдя, че точно вие, Г.Маринов, сте ги писали тези "призиви" за ограничаване.Голословните ви твърдения показват само едно - вие сте с болезнени комплекси от И.Пеевски и преди и сега. А такава една болезнена комплексарщина винаги е плод на болезнената самовлюбеност на г-н Никой, който много иска да е г-н Някой, ама силиците и възможностите не му позволяват.
Разбира се, тук правят изключение агресивните коментари към властимащите в Троян и политическите партии с техните представители които са публични лица и острата критика към тях не е обида, а оценка. А тази оценка И.Пеевски винаги е обосновавал с неопровержими доказателства, които вие, Г.Маринов, нито един път не посмяхте от страх да публикувате във вестника и сайта си. Искате ли да ви зарина с примери?
Ако бяхте разбрали какво ви е написал 13-ти, нямаше да изръсите тази глупост за "разточителните" коментари, а админът ви Борджуков да иска коментари с по-малко от 250 знака. Един сериозен коментар не може да бъде кратък. Но, очевидно доказвате, че сте една несериозна, селска и повърхностна медия, която се държи на повърхността днес само поради липсата на сериозна журналистика в Троян.
В крайна сметка се оказва, че Г.Маринов пази и защитава властимащите и политическите партии от критиките на И.Пеевски. Не че е изненада!
И последно - очевидно Г.Маринов е с много и удобно къса памет, забравяйки колко тона помия и необосновани обиди и квалификации лично той изсипваше по адрес на И.Пеевски, докато беше лидер на Атака и общински съветник. Тогава нямаше "отвъд границите".

troyan21 каза...

До №34: Напълно съм съгласен с Вас: "Такава една болезнена комплексарщина винаги е плод на болезнената самовлюбеност на г-н Никой, който много иска да е г-н Някой, ама силиците и възможностите не му позволяват".

С уважение: Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

Анонимен каза...

http://vbox7.com/play:2d958ada5c
А този път кога ще се отремонтира, уж и той бе предвиден за ремонт, а вече не се и споменава за него...Това е при скорост40-45км/ч., а дойдат малко повече и отиде окачването...

Анонимен каза...

И.П..фски, или трагедията на българската медицина и провалът и в лечението на екорбитални флуктуации на егото и иманентното възприятие за себесито и света...

Анонимен каза...

Я кажи на какви хапчета си?

Анонимен каза...

Генадий е всичко друго, но не и обективен. Само слабоумен или кон с капаци не може да го види.

Анонимен каза...

Ще си ги оправи де, нали затова събираме ОЩЕ 193 000.... И след година-две, пак. И после пак.....

Анонимен каза...

До 34, т.е. до г-н Пеевски!
Господин Пеевски, питате кого сте обидили?! Всеки, г-н Пеевски! Започвайки от кмета, председателя на селсъвета, членовете на селсъвета, партиите и членовете им, наши съграждани, които вероятно дори не знаят, че ги оплювате във вестника, мислейки си, че пишат коментари... и т.н и т.н. И то го правите по особено злобарски начин. Злобно, дори по-злобно от стара мома-даскалица. Толкова са неприятни дописките Ви, че съселяните ни ги прескачат дори само заради злобния тон, който държите към всички и към всичко. Като добавим към всичко това и пълната липса на чувство за хумор и самоирония - съдържанието на дописките Ви остава изцяло на заден план и никой не се интересува от него, с изключение на главния редактор. Аз дори искрено се учудвам на самонаказанието, което си причинява и чете този букет от злоба, цинична ирония, ехидно присмиване, груби обръщения и прозвища, от които на всеки човек му става не само обидно, но и крайно неудобно. Като притурим към всичко това и просташкото нахалство и държание, сякаш сте единствен собственик и повелител на вестника и форума.... и Г.Маринов си позволява без Ваше разрешение да пише някакви "пълни глупости" във Вашия вестник и Вашия форум. ...

Сега имате възможност да ме обиждате! Давайте! Чакаме! Всички чакаме да видим до къде ще стигне гръмовната Ви ярост.

Анонимен каза...

Г-н/г-жа 41, кое, може ли да ми кажете кое му е злобарското на Пеевски, истината ли, истината, която ви казва в очите??? Не се опитвайте да отговаряте на Пеевски, а се опитайте да дадете някакъв адекватен отговор на хората за актуалното състояние на общината и дереджето до където я докарахте. Той господина Пеевски точно това визира, а то не може да се скрие, защото то е очевадно, брутално очевадно. Как не ви е срам??? Вижте града, вижте общината, сигурно сте един от всичките смешници в общинския съвет, които доведохте общината до сегашното състояние. Харесва ли ви гледката, радва ли ви? Какво искате, да ви захваляме ли, за кое, дайте ми пример. Или сте достатъчно глупав, за да не осъзнавате настоящето, или сте супер нагъл и безочлив, за да си позволявате да се обаждате. Срам сте за града и за българския род. Дори не искам и да ви пиша повече, защото ме е гнус от вас.

Анонимен каза...

Много ми допада как 41-ви пише хем сам, хем в множествено число. После само Маринов бил четял написаното от Пеевски, но цитира сума ти неща, които го/ги обиждали.Разбира се нищо конкретно, просто защото думите на Пеевски са го докарали( за пореден път) до лудост,въпреки че то/тя си вярва точно в обратното.И сега идва любимата ми част с чуството за собственост върху форума.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |