Нашата Изабела Христова - с европейска титла от Тулуза

* Деси Цонева - вицешампион, контузия във финалната схватка
 я лиши от златото
Самбо
Европейската шампионка Изабела Христова по пътя към титлата, Тулуза, Франция, 2016 г.
ТРОЯНКАТА Изабела Христова, възпитаничка на СК по джудо и самбо "Чавдар" (Троян) и на треньора Николай Матев, спечели златото и европейската титла в кат. 56 кг на първенството на Стария континент по самбо за младежи и девойки, провело се в Тулуза (Франция) от 8-ми до 11 април. Изабела прегази противничките си до финала, където се изправи срещу представителка на най-силната школа в този спорт - руската. Но и в това последно препятствие към европейския връх нашето момиче показа изключителна сила и воля и в невероятно тежък мач надделя над считаната за фаворитка рускиня. Златен медал за Троян и България! Още едно троянско отличие имаме от Европейското първенство в Тулуза - сребърен медал за Десислава Цонева в кат. 68 кг. Деси също бе устремена към златото, но контузия във финалната схватка я лиши от титлата. И от нас - честито, момичета! 

Изабела и Десислава - злато и сребро за Троян и България, Тулуза, Франция, 2016 г.
ТОЗИ УСПЕХ на международната сцена е пореден за двете талантливи троянски състезателки. На Световното първенство за юноши и девойки в Рига (Латвия) през 2015 г. те спечелиха бронзовите медали в своите категории, като това бяха единствените отличия за България от най-голямото състезание за годината. Деси има още бронзов медал от Европейското първенство през 2013 г. и титла от Балканското първенство през 2011 г. Ще припомним, че именно в самбото е първата световна титла за Троян при жените – на Снежка Василева; в този спорт имаме и женско европейско злато – на Ирина Пауникова.

Т21

Още по темата:

5 коментара:

Анонимен каза...

Браво,Матев ! Браво , троянски момичета ! Европейски медали златен и сребърен от троянки за България - това е истинско постижение. Не като баскетболистите , сбиротак от ненужни на другите отбори играчи от цялата страна.

Анонимен каза...

Поздравления,момичета!
Страхотно представяне!
Пожелавам ви, във всички предстоящи състезания-българския химн да звучи във ваша чест!

Анонимен каза...

Бравоооо!Бравоооо!Бравоооо!
Браво на Матев, браво на децата!
....после ми говорете за футбол и баскетбол, че и нови зали ще ми строите, въпреки че си имаме прекрасна зала и в момента. Пфу!
Отново БРАВО на Матев и децата!

Анонимен каза...

Това с прекрасната "Чавдар Арена", е върха на троянската тесногръдост и малоумщина. Първи и трети, я като срещнете Матев по пътя, го спрете и го попитайте, дали не си мечтае и той за място, където да може да провежда по-нормален тренировъчен процес. Замислете се също, дали така бленуваната от нас, нормалните хора, нова зала, няма да бъде чудесна придобивка за всички троянски спортисти, независимо дали са колоездачи, ориентировачи, джудисти, самбисти, баскетболисти или каквито се сетите там още
-исти. А "прекрасната" ви зала, си я дръжте, да ходите да се кефите на чалга концерти.
Иначе, браво на Матев, за чудесните победи, въпреки условията в които ги изковава. Браво на момичетата, за подвига който сътворяват.
Браво и на баскетболистите, за хубавите емоции, които ни предоставят.

Анонимен каза...

Браво на треньора и момичетата.На 1-ви и 3-ти-добре,че от вас не зависи нищо.Зала се прави не само за подрастващите,а за зрителите.Те трябва да се чувстват добре,и да се наслаждават на уменията на състезаващите се независимо от къде са.Трябва да се аплодират и добрите изяви и на противника.Да имат настроение и удобства през времето прекарано в нея.Сегашната зала е добра да си заведеш роднините да те видят по екип.Състезанието е едно представление на работата на треньори и състезатели.Затова и треньорите са в костюми,защото представят подготовката на състезателите и тактически решения пред публика.Истината е,че е крайно време Троян да реши колко спорта ще развива съобразно човешкия си потенциал.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |