„По стъпките на Васил Левски” за осми път

* Победител при мъжете на 12 км – софиянецът Пламен Георгиев с време 51 мин. 12 сек; 6 сек. разделиха съгражданката ни Теодора Малчева от победата при жените * Най-възрастен участник – Стефан Генков (69 г.); сред финиширалите – председателят на ОбС
 Николай Тодоров
Крос
Секунди преди старта
ТАЗГОДИШНОТО осмо издание на националния крос „По стъпките на Васил Левски” (от Троян до Троянския манастир) – чийто основен организатор е СКО „Хемус” в партньорство с Община Троян и троянското СОУ „Васил Левски” и се провежда около датата, когато се покланяме на своя най-голям герой – постави рекорд по масовост. По данни от организаторите 205 души са финиширали успешно – две трети от тях деца, юноши и девойки, като сред участниците имало големи групи от Русе, Сливен, Габрово и Велико Търново. По трасето можеше да се видят и известни спортисти, например съгражданката ни и участничка в две Зимни олимпиади в ски бягането Теодора Малчева, националът по ориентиране и зет в прочутата фамилия Беломъжеви Николай Димитров (Велико Търново) и др. 

Председателят Николай Тодоров и доайенът Стефан Генков
Преди старта
ОТ ТРОЯН най-голяма активност проявиха съорганизаторите от СОУ „Васил Левски”, Спортен клуб по биатлон и стрелба „Аякс”, ВСК „Геоспорт” и отборът на СК „Регионал”, с. Дебнево, воден от треньора по баскетбол и спортен коментатор на Т21 Стефан Генков (69 г.). Треньорът, който бе най-възрастният на старта, участва при ветераните (над 35 г.) и даде нелошото време от 50 мин. по 8-километровото трасе. При ветераните бяга и един ВИП участник – председателят на Общинския съвет в Троян Николай Тодоров (44 г.), както и отговорникът за спорта в Община Троян Тодор Комитов. 

ДА ПРИПОМНИМ, че дължината на състезателното трасе за различните възрастови групи варираше от 3 км (за момчета и момичета и любители мъже и жени) през 8 км (за юноши и девойки младша възраст и ветерани мъже и жени) до 12 км (за младежи и девойки старша възраст и мъже и жени елит). Важно е да се припомни, че маршрутът не е избран случайно и организаторите ясно са го казали в поканата: „Каним всички желаещи да почетем паметта на Апостола по един достоен начин, като изминем пътя, по който често е минавал“.
 
Стартът на малките възрастови групи
Стартът на големите

СТАРТЪТ бе даден от кмета на Троян Донка Михайлова, която преди да „натисне спусъка”, отправи кратко приветствие към всички участници. Г-жа Михайлова заедно с общинския председател г-н Тодоров изпълни и най-приятния ангажимент - награждаването на победителите в Троянския манастир. По традиция в светата обител почерпиха всички финиширали с чай, а игуменът дядо Сионий ги поздрави и благослови.

Победителите при мъжете (М21Е)
Пълен триумф на СК "Аякс" - Троян при момчетата (М12)
РЕЗУЛТАТИТЕ. По 12-километровото трасе при мъжете пръв бе Пламен Георгиев (София) с време 51 мин. 12 сек., следван на 16 сек. от Николай Димитров (Велико Търново). При жените на същата дистанция спечели Мария-Софи Милева (Велико Търново) с време 69 мин. 04 сек., изпреварила само с 6 сек. троянката Теодора Малчева. Победи за Троян постигнаха Христо Димитров (момчета), Виктория Комитова (девойки ст. възраст), Добромир Добрев (юноши) – и тримата представители на СК „Аякс”, и Вяра Данчева (девойки мл. възраст) от СКО „Хемус”. Виктория Ченковска (момичета) и Цветан Данаджиев (момчета) са „сребърни”, а Емануил Маринов (момчета) - „бронзов”, като тримата също са съотборници от СК „Аякс”.

Т21

Още по темата:

7 коментара:

Анонимен каза...

Браво на организаторите и всички участници.

Анонимен каза...

И какво станало? Селянчето не си завързало цървула и виснало на бесилото?

Анонимен каза...

Браво на всички участници и организатори. И два пъти браво за Стефан Генков.

Троян 21 каза...

Припомняме правилата при коментиране в сайта на Т21

1. Коментарите на български език се правят с българската азбука – от уважение към българския език и българското!

2. Пише се с малки и главни букви (а не само с главни) – заради хигиената на четене.

3. Не се допускат нецензурни персонални обиди, както и смъртни заплахи, обиди заради здравословни проблеми, клетви и други подобни - в името на елементарната културност и коректност.

4. Коментарите трябва да са по темата на съответната статия!

Анонимен каза...

При жените на 12км. Първата не се казва Мария Милева, а се казва Мария-Софи Милева

Анонимен каза...

Много хубава снимка Ники тъпото и Стефчо мангала

Анонимен каза...

6-ти, ти човек ли си или робот?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |