Пето място за Владо на ЕП в Тюмен

* С великолепно бягане и отлична стрелба троянецът завоюва престижното 5-то място в спринта на 7,5 км; смесената ни щафета с трима наши в нея – също на 5-то място
Биатлон, ЕП
Владимир Илиев
МНОГО силно бягане и само една грешка на огневия рубеж изведоха нашия съгражданин и лидер на българския мъжки биатлон в момента Владимир Илиев до престижното 5-то място в спринта на 7,5 к на Европейското първенство по биатлон в Тюмен (25 февруари). Победител стана представителят на домакините Евгений Гараничев, следван от норвежеца Хенрик Лабе-Лунд (нужно е да уточним, че повечето от големите звезди в световния биатлон пропускат ЕП, за да пазят силите си за стартовете от Световната купа – бел. Т21).

ТОВА е второто 5-то място на троянския биатлонист в Тюмен – в смесената щафета (24 февруари) българският отбор в състав Владимир Илиев, Красимир Анев, Емилия Йорданова и Десислава Стоянова направиха чудесно състезание и след много силно бягане на Анев на четвърти пост завършиха непосредствено сред призьорите; победата спечелиха руснаците, следвани от отборите на Германия и Норвегия. Любопитно е, че трима от участниците в българската щафета са свързани с Троян и троянския биатлон – съгражданите ни Владо и Емилия са възпитаници на троянската школа, израснали са като състезатели в троянския клуб КБС „Аякс” и до днес защитават неговите цветове, а Десислава от няколко месеца е състезателка на новия троянски клуб по биатлон КБ „Амбарица”.

ЩЕ ПРИПОМНИМ, че през миналата 2015 г. Владимир Илиев спечели бронзов медал в бягането на 20 км на Европейското първенство в Естония и е шампион по летен биатлон от Световното първенство в Румъния. В събота, 27 февруари, на ЕП 2016 в Тюмен троянецът ще се бори за медал в дисциплината преследване. И от нас – успех!

Т21

 Още по темата:

1 Коментара:

Анонимен каза...

Владо е голям! Жалко, че се е родил в България, а не в Норвегия или Германия. Дано аудиторията разбира? че за да постигнеш такива резултати в нашата родина, трябва да си упорит и отдаден. По простата причина, че то пари няма. Още веднъж - Браво Влади!!! Браво и на Емилия, Деси, и Краси!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |