Среща с животновъдите в общината

* Кметът: „Имаме пълна осъзнатост за важността на сектора, за трудностите, които преживявате и полагаме сериозни
 усилия да ви помагаме”
Фермерско
НА 14 ЯНУАРИ се проведе договорената в края на миналата година среща с животновъдите от община Троян. Инициативата бе на Областния консултативен съвет по животновъдство и на кмета на община Троян Донка Михайлова, която бе домакин на срещата. Присъстваха над 40 представители на животновъдния бранш и кметове от района, а сред официалните лица бяха Надежда Василева от Областната земеделска служба, д-р Огнян Гечев, началник на отдел „Здравеопазване на животните“ в Областна дирекция по безопасност на храните, Айнур Кехайова, представител на Държавен фонд „Земеделие“, председателят на Областния консултативен съвет по животновъдство Йочко Йочев.

В НАЧАЛОТО г-жа Михайлова приветства присъстващите, като им пожела годината да бъде спорна и успешна и изрази удовлетворението си от засиления интерес към животновъдния сектор в последните години в нашата община. „Имаме пълна осъзнатост за важността на сектора, за трудностите, които преживявате и полагаме сериозни усилия да ви помагаме във вашите много отговорни усилия“, добави още кметът.

ПРЕД животновъдите бяха представени информация за измененията на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи, регистрация на животновъдни обект, идеята и перспективите пред Фермерския пазар, който стартира в края на миналата година. Коментирани бяха и възможностите за кандидатстване за финансиране през новия програмен период 2014-2020 г. от Местната инициативна група (МИГ) – Троян и Априлци. Общо беше разбирането, че Община Троян се е справила успешно и в изключително кратки срокове с предоставянето за ползване от животновъдите на пасища, мери и ливади след промените в Закона за земите, влезли в сила през 2015 г.

ЖИВОТНОВЪДИТЕ имаха възможност да зададат всички въпроси, които ги вълнуват, към представителите на институциите. С особена тревога бяха обсъждани състоянието на горските пътища и пораженията на земеделските имоти от безстопанствените животни. А кметът на община Троян се ангажира подобни срещи се превърнат в регулярни.

Станислава Цукева, PR на Община Троян

2 коментара:

Бай Илия Арматуриста каза...

" Всеки кооператор свиня, всеки комунист - две " - напомнила лозунга от славното време на ТКЗС-тата членът на Политбюро на ЦК на БКП др. Михайлова в края на срещата.

Анонимен каза...

ЗАТВОР ПРОКУРАТУРА
http://lovechmedia.com/%d1%80%d0%b5%d0%b3%d0%b8%d0%be%d0%bd%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%b8/10-%d0%bc%d0%b5%d1%81%d0%b5%d1%86%d0%b0-%d0%b7%d0%b0%d1%82%d0%b2%d0%be%d1%80-%d0%b7%d0%b0-%d0%ba%d1%80%d0%b0%d0%b6%d0%b1%d0%b0-%d1%81%d0%bb%d0%b5%d0%b4-%d1%81%d0%bf%d0%be%d1%80%d0%b0%d0%b7%d1%83%d0%bc/

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |