Първата изложба за 2016-та - на Нина Донковска

* Изложбата е озаглавена „Разговор за живата вода”,
 откриването - на 21 януари, 17:30 ч.
Галерия „Серяковата къща”
Нина Иванова-Донковска
ПЪРВАТА изложба в галерия „Серякова къща” за новата 2016 година ще бъде на художничката Нина Иванова-Донковска, откриването е на 21 януари, от  17:30 ч.

ИЗЛОЖБАТА живопис е озаглавена „Разговор за живата вода”, каквото е и името на титулната картина. Някога много отдавна в жарката жега на деня, уморен до един кладенец извън града Исус срещнал една жена. Тя отивала да си налее вода. Последвал чуден разговор за личния живот, за поклонението на Бога, за живата вода. „Ако би знаел ти кой съм аз, който разговарям с тебе, ти би поискала и аз ще ти дам живата вода!”, казал й Исус. Тази среща променила живота на жената. Живата вода е праобраз на спасението, на прошката, на благодатта и всички благи милости, които Бог е приготвил за нас и иска да ни даде. Това е и цялостното послание на картините в предстоящата изложба.

НИНА ИВАНОВА-ДОНКОВСКА е родена през 1965 г. в София. Завършила е СХУПИ – София, специалност „Детски играчки и сувенири”, а после и Националната художествена академия, специалност „Илюстрация и оформление на книгата” в класа на проф. Христо Нейков. Съпруга е на троянския керамик Цветан Донковски и заедно с тяхната дъщеря Димана живеят в живописна старинна къща в троянското село Дълбок дол. От 2000 г. е член на Дружеството на троянските художници, а от 2001 г. – и на СБХ.

В МОМЕНТА Нина Иванова-Донковска е преподавател в Националната гимназия за приложни изкуства (НГПИ) „Проф. Венко Колев” в Троян. Изложбата ще открие Мила Воденичарова, керамик и също преподавателка в гимназията.

Галерия „Серяковата къща”

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |