Ирина Митева е новият ни областен

* За четвърти път през последните десет години жена поема губернаторския пост в Ловеч; активистката на ГЕРБ има славата на боец, умеещ да отстоява собствени позиции
  
Ирина Митева
Назначения

ЗА ЧЕТВЪРТИ път пред последните десет години жена е назначена за областен управител на Ловеч – това е активистката на ГЕРБ в областния град Ирина Митева. Преди нея наместнички на държавната власт в област Ловеч бяха: представителката на ДПС Сурай Велиева (2005-2009 г.), Ваня Събчева от ГЕРБ (2011-2013 г.) – за половин мандат, поела поста след като титулярът Николай Нанков влезе в правителството, и предшественичката д-р Мадлена Бояджиева, назначена след победата на ГЕРБ на парламентарните избори през 2014 г., която оваканти поста, печелейки кметското място в родния си Тетевен на Местни избори 2015.

ИРИНА МИТЕВА е завършила икономика във Великотърновския университет и международно търговско право в Софийския университет. Работила е като счетоводител и на висока мениджърска позиция в „Балкан” АД (Ловеч). Водач на групата съветници на ГЕРБ в Ловеч през изтеклия мандат (2011-2015 г.), спечелила съветническо място и на скорошните местни избори. На два пъти участва в надпревара на общински лидер на структурата на ГЕРБ в Ловеч, спрягана бе и за кандидат за кмет на Ловеч и има славата на боец, умеещ да отстоява собствените си позиции.

Т21


Още по темата:

5 коментара:

Анонимен каза...

Като стана въпрос за жените, вярно ли е,че ГЕРБ ще предложат за председател на ОбС баба ви Недка Топалова???

Анонимен каза...

Баба Неда и зам. председател- дядо Миню.

Анонимен каза...

Колко ли неграмотен и посредствен трябва да е някой, който да говори за "губернаторски пост" и да оприличава един европейски или друг губернатор в света с българския областен управител.
Толкова ли е трудно да се прочете някоя книжка и да се види огромната разлика между тях? Да се научи,
1. че Губернаторите се избират, а областните управители /ОУ/ ги назначава персонално министър-председателят в България
2. че Губернаторите водят и правят регионалната политика, а ОУ следят за изпълнението на държавната политика и че в България изобщо няма регионални политически и управленски органи по Конституция.
3. че Губернаторът разполага с бюджет от данъците на населението за да реализира регионалната политика, докато ОУ разполага с държавна субсидия за да хрантути всевъзможни политически назначенци на синекурните им длъжности.
4. че Губернаторът се отчита на населението в региона, а ОУ се отчита на назначилия го МП.
5. че в крайна сметка Губернаторът е народен избранник, а ОУ е като "кметските наместници" по селата без избори - или министър-председателски наместник.
Ширеща се уникална троянска простотия и неграмотност!

Анонимен каза...

3ти много знае,девет вагона книги трябва да е изчел...не може да е от Троян такъв мислител сигурно е завършил политически науки в Харвард.Умно брей...

Анонимен каза...

Пак услуги на реформаторите отновгаф балкан фалирал много добра била

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |