По-слаба активност на балотажа в Троян

* Към 13:30 ч. пред урните са минали 24%, в 17:00 ч. - 39,4%; по същото време преди седмица – съответно 30% и 47,3% * Окончателно - 45,8% активност на балотажа, на първия тур - 56,1% * „Червената шапчица” или „Юнак с гербер зад ухото”, това е въпросът?
 
Местни избори 2015 Балотаж Актуализиран
Донка Михайлова, инж. Димитър Шишков
ИЗБОРНАТА активност на днешния (1 ноември) кметски балотаж в Троян към 13:30 ч. е била 23,98%. Което е с цели 6 пункта по-слабо от на първия тур миналата неделя, когато по същото време пред урните вече бяха минали 30,1% от гласоподаватели в общината (според списъците право на глас на първия тур на Местни избори 2015 в община Троян са имали 28 269 души). Горе-долу подобна като съотношение бе и ситуацията в 17:00 ч. - днес до този час са гласували 39,38% от гласоподавателите по списък срещу 47,31% по същото време на първия тур.

ДАННИТЕ за активността след приключването на изборния ден сочат 45,79% гласували (12 947 от фигуриращите в списъците за балотажа 28 274 души); на първия тур гласуваха 56,09% (15 487 от фигуриращите в списъците общо 28 269 души).

ПРИПОМНЯМЕ. За кметският пост спорят двамата кандидати, спечелили най-много гласове на първия тур, 25 октомври - борещата се за втори пореден кметски мандат Донка Михайлова (БСП) и претендентът инж. Димитър Шишков (ГЕРБ). Миналата седмица г-жа Михайлова поведе убедително със спечелени 7196 гласа (48,5%) срещу 3239 гласа (22,5%) за конкурента й инж. Шишков.


Вече имаме окончателните данни как троянци реагираха на двете приказки, които им разказаха днес. Двете приказки са:

• Червената шапчица ..........64,67% (8166)

• Юнак с гербер зад ухото ..........35,33% (4461)

34 коментара:

Анонимен каза...

В ОИК – Троян, има подадени два сигнала – за непоставен печат на бюлетина и за разпечатан плик с протокол. Една жалба е препратена по компетентност до прокуратурата – за автомобил, извозващ организирано гласоподаватели."

Анонимен каза...

Ами сега :))

Анонимен каза...

Цяла България е синя, а ние ще си останем една от последните червени крепости, ако не се размърдаме и не излезем да гласуваме. Даваме ли си сметка какво е да имаш кмет от партия със затихващи функции? Какво получихме от петте правителства, с които работи Михайлова - само една глоба. Нито едно министерство няма да ни обърне внимание, нашите папки ще стоят в най-долното чекмедже, и ще се радваме, че Янаки Стоилов ни е приятел :( Излезте и гласувайте, нека се преброим разумните и заслепените.

Анонимен каза...

Жалбата в прокуратурата е за контролиран вот и извозване на избиратели от БСП активист в Старо село. Само така може да спечели народната любов столетницата. И срещу 50 лв. ромската любов. ДругарЕ, да ви имам почтеността...

Анонимен каза...

3-ти, гласувахме бре, спокойно. Гласувахме за Донка Михайлова. Не за БСП! Аз иначе съм син, но за Акимов, Радевски и Петко не мисля да си пускам гласът. Шишков въобще не го споменавам. И като стана въпрос за глоби, я ми кажете колко даваме на месец за да бършем л...та, които ни остави чичАти МинкА преди 4 години.

Анонимен каза...

Кой е другия кандидат освен Донка???

Анонимен каза...

А бе трети! Да гласувам за страхът, който е сковал цяла България, за страха от местните работодатели, които ти дават наклон на пикнята. Е, Мерси

Анонимен каза...

Молба на Георги Димитров до Сталин
Централен държавен архив. Фонд 146 б, оп. 2, архивна единица 1765, л 106-10.
Писмо на Георги Димитров до Сталин, с което го моли да се спрат грабежите, изнасилванията и убийствата от страна на войници на Червената армия над беззащитното българското население.
Да уточним. На 9 септември 1944 г. България е окупирана от тристахиляден окупационен корпус на Червената армия.
Без да е обявявала война, без да е изпратила и един войник на фронта и при положение, че България е единствената държава, която се е опълчила на Хитлер и е отказала да депортира своите граждани в концлагерите на смъртта, СССР обявява война и окупира България.
Единственият изстрел даден на 9 септември е произведен в Шумен, където дежурният офицер поручик Петров, след изискване от руските офицери да предаде личното си оръжие, вади пистолета и с думите "Български офицер не предава оръжието си" се прострелва в слепоочието.
Москва поставя марионетно правителство, а само за месец, членовете на БКП, които според доклад на Димитров през септември са 6000, през октомври вече набъбват на 50 000.
Продажната сган, с помощта и съдействието на окупаторите само за няколко месеца ликвидира без съд и присъда над 30 000 българи - свещеници, учители, политици, опозиционери, адвокати, кметове, офицери.
В същия момент на фронта като пушечно месо са изпратени 400 000 българи.
Издръжката на окупационния корпус на Червената армия, който остава до 1947 г. е по-голяма от бюджета на държавата. България е съсипана и изцедена тотално. Освен издръжката, руснаците изземат 25 милиона килограма складиран тютюн и го продават на американците по международни цени. Съща е и съдбата на 5000 кг. розово масло (по-скъпо от злато).
Разкостени и закарани в Русиякато военна плячка са над 100 фабрики и предприятия смесена собственост , включително и трите ни самолетостроителни фабрики в Ловеч, Казанлък и Божурище.
Впоследствие до 1989 г. България ще бъде задължена да предава селскостопанската си продукция на СССР под себестойност. На България ще бъде забранено да търгува свободно и ще бъде задължена да изкупува всевъзможни руски боклуци, остарели технологии и въоръжение.
Срещу долари.

Анонимен каза...

Значи Хитлер е добрия ???

Анонимен каза...

Цяла България синя само Троян се цепи. Направо ще падна от стола.
Такава дзвер няма нийййдииииии.

Анонимен каза...

4-ти -В Бели Осъм братовчед на кандидатката на ГЕРБ извозваше гласоподавателите.Тука каква е почтеността.Айде да мерим с един аршин,че ни писна от двойни стандарти и от Калинелски номера.

Анонимен каза...

69 сик -120/80 за кака Д.

Анонимен каза...

Айде честито, червената шапчица да излезе да благодари на гласоподавателите по шапчица и очилца. Почвайте да бачкате, че имам работа в общината.

Анонимен каза...

Точно!

Анонимен каза...

Дайте резултати.

Анонимен каза...

Евертън - Съндърланд 6:2

Анонимен каза...

Нещо все ме чопли за избраните общински съветници, които не са публични личности и световно неизвестни, в нищо недоказали се. Как са ги харесали и то мнооооооого или просто са си ''убавци''. В някои общини ОС си е гласувал 1 стотинка на заседание. Как стоят нещата в Троян?

Анонимен каза...

Троян доказа, че е мъдър! Въпреки, че му се налага монопол върху всичко, та дори един свестен магазин няма в Троян, защото бърка в интересите на монопола, въпреки, че самата битка с феодалите е почти винаги загубена - троянецът се оказа мъдър. Чест и почитания!
Друг е въпросът, че с този общински съвет пак ще си командват същите. Въпреки това, добре е, че на някои хора им натриха носовете и за пореден път им доказаха, че НИЕ троянците избираме интелект. И съвсем не сме овча маса, за която ни мислят шивачи, маслари, милиционери и месари. Точка.

Анонимен каза...

Никой не гласува за БСП. Ние гражданите на проспериращия град Троян гласувахме за личността Донка Михайлова - като независим кандидат.Не желаем да гласуваме за ГЕРБ в лицето на Марин Радевски и СИЕ.

Анонимен каза...

Една жена успя да победи всички мъже помияри,които се обединиха срещу нея

Анонимен каза...

Стига сте плюли по Радевски, че ако си премести производството на друго място половината от жителите на Троян ще се хванем за палците. Бъдете мислещи реалисти.

Анонимен каза...

Шишков потапяй се под вода! Ти си срам за мъжката половина на града! А дано успееш да си смириш голямото его и на сина си също! Тичахте като бесни, а не си преценихте възможностите! УУУУУУУУУУууууууууу

Анонимен каза...

Никой не плюе Радевски. Чест и почитания за този човек създал работа за толкова хора. Просто Троян е един от малкото градове в България , в които на тези избори се гласува мажоритарно. Не за партия! Похвално е!

Анонимен каза...

Толкова бой и като малък не съм ял. Донка Михайлова погреба Герб

Анонимен каза...

Резултати. Орешак 212 / 209 за Шишков.Дебнево 207 / 67за Михайлова

Анонимен каза...

Радевски да си взема завода и да го отнася към Червен бряг,както заплашваше преди няколко години,като се пръждоса,току-виж успял да влезе чужд инвеститор в града ...

Анонимен каза...

Напоследък пред червения Троян стои опашка от крупни инвеститори.

Анонимен каза...

Троян не е червен, Повечето троянци се научиха да гласуват не за партии, а за личност и да оценяват по достойнство. Никой не им е крив на гербаджиите, че вече няколко поредни мандата не могат да си намерят достоен кандидат за кмет.

Анонимен каза...

То щото по времето на "синия" Акимов, на Калеешкото имаше задръстване от кандидат инвеститори.Някои спяха на бивак и поддържаха форма с кънтри крос по минювата връм-връм писта . Айде бегай от тук !

Анонимен каза...

Троян ще мре в мизерия !!!! Тука са само комунисти , не виждате ли ,че хората масово бягат от града ни !!! Скоро града ни ще стане СЕЛО !!! И да попитам новия-стар кмет от кога да очакваме повишение на заплатите,както се обеща !!!! НИКОГА !!! Ще сме по - зле !!!!

Анонимен каза...

До 29. Именно за това, като влезеш в BG от към КПП Кулата през 50 км. пише: ТРОЯН ГРАНД ПРИ. Ама иначе ти си пишиии........

Анонимен каза...

Спрете да плашите, а започнете да мислите. Ако продължите в същия дух- ще продължите да губите.

Анонимен каза...

Троянец-кореняк съм и съм на повече от 50 години. Когато минавах христовата възраст, съобразно идеалите си, наивно се опитах да се занимавам с политика. След 4-5 години се убедих, че политиката не е за почтени и независими хора – тя ги изхвърля или те сами си отиват (като мен). Наблюдавах години наред и моята политическа формация и другите такива в Троян, както на местно, така и на национално ниво, и установих, че всяка партия изначално е сформирана от хора с разнообразни, но принципно добри идеи. После от партийните маси се изстрелват политическите кариеристи, които по правило са по-склонни към компромиси и задкулисия, само и само да се домогнат до по-високото стъпало. И дойде време, в което аз безкомпромисно твърдя, че няма чисти хора, които са качили поне 2-3 стъпала в политиката. Вече години наред не мога да се отърся от погнусата си към всеки политик и подозрението си за душевна и морална нечистоплътност към всеки, който търси политическа кариера и постове. Дори и не вярвам, че до края на живота ми някоя политическа свиня ще ме опровергае и ще ми докаже, че не е свиня. Разбрахте ли ме, земляци и съграждани мои!!! Нали не са нужни имена... Те са оцветени във всички цветове... Затова, скъпи приятели-неполитици, нека не се подозираме и мразим поне заради тях. Оставете ги да се глождят, те са животни и това го умеят добре. Нека не им позволяваме да ни разделят и манипулират и в същото време да крадат от оскъдния залък на децата ни. Не се обиждайте един друг, не се наскърбявайте, не се псувайте и не се хващайте за гушите – те не заслужават това! Заслужават само нашето презрение и дълбока ненавист, но се налага да ги понасяме... Време е да се замислим по-дълбоко и в бъдеще да подкрепяме само достойните, политически необвързани, независими кандидати!

Анонимен каза...

Б

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |